ساخت خط لوله ۱۱۰۰ کیلومتری واردات نفت از برمه به چین
چین ، بزرگترین مصرف کننده نفت خام جهان تصمیم گرفته است با ساخت یک خط لوله هزار و صد کیلومتری از ساحل میانمار به سرزمین چین ، ریسک ناشی از عبور محموله های نفتی مورد نیاز چین از تنگه اسراتژیک مالاکا را از میان بردارد.
به گزارش گروه بین الملل پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، خطوط لوله انتقال نفت و گاز طبیعی میانمار به چین، به طول ۱۱۰۰ کیلومتر از بندر «کیاکپیو» واقع در آب های ساحلی غربی میانمار آغاز و به منطقه «رویلی» در استان «یونان» چین ختم می شود.
به نوشته شینهوا، مدیر پروژه های عملیاتی شرکت ملی نفت چین با اشاره به اتمام ساخت این خطوط لوله اعلام کرد: احداث این خط لوله انتقال چند صد کیلومتری بخشی ازاستراتژی جدید چین در حوزه انرژی محسوب می شود و قرار است فعالیت آن از اوایل ماه ژوئن سال جاری آغاز شود.
بر اساس این گزارش، قرار است در ماه فوریه آزمایش های فشار سنجی بر روی این خطوط لوله انجام گیرد. همچنین قرار است محموله های نفت خام خاورمیانه به مقصد چین پیش از رسیدن به میانمار و انتقال توسط خطوط لوله از اقیانوس هند عبور می کند تا مانع هرگونه حادثه نامطلوب در تنگه پر خطر مالاکا شود.
در این گزارش آمده است، حجم انتقال سالانه نفت و گاز طبیعی این خطوط لوله به ترتیب ۲۲ میلیون تن نفت و ۱۲ میلیارد متر مکعب گاز مایع خواهد بود. دولت چین امیدوار است با راه اندازی این خطوط لوله ، تامین تقاضای مصرف کنندگان مناطق جنوب غربی و توسعه نیافته چین سهل تر شود.
تنگه استراتژیک مالاکا در جنوب شرق آسیا است و دو اقیانوس بزرگ هند و آرام را به هم متصل می کند ، کشور سنگاپور در جنوب این تنگه استراتژیک واقع است، تا سال ۲۰۱۰ میلادی حدود ۲۵ درصد نفت خام جهان که عمدتا از مبدا خاورمیانه و آفریقا و به مقصد چین و ژاپن می شود از این تنگه عبور کرده است و در زمره تنگه های بسیار استراتژیک نفت جهان است، از سویی دیگر بخش مهمی از صادرات صنعتی چین و کره و ژاپن به سوی آسیا و اروپا از این تنگه عبور می کند، طی دهها سال و از آنجا که این منطقه بزرگترین قطب کشت آناناس جهان بوده است بسیاری از فعالان تجارت و کشتیرانی بین المللی به تنگه مالاکا لقب تنگه آناناس را داده بودند.