سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد دلاری در پارس جنوبی
جواز سوآپ نفت ،حفظ منافع اقتصادی و استراتژیک ایران است/ سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد دلاری در پارس جنوبی
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت، از سرمایه گذاری ۷۴ میلیارد دلاری در میدان های مشترک تا سال ۹۴ خبر داد و گفت: ۵۸ میلیارد دلار از این مبلغ در میدان های گازی سرمایه گذاری خواهد شد؛ این در حالی است که ۵۰ میلیارد دلار نیز در پارس جنوبی هزینه می شود.
محسن خجسته مهر؛ معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت، در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، با اشاره به اینکه طی برنامه پنجم توسعه بالغ بر ۱۴٫۵ میلیارد دلار در میدان های نفتی سرمایه گذاری می شود، ادامه داد: ۱٫۶ میلیارد دلار نیز به فعالیت های اکتشافی در مناطق مرزی اختصاص خواهد یافت.
وی یادآور شد: امسال برنامه افزایش تولید از میدان های مشترک را با جدیت دنبال خواهیم کرد؛ در همین راستا تا پایان سال برنامه افزایش تولید زودهنگام میدان هنگام به میزان ۲۰ هزار بشکه نفت در روز اجرایی خواهد شد، همچنین افزایش تولید از بخش دریایی این میدان با هدف دستیابی به تولید ۳۰ هزار بشکه ای صورت می گیرد.
اولویت سرمایه گذاری در پارس جنوبی
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت،میادین مشترک را اصلی ترین اولویت سرمایه گذاری در صنعت نفت عنوان کرد و افزود: پارس جنوبی مهم ترین اولویت سرمایه گذاری وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران به شمار می رود؛ به طوری که اولویت تخصیص هر اعتباری که در اختیار وزارت نفت قرار بگیرد، با پارس جنوبی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: برای سال جاری نیز ۱۶٫۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری جهت پیشبرد طرح های توسعه ای پارس جنوبی پیش بینی شده است.
خجسته مهر با اعلام این مطلب که پیشرفت فیزیکی برخی فازها در حال حاضر بیش از پیشرفت مالی آن ها است، متذکر شد: باید تلاش کرد تا بودجه پارس جنوبی اثربخش شود و در موعد مقرر منابع مالی در نظر گرفته شده تامین شود.
وی از انعقاد قرارداد توسعه و تولید فازهای پارس جنوبی به عنوان بهترین سیاست و رویکرد وزارت نفت یاد کرد و افزود: در سال جاری و سال آینده، از ظرفیت شیرین سازی و تولید فازهای ۱۲ و ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبی بهره برداری خواهد شد.
خجسته مهر افزود: ظرفیت شیرین سازی فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی ،زمستان امسال نهایی شده و امکان بهره برداری از ظرفیت یک train از این فازها فراهم می شود.
سرمایه گذاری ۴۸ میلیارد دلاری در صنعت نفت
خجسته مهر با اشاره به اینکه امسال در مجموع ۴۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت پیش بینی شده است، یادآور شد: نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار از این سرمایه مربوط به شرکت ملی نفت ایران است.
وی ادامه داد: سهم شرکت ملی گاز ۴٫۲ میلیارد دلار، شرکت ملی صنایع پتروشیمی؛ ۴٫۱ میلیارد دلار و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران نیز ۳٫۸ میلیارد دلار است.
خجسته مهر با اعلام این مطلب که صنایع بالادستی نفت، بیشترین سهم را از میزان بودجه تعیین شده در وزارت نفت دارند، متذکر شد: کل سرمایه گذاری انجام شده در صنعت نفت در سال گذشته حدود ۲۴ میلیارد دلار بوده است که در این میان نزدیک به ۱۷٫۵ میلیارد دلار، در شرکت ملی نفت ایران جذب شده است.
جذب ۶۲ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی در صنعت نفت
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت، با اشاره به این مطلب که در قانون بودجه ۹۰، بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار (حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال) اوراق مشارکت ریالی برای ۵ وزارتخانه تدارک دیده شده است، افزود: وزارت نفت تلاش می کند تا ۶ میلیارد دلار از این مبلغ را (نزدیک به ۶۲ هزار میلیارد ریال) جذب کند.
تجویز سوآپ، به شرط تامین منافع اقتصادی
خجسته مهر در ادامه در خصوص شرایط امکان سوآپ نفت گفت: سوآپ تنها باید در چارچوب حفظ منافع اقتصادی و استراتژیک کشورمان انجام شود.
وی ادامه داد: سوآپی که در ایران انجام می شود به منظور سهولت تامین خوراک برخی از پالایشگاه های نفتی انجام می شود؛ در همین راستا به شرکت ملی نفت ایران، اعلام شده تا شرایط سوآپ نفت را با توجه به این موارد بررسی و گزارش را به مقام عالی وزارت اعلام کند.
تجهیز ناوگان حفاری؛ برنامه اصلی وزارت نفت در سال ۹۰
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت، در ادامه با بیان این که تجهیز ناوگان حفاری؛ یکی از برنامه های اصلی وزارت نفت در سال جاری است، گفت: بنابر برنامه ریزی های انجام شده، وزارت نفت قصد دارد تا نیاز دکل های دریایی و خشکی حفاری را به منظور توسعه و نگهداشت توان تولید در سال های آینده رفع کند.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا تامین، بازسازی و نوسازی و ارتقای ناوگان حفاری در برنامه های صنایع بالادستی نفت گنجانده شده است.
خجسته مهر تاکید کرد: برنامه ریزی مفصلی برای تامین و ساخت دکل های حفاری به ویژه دکل های دریایی از سوی بخش خصوصی شامل شرکت های داخلی و خارجی انجام شده است؛ همچنین مجموعه صنعت نفت آمادگی دارد تا در خصوص ارایه دانش فنی تجهیز ناوگان حفاری به بخش خصوصی تسهیلاتی ارایه دهد.