آمادگی شرکت نفت فلات قاره برای صادرات گاز
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره از آمادگی صادرات گاز به کشورهای همسایه خبر داد و گفت: این شرکت همچنین امکان تولید ۱۲ هزار مگا وات برق در جزیره قشم را دارد.
محمود زیرکچیان زاده در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران از تولید ۱۲ هزار مگا وات برق در جزیره قشم خبر داد و گفت: تولید این میزان برق نیازمند ۲ میلیارد فوت مکعب گاز است که از میدان فروز بی و برخی از میادین گازی منطقه قشم تامین می شود.
به گزارش خبرنگار NIOC، قرارداد توسعه میدان گازی فروز بی، میان شرکت مپنا و شرکت نفت فلات قاره با هدف تبدیل گاز به برق و صادرات به کشورهای همسایه در سال گذشته امضا شد.
میدان گازی فروز بی، ٢٣ تا ٢٨ تریلیون فوت مکعب ذخیره گاز درجا دارد و براساس نقشه جامع توسعه، در مرحله نخست یک میلیارد فوت مکعب گاز و ٣ هزار مگاوات برق از این میدان تولید میشود.
زیرکچیان زاده همچنین از آمادگی شرکت نفت فلات قاره برای صادرات گاز به کشورهای همسایه به ویژه امارات و عمان خبر داد و گفت: این شرکت قادر است به مدت ۲۵ تا ۳۰ سال به هر شرکت ایرانی و خارجی که بخواهد برق تولید کند چه برای مصارف داخلی و چه برای صادرات، گاز صادر کند.
استفاده همه جانبه از پتاسیل های بالقوه خلیج فارس
زیرکچیان زاده با اشاره به شرایط ویژه و استراتژیک خلیج فارس گفت: تاکنون نظام جمهوری اسلامی ایران توانسته به خوبی از پتاسیل های موجود در این جزیره و در ابعاد مختلف اقتصادی، صنعتی، زیست محیطی استفاده کند و ضمن تقویت حاکمیت ملی در تعمیق روابط اسلامی و اجتماعی منطقه نیز موفق عمل کند.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره افزود: در صورت تقویت روابط بین ایران و کشورهای همجوار خلیج فارس، به طور قطع جایگاه ملی کشور در ابعاد مختلف و حتی در بعد تولید و برداشت از میادین مشترک، ارتقا می یابد.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه میادین مشترک، اظهار کرد: هم اکنون شرکت نفت فلات قاره برای توسعه میادین مشترک از مدیران توانمند و متخصص به صورت ویژه استفاده می کند، ضمن اینکه به هر چه بهتر انجام شدن عملیات سوآپ، ترانزیت و صادرات گاز هم توجه ویژه دارد.
زیرکچیان زاده در ادامه با بیان اینکه با تلاش شرکت نفت فلات قاره هم اکنون شاهد تبدیل جزیره لاوان به هاب پتروشیمی هستیم، گفت: این در حالی است که در آینده ای نزدیک جزیره سیری نیز به هاب گازی خلیخ فارس تبدیل شود.
زیرکچیان زاده در ادامه با بیان اینکه با تلاش شرکت نفت فلات قاره هم اکنون شاهد تبدیل جزیره لاوان به هاب پتروشیمی هستیم، گفت: این در حالی است که در آینده ای نزدیک جزیره سیری نیز به هاب گازی خلیخ فارس تبدیل شود.
وی افزود: هم اکنون ۹۰۰ کیلومتر خط لوله بین جزیره سیری، منابع گاز (جزیره سیری، سلمان و عسلویه) و مصارف گاز( شارجه، جبل علی، قشم و کیش) وجود دارد و همین امر تبدیل شدن این جزیره به هاب گازی منطقه را تسهیل می کند.
زیرکچیان زاده با بیان اینکه جزیره سیری دارای بهترین موقعیت مکانی برای صادرات گاز در خلیج فارس است، افزود: از این جزیره به سکوی مبارک ۶۷ کیلومتر خط لوله و از آنجا به شارجه و جبل علی به ترتیب ۸۰ و ۸۸ کیلومتر خط لوله انتقال گاز وجود دارد.
وی افزود: از جزیره سیری به عسلویه نیز ۳۱۳ کیلومتر خط لوله (فازهای ۶، ۷، ۸، ۹ و ۱۰) وجود دارد. همچنین ۸۳ کیلومتر خط لوله از جزیره سیری تا جزیره کیش و ۱۱۲ کیلومتر خط لوله تا جزیره قشم برای انتقال گاز وجود دارد.
زیرکچیان زاده با اشاره به منابع عظیم گاز موجود در جنوبی ترین جزیره خلیج فارس و از طرفی نزدیکی این جزیره به کشورهای همجوار، گفت: این نزدیکی و این منابع غنی گاز، سبب نیازمندی و وابستگی کشورهای حوزه خلیج فارس به منابع گاز کشور برای توسعه می شود که این امر در نهایت می تواند امنیت ملی ایران در منطقه را افزایش دهد.
به گزارش NIOC، شرکت نفت فلات قاره ایران در زمره یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده نفت دریایی جهان قرار دارد. این شرکت بخش قابل توجهی از تولید نفت کشور در طول بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر از گستره آب های نیلگون خلیج فارس را با پیشینه نیم قرن تجربه بر عهده دارد.
حوزه اصلی فعالیت شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه خلیج فارس است که ۵ کشور تولیدکننده عمده نفت جهان در حاشیه آن قراردارند. بر همین اساس خلیج فارس به قطب انرژی جهان معروف شده است و فعالیتهای اکتشاف و تولید نفت و گاز در آن از اهمیتی چشمگیر برخوردار است.
پنج کشور ایران، عراق، عربستان سعودی، قطر و امارات متحده درمجموع ۶۳ درصد ذخایر اثبات شده نفت و ۴۰ درصد ذخایر قطعی گازطبیعی جهان را در اختیار دارند. خلیج فارس به عنوان مرکزاستراتژیک تولید وشاهرگ حیاتی صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران، به دلیل دارا بودن این حجم عظیم از ذخایرو منابع هیدروکربوری، وجود مرزها و میادین مشترک نفتی میان کشورهای اسلامی همچون: عربستان سعودی، کویت، امارات متحده، قطر، بحرین و عمان و خصوصیت گذرگاه انرژی جهان همواره می تواند در اثر یک تعامل مثبت، عامل مهم تأمین پایدار، تعمیق و گسترش روابط جهان اسلام و به ویژه کشورهای منطقه با یکدیگر باشد.