شتابدهی به امضای قراردادها با حضور حراست در کمیسون مناقصات
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه باید در راهبردها و استراتژی های حراست تجدیدنظر شود، افزود: ضروری است این سازمان با حضور در کمیسیون مناقصات، سایر فرایندها را به حداقل برساند و در انعقاد قراردادها شتاب بیشتری ایجاد کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس احمد قلعهبانی(سه شنبه – ۱۷ آبان) در همایش سراسری مدیران و روسای سازمان حراست صنعت نفت درباره نقش حراست در افزایش بهره وری صنعت نفت گفت: حراست باید با پشتیبانی از تولید، تاسیسات، کارکنان و تکریم ارباب رجوع زمینه های ارتقای تولید و سرمایه گذاری در این صنعت بزرگ را به حداکثر برساند.
افزایش ۱۰ درصدی تولید گاز کشوردر زمستان امسال
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از افزایش ۱۰ درصدی تولید گاز کشوردر زمستان امسال خبر داد وافزود: بخشی از این میزان با بهره برداری از فازهای ۹ و ۱۰ پارس جنوبی تا پایان آبان ماه محقق خواهد شد.
به گفته وی از سال آینده تا پایان برنامه پنجم توسعه، تولید گاز کشور ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت که این خبری خوش برای کشور است.
وی افزود: امسال بیش از ۱۲ میلیارد دلار در بخش بالادستی نفت جذب شده است که امیدواریم تا پایان امسال به ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار افزایش یابد.
به گفته مهندس قلعه بانی، سال گذشته در بخش بالادستی حدود ۱۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری شد و با اجرای برنامههای توسعه مجموع سرمایه گذاری در این بخش در شرکت ملی نفت ایران به ۱۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید که در هیچ دوره ای از تاریخ صنعت نفت، این میزان سرمایه گذاری انجام نشده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام این که بیش از ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار از این ۱۲۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه گذاری می شود، تصریح کرد: بیشترین سرمایه گذاری ها از بخش های توانمند داخلی جذب شده است.
وی افزود: کشور ما با داشتن ذخایر عمده نفت و گاز، در مجموع رتبه نخست را در این زمینه دارد و برای سالیان پیاپی از این ذخایر برای ایجاد ثروت و توسعه زیربناها استفاده خواهیم کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: سرمایه گذاری در میدان های مشترک یکی از چالش های پیش روی صنعت نفت است که امیدواریم با تاکید وزیر نفت و پیگیری ایشان همچنین همکاری حراست چالش های پیش روی ما در این حوزه برداشته شود.
مهندس قلعه بانی گفت: مهم ترین دغدغه در توسعه صنعت نفت تامین منابع مالی و سال گذشته تامین منابع به گونه ای در صنعت نفت انجام شد که وابستگی به بودجه دولت به حداقل رسید و سعی می کنیم بیشتر منابع موردنیاز را از بخش های فعال خصوصی تامین کنیم.
وی با بیان اینکه در سال های ۸۶ تا ۸۸، ۹٫۳ میلیارد دلار در بخش بالادستی صنعت نفت سرمایه گذاری شد، گفت: این میزان سال گذشته با دو برابر افزایش به ۱۸ میلیارد دلار رسید.
مهندس ضیغمی: افزایش ظرفیت پالایش نفت کشور به ۳٫۵ میلیون بشکه در روز
در این مراسم همچنین معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان این که هم اکنون روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام در پالایشگاههای کشور پالایش می شود، گفت: با ساخت ۷ پالایشگاه جدید، این میزان به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.
مهندس علیرضا ضیغمی افزود: طرح های افزایش ظرفیت و ارتقای کیفیت تولید فرآورده های نفتی در ۷ پالایشگاه کشور در حال اجراست.
وی گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان برنامه پنجم به تولید خواهد رسید و امیدواریم طرح های توسعه پالایشگاه های موجود نیز تا پایان سال ۹۱ به بهره برداری برسد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی در پالایشگاه های کشور افزود: هم اکنون فرآورده ها بر اساس استاندارد یورو ۲ تولید می شود که با اجرای طرح های توسعه این استاندارد به یورو ۵ ارتقا خواهد یافت و با توجه به نیاز کشورهای متقاضی برای واردات فرآورده های نفتی، بر اساس استاندارد روزآمد اروپا خواهیم توانست این فرآورده ها را با استاندارد یورو ۵ صادر کنیم.
مهندس ضیغمی با بیان این که بیش از ۷۰ درصد فعالیت های شرکت ملی پخش از سوی بخش خصوصی انجام می شود، گفت: ۱۱ هزار ناوگان تانکر جاده پیما، ناوگان ریلی و دریایی، ۲۸۰۰ جایگاه عرضه سوخت و ۱۱ هزار نمایندگی فروش فرآورده های نفتی در شرکت ملی پخش از سوی بخش خصوصی اداره می شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفت: بر اساس برنامه ریزی، قرار است واحد سوخت رسانی فرودگاه ها و ذخیره سازی فرآورده های نفتی را نیز به بخش خصوصی واگذار کنیم که تا کنون واحد سوخت رسانی فرودگاه بین المللی امام خمینی به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی با تاکید بر ضرورت واگذاری با تدبیر و برنامه ریزی شده واحدهای دولتی به بخش خصوصی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سیاستگذار اجرای اصل ۴۴ تاکید ویژه ای بر واگذاری منظم و دقیق بخش های دولتی به خصوصی داشته اند.
بر اساس این گزارش، همایش دو روزه مسئولان حراست صنعت نفت صبح امروز (سه شنبه ۱۷ ٱبان) با حضور معاونان و مدیران ارشد وزارت نفت آغاز به کار کرد.
ایران هم اکنون رتبه نخست حراست و حفاظت از تاسیسات نفتی را در حوزه خاورمیانه به خود اختصاص داده، ضمن آن که گسترده ترین سازمان حراست در کشور از آن صنعت نفت است.