وظایف اعضا در طول برنامه پنجم توسعه از سوی وزیر نفت تشریح شد
مهندس رستم قاسمی با صدور احکامی جداگانه، مدیران عامل چهار شرکت اصلی وزارت نفت را به عنوان اعضای کمیته عالی نظارت بر تحقق اهداف صنعت نفت در برنامه پنجم توسعه منصوب کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت(MOP)، متن حکم وزیر نفت خطاب به آقایان مهندس محسن خجسته مهر، معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری مهندس احمد قلعه بانی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مهندس اوجی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، مهندس علیرضا ضیغمی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و مهندس عبدالحسین بیات، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به این شرح است:
“پیرو ابلاغیه شماره ۲۱۲۸۷۶-۱-۲۸ مورخ ۲۳ شهریور ۱۳۹۰ در خصوص اجرای برنامه پنجم توسعه در وزارت نفت و در راستای تمرکز چهار شرکت اصلی تابعه وزارت نفت بر اجرای مفاد قانون برنامه پنجم توسعه، بدینوسیله به عنوان عضو «کمیته عالی نظارت بر تحقق اهداف برنامه پنجم» منصوب می گردید.”
جلسات کمیته عالی تحت نظر اینجانب هر سه ماه یکبار تشکیل و روند اجرای قانون برنامه پنجم و گزارش عملکرد شرکت های اصلی تابعه در زمینه اجرای قانون فوق الذکر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری دبیر کمیته و مسئولیت جمع بندی و ارائه گزارش یکپارچه را بر عهده خواهند داشت.
براساس این گزارش، مهندس رستم قاسمی با ابلاغ جزئیات وظایف و نحوه عملکرد اعضای کمیته عالی نظارت بر تحقق اهداف صنعت نفت در برنامه پنجم توسعه دستور داد حداکثر ظرف مدت یک ماه آینده کلیه آیین نامه ها و دستورالعمل های مندرج در احکام قانون برنامه پنجم تدوین و پس از تایید برای معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ارسال شود که متن نامه وزیر نفت خطاب به معاونین و مدیران عامل چهار شرکت اصلی وزارت نفت به این شرح است:
پیرو ابلاغیه شماره ۲۱۲۸۷۶-۱/۲۸ مورخ ۲۳ شهریور ۱۳۹۰ در خصوص اجرای برنامه پنجساله توسعه در وزارت نفت، موارد ذیل جهت اجرا ابلاغ می گردد.
همچنین در راستای تمرکز بر اجرای مفاد قانون برنامه پنجم توسعه «کمیته عالی نظارت بر تحقق اهداف برنامه پنجم» تحت نظر اینجانب و با عضویت معاونین محترم وزیر و مدیران عامل چهار شرکت اصلی تابعه و معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری تشکیل می گردد. جلسات کمیته عالی به منظور بررسی روند اجرای قانون فوق الذکر هر سه ماه یکبار تشکیل و معاونین محترم وزیر و مدیران عامل چهار شرکت اصلی در این زمینه گزارش عملکرد خود را خواهند نمود.
جلسات کمیته فرعی نظارت بر تحقق اهداف برنامه پنجساله به صورت ماهیانه برگزار و پس از ارائه گزارش توسط اعضای کمیته، جمع بندی توسط معاونت محترم برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری انجام شود.
به منظور ترغیب شرکتهای داخلی و خارجی در جهت حضور و سرمایه گذاری در بخش اکتشاف، شرکت ملی نفت ایران طرح جامع بلوکهای اکتشافی ـ توسعه ای با ریسک را در همه مناطق کشور به جز در استان های خوزستان، بوشهر و کهکیلویه تهیه و ارائه نماید.
به منظور اجرای دقیق ماده «۱۲۹» قانون برنامه پنجم توسعه، معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت با همکاری معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری، حداکثر ظرف مدت یک ماه تغییرات ساختاری موردنیاز جهت ایجاد فضا و شرایط رقابتی، تصویب طرح ها و صدور پروانه (مدیریت اکتشاف، توسعه و تولید) را به اینجانب پیشنهاد و اجرایی نماید.
شرکت ملی نفت ایران حداکثر ظرف مدت یک ماه پیش نویس آیین نامه شرایط اساسی روش های اکتشاف، توسعه و تولید در مدت زمانی معین (بدون انتقال مالکیت نفت و گاز تولیدی) را جهت تصویب خواهی از شورای اقتصاد به معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری ارائه نماید.
به منظور اجرای ماده «۱۳۰» و «۲۲۹» قانون برنامه پنجم توسعه، معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری ساز و کار اجرایی لازم را پیشنهاد نماید و شرکت ملی نفت ایران با همکاری شرکت های تولیدی تابعه، حداکثر ظرف مدت دو ماه نسبت به تهیه برنامه جامع صیانتی و طرحها و پروژه های مربوطه اقدام نماید و بررسی و جمع بندی نهایی از طریق ساز و کار ارائه شده صورت پذیرد.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران ضمن تسریع در روند پیشرفت طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس و اتمام طرح های بنزین سازی و بهینه سازی، ظرف مدت دو ماه نسبت به تعیین تکلیف سهام پالایشگاه پارس شیراز اقدام نماید.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با همکاری معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری حداکثر ظرف مدت دو ماه نسبت به تهیه و تدوین طرح جامع بانکرینگ و ارائه به اینجانب اقدام نماید.
شرکت ملی نفت ایران جهت تسریع در اجرای طرح سامانه یکپارچه کنترل و اندازه گیری میزان تولید، فرآورش، انتقال، پالایش، توزیع و صادرات توسط اداره کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی، نسبت به تخصیص بودجه مصوب طرح از محل منابع داخلی اقدام نماید.
شرکت ملی گاز ایران حداکثر ظرف مدت دو هفته نسبت به ارائه راهکارهای اجرای ماده «۱۳۴» و پیش نویس آیین نامه مدنظر خود به معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری اقدام نماید.
معاونت پژوهش و فناوری، مطالعات، دستورالعمل و ساز و کارهای موردنیاز جهت اجرای بند (د) ماده «۱۲۹» را از طریق اختصاص یک (۱) درصد از محل اعتبارات طرحهای توسعه ای سالانه شرکتهای تابعه، تهیه و ارائه نماید.
در اجرای ماده «۲۱۷» قانون برنامه پنجم توسعه، شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز ایران نسبت به تهیه بسته های اجرایی – عملیاتی حوزه بر اساس دستورالعمل مربوطه اقدام و به معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری ارائه نمایند.
معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری با همکاری معاونین وزیر و مدیران عامل چهار شرکت اصلی حداکثر ظرف مدت یک ماه آینده کلیه آیین نامه ها و دستورالعمل های مندرج در احکام قانون برنامه پنجم تدوین و پس از تایید برای معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ارسال شود.