تغییر نگاه سنتی در بخش بالادستی نفت و گاز ضروری است
وزیر نفت با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه در بخش بالادستی نفت و گاز گفت: باید با تغییر نگاه در این بخش و برداشت صیانتی، با افزایش درآمدهای نفتی زیرساختهای کشور را توسعه و کیفیت زندگی مردم را ارتقا دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس رستم قاسمی روز گذشته (یکشنبه – ۱۸ دی) در نشست کارشناسی کنفرانس راهکارهای تحول نظام توسعه و بهره برداری در بخش بالادستی نفت و گاز ایران اظهارکرد: مقدار ذخایر درجا و قابل برداشت میدان های نفت و گاز ما رقم بزرگی است و میتوان با استفاده از روشهای جدید حجم بسیار بیشتری از ذخایر درجا تولید کرد.
وی برداشت از مخازن نفت و گاز کشور را نیازمند تحول بر اساس استفاده از روشهای تولید حرفهای و صیانتی دانست و افزود: اگر ذخایر درجای میدانها را ۶۰۰ میلیارد بشکه در نظر بگیریم، افزایش برداشت یک درصد از این رقم میتواند معادل فروش ۶ سال نفت کشور و برداشت ۱۰ درصد آن می تواند معادل فروش ۶۰ سال نفت کشور باشد.
مهندس قاسمی ادامه داد: تاکیدهایی که برای افزایش ضریب برداشت و ارتقای آن به رقم ۳۵ درصد میشود، بسیار اهمیت دارد، زیرا این ارقام برداشت در سایر کشورها مرسوم بوده و در کشوری مانند نروژ، ضریب برداشت از میدانهای نفتی بیش از ۴۵ درصد است.
وی با تاکید بر این که برای برداشت بیشتر از ذخایر باید روشهای کنونی را تغییر دهیم، تاکید کرد: باید روشهای سنتی را که از ۱۰۰ سال پیش برای برداشت از میدانهای نفت و گاز به کار می گیریم، با هدف برداشت بهینه و صیانتی تغییر دهیم.
وزیر نفت تغییر در قراردادها و استفاده از شیوه های قراردادی جذاب برای سرمایهگذاران را یکی از راه حلهای این موضوع عنوان و تاکید کرد: برای ایجاد فضای رقابتی در بخش بالادستی نفت و گاز و جذاب کردن راههای سرمایهگذاری، میتوان از قوانین موجود به بهترین شکل استفاده کرد.
مهندس قاسمی درباره موانع قانونی در این زمینه نیز گفت: این موانع را با راهکارهای مختلف میتوان برای سرمایهگذاران جذاب کرد، ولی این کار نیز نیازمند تغییر نگاه است.
وی اظهار امیدواری کرد با برگزاری این کنفرانس و جمعآوری نظرهای کارشناسی، این دیدگاهها به عنوان مبنای راهی برای توسعه بالادستی نفت و گاز در کشور، به کار گرفته شود.