سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲ EN

نگرانی برای فروش نفت ایران وجود ندارد

وزیر نفت با بیان اینکه با برنامه‌ریزی انجام شده در واحد بین‌الملل وزارت نفت، به هیچ وجه نگران فروش نفت ایران نیستیم، افزود: هیچ مشکلی برای انتقال نفت ایران وجود ندارد .

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس رستم قاسمی در نخستین هم‌اندیشی متخصصان جوان صنعت نفت با ادای احترام به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شهدای صنعت نفت و وزیر شهید مهندس تندگویان گفت: آغازگر تحریم نفت کشورهای اروپایی بودند که تبعات آن نیز گریبان‌گیر آنان شد.

وی با تاکید بر اینکه پس از اعلام قطع صادرات به دو کشور اروپایی، قیمت نفت بیش از دو دلار افزایش یافت، تصریح کرد: اگر سایر کشورهای اروپایی نیز رفتار خصمانه‌ای را پیش رو گیرند، صادرات نفت به آنان نیز قطع خواهد شد که دراین صورت تاثیر جدی در قیمت نفت پیش خواهد آمد.

ضرورت ایجاد جهاد خودکفایی در صنعت نفت

مهندس قاسمی ایجاد یک جهاد خودکفایی در صنعت نفت را از مهم‌ترین برنامه‌های این وزارت‌خانه دانست و گفت: باید با تلاش جوانان، جهادی در صنعت نفت ایجاد شود که به تبع آن به خود کفایی در بخش‌های مختلف دست‌ یابیم.

به گفته وی واقعیت این است که در تامین برخی از کالاها به برخی از کشورها وابستگی داریم که البته این نیز به دلیل تامین راحت این کالاها از کشورهای اروپایی بوده است.

وی با بیان اینکه درشرایط تحریم توسعه و رشد با تلاش امکانپذیر است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه برای رسیدن به این هدف برنامه‌ریزی شده و با نیروی انسانی کارآمد و متخصص تردیدی در تحقق این هدف نداریم.

وزیرنفت با اشاره به اینکه وجود منابع سرشار اقتصادی و خدادادی در کشور و منابع هیدروکربوری و بسیاری از ویژگی‌های دیگر، ایران را در دنیا ممتاز کرده است، یادآور شد: هم‌چنین مهم‌ترین ویژگی کشورمان وجود منابع انسانی فکور وهوشمند و با استعداد است که در دنیا این ویژگی کم پیدا می‌شود.

وی در ادامه گفت: صنعت نفت به عنوان صنعت پایه اقتصاد ایران که بیش از صد سال اساس اقتصاد ایران بوده است، امروز به عنوان صنعتی است که کشور به آن وابستگی دارد، به خوبی توانسته است چه در دوران انقلاب و چه بعد از آن عملکرد درخشانی داشته باشد.

به گفته وی در۳۰ سال گذشته مخالفت‌هایی از سوی برخی از کشورهای اروپایی با ایران صورت می‌گرفت که تا مبادا ایران به جایگاهی که حق طبیعی اوست، برسد؛ و امروزه در ادامه همان مخالفت‌ها، سخت‌ترین تحریم را علیه ایران انجام داده‌اند که هدف اصلی آنها نیز صنعت نفت کشورمان است .

مهندس قاسمی با بیان اینکه توسعه جدی در صنعت نفت از برنامه‌های اساسی این وزارتخانه است، افزود: این توسعه درشرایط تحریم با تبدیل به فرصت کاملا شدنی است؛ تا بر این اساس بتوانیم ایران را که ازمنابع نفت و گاز سرشار است، توسعه دهیم .

وی با تاکید بر اینکه تجمیع ذخایر نفت و گاز، ایران را در مقام اول دارندگان ذخایر هیدرکربوری جهان قرار داده است، یادآوری کرد: در چنین شرایطی وظیفه ما این است که توسعه سریع این منابع را جدی گرفته و برای این کار برنامه‌ ریزی لازم را صورت دهیم.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه برای توسعه صنعت نفت در چند ماه اخیر برنامه ریزی برای توسعه اکثر میادین ایجاد شده است، تصریح کرد: تقریبا همه میادین تعیین تکلیف شده‌اند و بیشتر این پروژه‌ها توسط پیمانکاران داخلی در حال اجرا است .

به گفته وی همچنین برنامه‌ریزی شده در سال ۱۳۹۴ ظرفیت تولید گاز به حدود یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کند که این رقم حدود دو و نیم برابر وضعیت فعلی است.

مهندس قاسمی با تاکید بر اینکه از سوی دیگر اقدامات پژوهشی و فناوری با ایجاد ساز و کار مناسب  برنامه‌ریزی شده است، توضیح داد: بر این اساس تا پایان برنامه پنجم از حجم وابستگی‌ها کاهش یافته و دراین خصوص متولی هر کدام از بخش‌ها مشخص خواهد شد.

وی با بیان اینکه در زمینه ساخت داخل با انجمن سازندگان و شرکت‌های تولیدی نفتی جلساتی صورت گرفته است، افزود: بسیاری از کالاهای اساسی با کمک این تولید کنندگان داخلی تولیدی خواهند شد و به طور قطع در آینده نزدیک به کمک مهندسان داخلی، صنعت نفت از وابستگی نجات پیدا خواهد کرد.

به گفته وزیر نفت اگرچه دربرخی از صنایع مانند صنعت دفاعی خودکفا هستیم اما باید تلاش کرد که هر چه زودتر در صنایع اساسی دیگر نیز به خود کفایی برسیم که زمان آن نزدیک است.

وی با تاکید بر نقش موثر جوانان متخصص در صنعت نفت، گفت: اگر برنامه‌ریزیهای خوب و مناسبی در این صنعت صورت گیرد، جای هیچگونه نگرانی برای اداره صنعت نفت نیست. در حال حاضر ۲۸ هزار نفر نیروی جوان و ۱۶ هزار نفر دارای تحصیلات عالیه در صنعت نفت کشور حضور دارند که این افراد نه‌تنها می‌توانند صنعت نفت را بلکه قادرند کشور را اداره کنند.

مهندس قاسمی به جوانان توصیه کرد تا توانمندی‌های خود را ارائه و در مدیریت صنعت نفت بکوشند و خاطرنشان کرد: ما باید شعار «ما می‌توانیم» را عوض کرده و «توانستیم» را جایگزین آن کنیم . جوانان باید در جایی قرار گیرند که کارآیی بیشتری داشته باشند و به آنان توصیه می‌شود با توسعه صنعت نفت را وظیفه همگانی خود دانست و در اجرای آن با هم همکاری کنند.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۳ اسفند ۱۳۹۰ساعت: ۰۸:۱۲۳۵۶ بازدید