ضرورت فضاسازی رسانهای برای تحقق اهداف چشمانداز صنعت نفت
نخستین دوره نشست هماندیشی اداره کل روابط عمومی وزارت نفت با مدیران ارشد صنعت نفت به منظور تدوین راهبرد اطلاعرسانی وزارت نفت، برطرفکردن موانع اطلاعرسانی و شفافسازی فعالیتهای این صنعت با دیداری با مهندس محمود زیرکچیانزاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران ادامه یافت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، هفتمین جلسه از این نشستها با مهندس زیرکچیانزاده با حضور مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت به همراه مسئولان حوزههای اطلاعرسانی این ادارهکل در روز چهارشنبه (۷ دی) برگزار شد.
در این دیدار مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اشاره به ویژگیهای خاص مناطق عملیاتی صنعت نفت تصریح کرد: اگر چالشها و دغدغههای موجود را در سه بخش کلی داخلی، ملی و بینالمللی دستهبندی کنیم؛ بهدلیل نوع کار روی سکوهای دریایی خلیج فارس مهمترین دغدغه داخلی در این شرکت بحث منابع انسانی است.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد بهترین شرایط رفاهی برای کارکنان مناطق عملیاتی و خانوادههای آنها که بهطور مستقیم و غیرمستقیم در مواجهه با شرایط سخت کار در مناطق عملیاتی هستند، یادآوری کرد: در شرایطی که نیروی انسانی مهمترین سرمایه چنین شرکتهای تولیدی محسوب میشوند نیاز است همچون گذشته نظام پرداخت، شرایط قانونی و نظارتی، اختیاراتی را به مدیران عامل شرکتها بدهند تا به تناسب تولید نفت امکان ایجاد شرایط انگیزشی بیشتر برای کارکنان وجود داشته باشد.
به گفته وی در این خصوص شرکت نفت فلات قاره با هدف رفاه هرچه بیشتر کارکنان برنامههای مختلفی ازجمله اعزام روانشناس صنعتی به مناطق عملیاتی برنامهریزی و محقق شده که تاثیر زیادی در بررسی مداوم شرایط، انتظارات کارکنان و آگاهی از دغدغهها و مشکلات آنان داشته است.
مهندس زیرکچیانزاده با اشاره به شرایط خاص سیاسی کشور و موضوع تحریمها که بهطور ویژه بر صنعت نفت اعمال شده است، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی در سطح ملی بهترین تصمیم اینست که با همکاری سازمانهای نظارتی با شرکتهای نفتی برای ایجاد شرایط، مقررات و اختیارات متناسب از یکسو و تلاش ادارهکل روابط عمومی وزارت نفت از طرف دیگر، فضا برای تحقق اهداف چشمانداز صنعت نفت هرچه بیشتر مهیا شود.
وی با بیان اینکه توسعه مشارکتی میدانهای مشترک موضوعی است که در همه دنیا روی آن توافق شده است، اظهار کرد: در این رابطه فضاسازی درست رسانهای برای توسعه مشارکتی میدانهای مشترک بهجای توسعه رقابتی میتواند در کنار مذاکرات و تعاملات مدیران مربوطه بسیار موثر باشد؛ اگرچه نیاز است در این خصوص زمینه برای تدوین قانون مشخص برای میدانهای مشترک ایجاد شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه باید بخشی از روابط عمومی صنعت نفت در سفارتخانهها باشد تا با فضاسازی مناسب، علاوه بر فعالیتهای اطلاعرسانی در سطح ملی، در سطح بینالمللی نیز اقدامات مناسب را انجام دهد؛ بهخصوص در شرایط کنونی که فضای رسانهای دنیا با تحریف واقعیتها، تلاش میکند عرضه را برای ایران تنگ کند.
وی با اشاره به قدرت و اهمیت رسانهها در کنار قوای سهگانه توضیح داد: در این رابطه نیاز است فضاهای داخلی، ملی و بینالمللی نسبت به صنعت نفت تغییر کند و با این صنعت که پیشران اقتصاد کشور است، متناسب با اهمیت و شرایط خاص آن تصمیمگیری شود.
در ادامه اسحق رویور مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت نیز با بیان اینکه جامعه نگاه درستی نسبت به صنعت نفت ندارد، تبیین کرد: در این مورد رسانهها میتوانند با تلاش بیشتر و ایجاد نگاه تخصصی به صنعت نفت، نقدهای کارشناسی تلاش شود تا به بلوغ رسانهای برسیم بهطوری که با نقدهای منصفانه و کارشناسانه صنعت نفت را در تحقق اهداف برنامهریزی شده، یاری کنند.
وی همچنینی با اشاره به موافقت وزیر نفت برای تجمیع و تجهیز ساختمانهای روابط عمومی اشاره و یادآوری کرد: همچنین در نشستی با دبیر کل اوپک قرار شد اجلاس روابط عمومیهای اوپک به نام ایران ثبت شود و بهاین ترتیب با پیشنهاد ادارهکل روابط عمومی وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران، کشورمان میزبان نخستین اجلاس خواهد بود.
به گفته وی در موقعیت کنونی با توجه به اینکه هدف وزارت نفت افزایش و نگهداشت تولید نفت و گاز است، بنابراین مسئولان واحدهای روابط عمومی فعال در این صنعت عظیم باید مدیران را کمتر درگیر مسایل حاشیهای و غیرمرتبط کنند تا آنها با تمام توان در راستای توسعه میادین و افزایش تولید گام بردارند.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در ادامه خاطرنشان کرد: کسی که در روابط عمومی صنعت نفت به عنوان یکی از بزرگترین صنایع کشور فعالیت میکند، باید تاریخچه این صنعت را بشناسد و با نگاهی عمیق و جامع سیاستهای این صنعت عظیم را دنبال کند.
رویور برگزاری اجلاس روابط عمومیهای اوپک را زمینهای مناسب برای مبادلات فرهنگی و خبری دانست و یادآور شد: در این خصوص تاکنون مجوز انتشار نشریه انگلیسی زبان ایران پترولیوم بولتن گرفته شده و اقدامات نهایی برای کسب مجوز نشریه ژئو پرشین نیز درحال انجام است.
براساس این گزارش، در نخستین هماندیشی ادارهکل روابط عمومی وزارت نفت با مدیران ارشد صنعت نفت، تاکنون در جلساتی جداگانه مهندس قلعهبانی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، دکتر میر محمد صادقی معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت، مهندس بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دکتر مقدم معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت، خطیبی نماینده ایران در اوپک و مهندس خجستهمهر معاون وزیر نفت در امور برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری به تشریح نظرها و انتظارات خود از ادارهکل روابط عمومی وزارت نفت پرداختند.