رییس اوپک از کشورهای عضو خواست به میزان تولید پیش از رویدادهای لیبی بازگردند
رستم قاسمی وزیر نفت ایران و رییس سازمان اوپک از کشورهای عضو این سازمان که در خلال رویدادهای انقلاب لیبی و به خاطر جبران قطع تولید این کشور تولید خود را افزایش داده بودند خواست که به شرایط تولید پیش از رویدادهای لیبی بازگشته و تولید خود را کاهش دهند چرا که لیبی به زودی به سطح تولید واقعی خود بازمی گردد
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، رستم قاسمی؛ وزیر نفت صبح امروز از دستیابی به منابع هیدروکربوری در دریای خزر خبر داد و افزود: تاکنون در این منطقه ۴۶ بلوک شناسایی شده که از این تعداد ۸ بلوک اکتشافی بیشتر مورد توجه است.
وی افزود: این بلوک گازی کشف شده با ذخایر چشمگیر نزدیکترین فاصله را با ساحل رودسر (۱۸۸ کیلومتر) و دورترین فاصله را با نکا (۲۵۵ کیلومتر) دارد و یکی از ۸ بلوک اکتشافی است که در عمق ۸۲۷ متری دریا قرار دارد و حجم ذخایز آن دست کم ۱۰ برابر میدان شاه دنیز در کشور آذربایجان است.
وی به سابقه اکتشاف نفت در دریای خزر اشاره کرد و گفت: مطالعات و بررسی های انجام شده بر روی حوزه خزر نشان از سهم ۱۱ تریلیون فوت مکعبی گاز ایران در خزر داشت این درحالی است که بلوک گازی کشف شده؛به تنهایی چند برابر مقدار پیش بینی شده برای تمامی بلوک های گازی سهم ایران دارای ذخیره گازی است.
قاسمی ضمن تقدیر از توان و تخصصی مردان صنعت نفت در ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت گفت: هم اکنون ایران تنها کشور موجود در خاورمیانه است که به دانش و فناوری اکتشاف و حفاری در آب های عمیق دسترسی دارد و این یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.
وی دستیابی به دانش ساخت دکل های حفاری، شناورهای نیمه مغروق، ساخت تجهیزات و سازه های دریایی را نشان از توان و تخصص ایرانی خواند و گفت: آغاز فعالیت های اکتشافی در سایر بلوک های حوزه دریایی خزر از مواردی است که در دستور کار قرارد دارد زیرا حوزه دریای خزر هم به اندازه میادین مشترک دارای اهمیت است.
لزوم سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری در صنعت نفت تا پاپان سال ۹۴
وزیر نفت اظهار کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه به بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت نیازمندیم که به این منظور اقداماتی برای تامین منابع مالی در داخل کشور از جمله فروش اوراق سلف، اوراق مشارکت ارزی و ریالی آغاز شده است.
قاسمی ادامه داد:سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج از کشور می توانند چه به صورت خرید اوراق مشارکت ارزی و ریالی و چه به صورت مستقل در صنعت نفت سرمایه گذاری کنند و ما از آنها استقبال می کنیم.
حجم سواپ نفت تا ۴۰۰ هزار بشکه در روز قابل افزایش است
وزیر نفت گفت: هم اکنون جمهوری اسلامی ایران آمادگی افزایش حجم سوآپ را تا ۴۰۰ هزار بشکه در روز داریم و هر زمان که بخش خصوصی اعلام آمادگی کند می توانیم حجم سواپ را افزایش دهیم.
قاسمی با اشاره به صرفه اقتصادی حاصل از عملیات سوآپ تصریح کرد: عملیات سوآپ نفت خام ضمن تامین خوراک پالایشگاه های کشور، ارزش افزوده چشمگیری نیز به همراه دارد که این امر در نهایت برای بخش خصوصی و در نهایت صنعت نفت صرفه اقتصادی به همراه دارد.
همچنین در ادامه این نشست ،احمد قلعه بانی؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران،اعلام اقتصادی نبودن عملیات سوآپ در زمان وزیر سابق نفت را نرخ بسیار کم آن و همچنین کاهش تکلیفی تولید اعلام کرد و گفت: این در حالی است که هم اکنون نرخ انجام عملیات سواپ ۶ برابر میزان قبلی است که با برنامه هایی که در دست اقدام است به زودی حجم سوآپ افزایش می یابد.
سیاست ایران در اوپک حفظ بازار و قیمت عادلانه نفت است
وزیر نفت سیاست جمهوری اسلامی ایران را در اوپک حفظ بازار و قیمت عادلانه نفت اعلام کرد و گفت: امروز بازار عرضه و تقاضا بازار متعادلی است و و درخواست ما از کشورهای عضو اوپک که به خاطر وضعیت لیبی تولید خود را افزایش داده بودند این است که تولید خود را کاهش دهند.
روش های سرمایه گذاری در صنعت نفت جذاب تر می شوند
وزیر نفت با بیان اینکه فروش اوراق مشارکت صنعت نفت تابع سیاست های بانکداری است گفت: فروش نامطلوب اوراق مشارکت با نرخ سود ۱۷ درصد که مصوبه شورای پول و اعتبار کشور است سبب شده تا با برگزاری جلسات در این شورا به دنبال جذاب کردن شرایط سرمایه گذاری مردم در صنعت نفت باشیم.
در پاپان نشست خبری ؛ وزیر نفت از مدیران و مسولانی که در مراحل اکتشاف و حفاری در حوزه خزر فعالیت داشتند با اهدا لوح تقدیر، قدردانی کرد، که از میان آنها می توان به احمد قلعه بانی؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، هدایت الله خادمی؛ مدیرعامل شرکت حفاری شمال، علی اصولی؛ مدیرعامل شرکت نفت خزر، مسعود جهدی؛ مدیراکتشاف نفت خزر، محمد کمالیان؛ مدیر مهندسی و ساخت شرکت نفت خزر، اسفندیار جهانگیری؛ مدیر عملیات حفاری شمال، مهرداد واحدی؛ مدیر برنامه ریزی و فناوری نفت خزر، سعید رحمان لو؛ رئیس اداره حفاری نفت خزر؛ پرویز رحماین؛ مدیر عملیات دریای حفاری شمال و فرنوش غلامی از اداره ژئوفیزیک نفت خزر ااشاره کرد.