زمینه تدوین سند جامع فناوری در صنعت نفت ایجاد میشود
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی با تاکید بر اهمیت برگزاری همایش بینالمللی فناوری و نوآوری صنعت نفت برای فرهنگسازی و آشنایی مدیران اجرایی با موضوع مدیریت فناوری و نوآوری، از ایجاد زمینه برای تدوین سند جامع فناوری در صنعت نفت خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، دکتر حسین ایرانمنش با تاکید بر استقبال سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک)، مجمع کشورهای صادرکننده گاز(GECF)، اتحادیه جهانی گاز (IGU)، مجمع جهانی انرژی(IEF) و سازمان همکاریهای اقتصادی(اکو) از برگزاری این همایش تاکید کرد: تاکنون حضور دبیرکلهای اوپک، GECF، IGU و IEF در این همایش قطعی شده است.
وی افزود: علاوه بر مقامهای سازمانهای بینالمللی، برخی مهمانهای خارجی را نیز شخصیتهای برجسته علمی همچون اساتیدی از دانشگاههای منچستر انگلیس، قفقاز گرجستان، مشاوران برجسته حل مسئله و نوآوری صنعت نفت دنیا و مشاوران بینالمللی تامین مالی پروژههای تحقیق و توسعه تشکیل میدهند. در این زمینه کارگاههای تخصصی از روز دوشنبه هفته آینده آغاز میشود و همایش در روزهای سهشنبه و چهارشنبه (۱۰ و ۱۱ آبان) ادامه پیدا میکند.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی با بیان اینکه برگزاری چنین همایشهایی میتواند با طرح مسائل مهم همچون چالشهای حوزه فناوری، زمینه را برای توجه بیشتر مسئولان و کارشناسان ایجاد کند، توضیح داد: با تهیه سند جامع فناوری در صنعت نفت از یکسو مهمترین توانمندیهای فناوری مورد نیاز در بازه زمانی، مشخص میشود و از سوی دیگر مسیر دستیابی به آنها در قالب برنامهریزی دقیق تدوین میشود.
دکتر ایرانمنش با اشاره به چالش مشترک عمده کشورهای عضو اوپک مبنی بر صاحب فناوری نبودن و قرار داشتن میادین نفتی در نیمه دوم عمرشان تصریح کرد: این همایش میتواند فضای تعامل را برای دستاندر کاران حوزه انرژی و اندیشمندان جهان ایجاد کند. همچنین این همایش میتواند زمینه را برای توسعه مفهوم مدیریت فناوری و نوآوری ایجاد کند.
وی با تاکید بر وجود چند کارگروه تخصصی در سطح اوپک که به بررسی و مطالعه مسائل فنی میپردازند، یادآوری کرد: پیشنهاد ایران در حاشیه برگزاری این همایش این خواهد بود که کارگروه جدیدی نیز در زمینه مدیریت پژوهش و فناوری در اوپک ایجاد شود و کشورهای عضو، همکاریهایی را در این زمینه داشته باشند و از تجارب همدیگر استفاده کنند.
این مقام مسئول مهمترین موضوعات مطرح در این همایش را راهکارهای ارتقاء توانمندی رقابتی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت، بررسی جایگاه نوآوری و فناوری در طرح جامع انرژی کشور، فناوری اطلاعات و ارتباطات در ارتقاء نظام نوآوری در صنعت نفت و نوآوری در تنوع مدلهای قراردادی در بهرهبرداری و توسعه منابع نفت و گاز عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به محورهای نظام جامع راهبری پژوهش و فناوری صنعت نفت، جایگاه منابع انسانی و مدیریت منابع انسانی، تجارب و جایگاه مدیریت فناوری و نوآوری در طرحهای توسعه منطقه ویژه عسلویه گفت: پنلی نیز برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکترا در نظر گرفته شده تا آخرین یافتههای خود را ارائه دهند.