دستاورد یک ساله ی پژوهش در شرکت ملی حفاری ایران
رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران از اجرایی شدن ۱۰ پروژه تحقیقاتی در این شرکت خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، هادی محمدی؛ رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: این پروژه ها از هفته پژوهش سال گذشته تا ۲۵ آذر روز ملی پژوهش سال جاری تکمیل و اجرا شد.
وی افزود: از مهم ترین این پروژه ها طرح تدوین راهبرد اهداف و سیاست های شرکت ملی حفاری ایران است.
محمدی توضیح داد: این طرح با حمایت مدیرعامل شرکت و هیئت تدوین با همکاری مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه های امیرکبیر و تهران انجام و نتایج آن به صورت کتاب منتشر شده است.
رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران گفت: تدوین این کتاب در برنامه ها و اهداف کیفی کوتاه مدت و بلند مدت شرکت چون منشوری چراغ راه خواهد بود.
وی با اشاره به اجرای پروژه های پژوهشی در زمینه نیروی انسانی افزود: در این بخش پروژه ای در زمینه سلامت و تغذیه کارکنان با همکاری امور بهداشت و خدمات پزشکی شرکت و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اجرا شد.
محمدی اضافه کرد: این پروژه ها گام مهمی در عرصه برنامه ریزی سلامت کارکنان پرتلاش شرکت است که امیدواریم با همکاری مجموعه خدمات غذایی و اردوگاه ها شاهد نتایج اثر بخش آن باشیم.
رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران گفت: پروژه دیگری که در این بخش با همکاری مدیریت منابع انسانی و اداره بهبود محیط کار و دانشگاه شهید چمران اهواز محقق شد، بررسی علل حوادث دستگاه های حفاری بود که به بررسی عوامل مختلف موثر بر حوادث و راهکارهای پیشگیری و کاهش آنها پرداخته است.
وی افزود: در بخش فناوری نیز پروژه های متعددی اجرا شده و در مرحله بهره برداری قرار دارد که از آن جمله ساخت تجهیزات سطحی نمودارگیری است که با همکاری مدیریت خدمات ویژه حفاری و پژوهشکده الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف اجرا شده و در مراحل آزمایش میدانی است.
محمدی اظهار کرد: عملیاتی شدن دستگاه جهت یاب مغناطیسی (MLT) که با همکاری اداره عملیات ویژه حفاری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر ساخته شده، از دیگر پروژه های مربوط به این بخش است.
رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران گفت: در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، دو پروژه تحقیقاتی شامل پروژه دیتا سنتر شرکت و ساخت کانکس مخابراتی دکل حفاری با همکاری مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی ساخته و راه اندازی شده است.
وی افزود: در بخش مهندسی حفاری دو مورد از مشکلات دیرینه این بخش با انجام پروژه های تحقیقاتی با همکاری مدیریت امور مهندسی تعریف و محقق شد.
محمدی ادامه داد: یکی از این پروژه ها تدوین مجموعه مقررات حفاری شرکت است که با کار جمعی متخصصان مختلف شرکت از مدیریت های مهندسی، عملیات، خدمات فنی حفاری، خدمات ویژه حفاری و دانشگاه صنعت نفت تحقق یافت.
رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: ایجاد سامانه اسناد فنی دستگاه های حفاری با توجه به تنوع و گستردگی آنها دیگر پروژه ای بود که اجرای آن با همکاری مدیریت امور مهندسی و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفقیت مهمی در زمینه مهندسی حفاری محسوب می شود.
وی اجرای پروژه تحقیقاتی ته نشینی مواد وزن افزا روی گیر رشته حفاری را که با همکاری مدیریت امور مهندسی شرکت و دانشگاه صنعت نفت با موفقیت به نتیجه رسیده است، از دیگر پروژه ها در این مدت برشمرد.
محمدی با بیان این که رفع آلودگی صوتی دستگاه های حفاری از دغدغه های دیرین کارکنان عملیاتی بود که موجب آسیب های جدی به سیستم شنوایی و عصبی این همکاران می شد، گفت: با همکاری مدیریت عملیات شرکت و پارک علم و فناوری خوزستان در قالب یک پروژه پژوهشی نسبت به طراحی و نصب سیستم مناسب روی دستگاه ها، این مشکل در حال بر طرف شدن است و این پروژه در جشنواره علم تا عمل خوزستان رتبه برتر استانی را کسب کرد.
رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران درباره برنامه های آتی این اداره توضیح داد: تبادل تفاهمنامه همکاری با مجموعه های مهمی در دست اقدام است که از مهم ترین آنها می توان به همکاری پژوهشی با دانشگاه صنعت نفت در قالب نظام نوین این صنعت برای تجمیع دانش و تفاهمنامه همکاری پژوهشی با دانشگاه علوم پزشکی تهران با محوریت سلامت کارکنان اشاره کرد.
وی گفت: همچنین با مرکز تحقیقات حفاری دانشگاه شهید چمران اهواز و موسسه مطالعات بین المللی به عنوان مشاور تحقیقاتی رایزنی های خوبی انجام شده است که انتظار می رود در آینده شاهد به ثمر نشستن این تلاش ها باشیم.
محمدی افزود: شرکت ملی حفاری ایران به عنوان یک شرکت نفتی فناوری محور پیشرفت های خود را در عرصه تولید و بومی سازی تجهیزات پیشرفته صنعت حفاری در نهمین نمایشگاه تخصصی صنعت حفاری (اول دی ماه همزمان با سالروز تاسیس این شرکت) عرضه می دارد.
رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران گفت: در چند ماه اخیر با تغییرات ساختاری ایجاد شده و تشکیل مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت در این شرکت که حاصل تحقیقات و برنامه های راهبردی انجام شده در چند سال گذشته است، گام مهمی در جهت نیل به اهداف بلند مدت شرکت در زمینه فناوری برداشته شده است.