لزوم بومی شدن فن آوری ساخت مته های حفاری
حمایت مستقیم دولت امید بخش موفقیت سازندگان داخلی است/ لزوم بومی شدن فن آوری ساخت مته های حفاری
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در پروژه های حفاری با بیان اینکه حمایت مستقیم دولت می تواند نقش موثری در موفقیت سازندگان داخلی داشته باشد اظهار کرد:به منظور شتاب بخشی در اجرای پروژه های حفاری باید تکنولوژی ساخت مته های حفاری را بومی سازی کرد.
محمدرضا تاکایدی؛ معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در پروژه های حفاری در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران با بیان این مطلب افزود: هرچند تکنولوژی ساخت مته های حفاری داخلی نیست اما می توان آن را بومی کرد؛ لازم نیست در همان ابتدا ساخت آنها را در کشور صد در صد بومی سازی کرد بلکه همین که بتوانیم ۱۰ تا ۲۰ درصدی از آن را داخلی کنیم در میسر موفقیت گام برداشته ایم.
تاکایدی مهمترین عامل در شتاب بخشی به عملیات حفاری را انتخاب و به کار گیری مته های حفاری با کیفیت خواند و گفت: اگر بهترین دستگاه های حفاری و مناسب ترین اقلام مورد نیاز حفاری هم دردسترس باشد اما از مته مرغوبی برای حفاری استفاده نشود، سرعت حفاری مطلوب نخواهد بود.
وی با بیان اینکه انتخاب مته مرغوب و تامین به موقع آن، برگ برنده ای در افزایش متراژ حفاری در زمان مناسب به شمار می رود گفت: افزون بر مته های حفاری، رشته های تکمیلی و تجهیزات درون چاهی نیز از دیگر اقلام ضروری و مهم در بهره برداری از چاه های نفتی و گازی است که هم اکنون بومی سازی تولید آنها در داخل کشور با حمایت شرکت های نفتی در دست انجام است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در پروژه های حفاری اظهار کرد: در صورت پیگیری ساخت مته های حفاری در داخل کشور می توان ضمن کاهش زمان حفاری، از خروج ارز و ایجاد هزینه تا حد زیادی جلوگیری کرد و باعث اکارآفرینی شد.
وی توضیح داد: با مته و موتور درون چاهی با کیفیت می توان چاه را به جای ۶۰ روز در ۵۰ روز حفاری کرد که این امر می تواند سبب پیشرفت چشمگیر پروژه های حفاری به ویژه پروژه های دریایی شود و صرفه جویی معادل ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار دلار در روز را به همراه داشته باشد.
تاکایدی یادآور شد: البته در کنار استفاده از مته های مرغوب، نیازمند مهندسی قوی هستیم که خوشبختانه در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد؛ مهندسان مخازن و حفاری با برنامه ریزی منسجم و استفاده از تمامی ظرفیت ها و توان نیروهای موجود می تواند نتایج بسیار خوبی را عاید صنعت حفاری کشور کنند و در زمینه بهبود مستمر نیز گام های بیشتری را می توان برداشت.