بررسی طرح های آتی پژوهش و فناوری در مناطق نفت خیز جنوب
نشست بررسی طرح های آتی پژوهش و فناوری مناطق نفت خیز با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت و جمعی از اعضای هیئت مدیره بر گزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، هرمز قلاوند؛ مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در آغاز این نشست با اشاره به پیشینه ۱۰۳ ساله نفت در ایران گفت: مناطق نفت خیز با دارا بودن سهمی ۸۰ درصدی از مجموع نفت تولیدی کشور، از دیرباز همواره کانون تحول، توسعه، پژوهش و فناوری های جدید استحصال نفت و گازدر کشور بوده است .
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ضمن اشاره به اهمیت پیشبرد و توسعه فعالیت های پژوهشی در زمینه روش های ازدیاد برداشت نفت از جمله EOR و IOR و سایر زمینه ها، به ضرورت افزایش اعتبارات تخصیص داده شده در این مقوله پرداخت و افزود: با افزایش بودجه مورد نیاز خود، قادر خواهیم بود زیر ساخت ها که پیوندی نا گسستنی با افزایش تولید دارند را هرچه بیشتر رشد و توسعه بخشیم .
محمد رضا مقدم؛ معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز با بیان اینکه اولین مرکز تحقیقات و پژوهش کشور ابتدا در نفت شکل گرفته است از دانشگاه صنعت نفت و پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان دو نماد علم و فناوری در تاریخ صنعت نفت ایران یاد کرد.
مقدم هزینه کردن در امر پژوهش و فناوری را به ارزش افزوده مرتبط خواند و گفت : باید تعریف جدیدی از نظام پژوهش و سطوح مختلف آن آنگونه که کشورهای پیشرو در پیش گرفته اند ارائه دهیم و آن را صرفا مساوی با ایده محوری ندانیم.
وی با برشمردن جایگاه ویژه مناطق نفت خیز به عنوان عمده ترین شرکت بهره بردار نفت و گاز کشور ابراز امیدواری کرد که با به راه افتادن سیر تحولات در حوزه پژوهش و فناوری، سایر شرکت ها نیز در آینده الگوی پژوهشی مناطق نفت خیز را در پیش گیرند.
تدوین نیازهای پژوهشی و عملیاتی شرکت های زیر مجموعه مناطق نفخیز جنوب
رئیس اداره پژوهش و فناوری مناطق نفت خیز جنوب نیز با اعلام اینکه نیاز های عملیاتی و پژوهشی شرکت های تابع هم اکنون در حال تدوین است، از ارتقا سطح علمی و عملیاتی در این شرکت ها خبر داد.
پور قاسم با اعلام اینکه هم اکنون قرارداد ۳۵ درصدپروژه های تحقیقاتی مناطق نفتخیز جنوب در خوزستان منعقد می شود گفت: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تلاش دارد با تشویق مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، سهم استان را در زمینه عهده داری و اجرای پروژه های تحقیقاتی بهبود بخشد.
وی ادامه داد: اعتبارت پژوهشی شرکت مناطق نفتخیز جنوب در سال ۹۰ حدود ۲۶۴ میلیارد ریال برای پژوهش ۳۶ پروژه بوده است.
پور قاسم با اشاره به اینکه پروژه های مناطق نفتخیز جنوب به سه دسته خاتمه یافته، جاری و آتی تقسیم بندی می شوند، تصریح کرد: ۱۴ پروژه به مبلغ ۳۸ میلیارد ریال در سال گذشته خاتمه یافته ، ۱۱ پروژه نیز با مبلغ چهار میلیارد ریال جاری هستند و ۳۶ پروژه نیز در مرحله تصویب برای آینده قرار دارند.
اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ۲۶۰ پروژه تحقیقاتی با بودجه تقریبی ۱۶۰ میلیارد ریال ، ۳۵۹پروژه دانشجویی با بودجه تقریبی ۱۱ میلیارد ریال و انتشار ۲۱۷ مقاله ، اهتمام جدی به رفع مشکلات این صنعت را در دستور کار خود قرار داده است.