تجهیز۷۰۰نمازخانه جادههای سراسر کشور از سوی وزارت نفت
معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت از تجهیز و استانداردسازی ۷۰۰ باب معادل ۷۰ درصد نمازخانهها در جادههای سراسر کشور از سوی وزارت نفت خبر داد و افزود: روند استانداردسازی نمازخانههای جادهای با ارتقای کیفیت خدماترسانی به نمازگزاران ادامه مییابد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، دکتر سید علیرضا میرمحمد صادقی در بیستمین اجلاس سراسری نماز در بوشهر یادآور شد: صنعت سرافراز نفت یکی از مجموعههای همیشه پیشرو و موفق در حوزه منابعانسانی بوده است.
وی گفت: در این بخش ستاد اقامه نماز وزارت نفت توانسته است با ایجاد حدود ۷۰۰ نمازخانه و تجهیز بیش از ۷۰ درصد از نمازخانهها و تهیه فرمهای بازرسی و استانداردسازی این نمازخانهها، شرایط نسبتا خوبی را برای اقامه نماز در جادههای سراسر کشور مهیا کند و این روند همچنان با ارتقای کیفیت خدماترسانی ادامه خواهد داشت.
دکتر میرمحمد صادقی همچنین اظهار داشت: این ستاد با ایجاد نمازخانههای جدید در مراکز عملیاتی و ساختمانهای فاقد نمازخانه و تعیین ائمه جماعات برای تمامی نمازخانههای موجود و استانداردسازی نمازخانههای موجود تا پایان سال جاری، گام بلند دیگری در جهت اشاعه فرهنگ انسانساز نماز برداشته است.
وی افزود: هماکنون در تمام صنعت نفت شامل ستادی، عملیاتی و کارگاهی بیش از ۹۰ هزار متر مربع سطح زیربنا به نمازخانهها اختصاص یافته است؛ بهگونهای که در صنعت نفت ۱۳۷۵ نمازخانه وجود دارد که بیش از ۵۵۰ روحانی به امور اقامه نماز جماعت اهتمام میورزند. در مراکز صنعت نفت بهدلیل گستردگی معمولا یک نمازخانه مرکزی وجود دارد و تعدادی نمازخانه فرعی بهعنوان مثال در ژالایشگاه تهران ۲۲ نمازخانه تجهیز شده است.
معاون وزیر نفت پیشنهادهایی را برای بهبود وضعیت و ارتقای فعالیت ستادهای اقامه نماز کشور با هدف افزایش کارآیی و توانمندسازی این ستادهای ارائه کرد و خواستار تشکیل شورای روحانیون در تمام مجموعه ها و ارتباط موثر مدیران و مسوولان با این شورا به منظور تصمیمسازیهای سازمانی و حل مشکلات ائمه جاماعات شد.
وی همچنین به اهمیت مشارکتدادن هرچه بیشتر روحانیون در ارائه مقالات و پژوهشهای حوزه دین، راهاندازی شبکه وبلاگنویس دینی بهمنظور مقابله با هجمه ضد دینی، توانمندسازی و تقویت بنیه سایتهای ستادهای اقامه نماز موجود و ایجاد سایتهای جدید با هدف اشاعه فرهنگ نماز، استفاده از ظرفیتهای فراوان رسانههای نوظهور و متکی به فنآوریهای دیجیتال و جداسازی فعالیتهای اختصاصی حوزه نماز از فعالیتهای دیگر نهادهای فرهنگی اشاره کرد.
وی افزود: اهمیت به نیروی انسانی و مدیریت صحیح آن دستورالعمل اولیه همه مدیران این مجموعه در طول سالها خدمترسانی بوده است و این راهبرد انسانی همچنان ادامه دارد.
رییس اقامه نماز وزارت نفت ادامه داد: اگرچه تفاوت زیادی بین روش هایی که قبل و بعد از انقلاب اسلامی برای تحقق این اهداف اتخاذ می شده وجود دارد اما آنچه تفاوت نکرده نگاه مدیران صنعت نفت به کارکنان و درک اهمیت نقش آنان در موفقیت کل مجموعه است؛ در حقیقت موفقیت مجموعه صنعت نفت همواره در گرو نیروی انسانی کارآمد، توانمند، متعهد و معتقد است.
میرمحمد صادقی تصریح کرد: توجه به رهنمودهای طلایی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت تربیت نیروی انسانی معتقد و متعهد و همچنین تجربیاتی که در طول سالهای پیش و پس از انقلاب از دو روش «مدیریت منابع انسانی غربی با محور تربیتی، توجه به غرائز و امیال جسمانی» و روش «تربیت نیروی انسانی اسلامی با تکیه به محور انسانساز نماز و توجه به معنویات نیروی انسانی» به دست آوردهایم و رشادتهایی که همکاران متعهد ما در لحظه لحظه دفاع مقدس از خود نشان دادند ما را به سمت یک مفهوم پایه و اساسی به نام نماز سوق میدهد.
به گفته معاون وزیر نفت، اثر نماز در همه موفقیتهای بزرگ صنعت نفت آشکار و روشن است و این ادعا که ما در مجموعه نفت توانستهایم از ظرفیتهای نماز به خوبی استفاده کنیم و به موفقیتهای چشمگیر دست یابیم بی مورد نیست؛ اشاره به موفقیتهای همکاران ما در دوران دفاع مقدس و تقدیم بیش از یک هزار شهید در مناطق عملیاتی در سختترین و بحرانیترین زمانها موید این نکته است.
وی در ادامه گفت: باور ما و همکاران ما در مجموعه صنعت نفت بر این است که نماز بهواقع محور تربیت انسان سالم است و همه تلاش ما و همکاران ما تبلیغ روش و شیوه زندگی دینی با محوریت نماز به عنوان شیوه زندگی سالم است.
دکتر میر محمد صادقی با بیان اینکه ما در عمل به این حقیقت رسیدهایم که نماز، ضامن سلامت روح جمعی کارکنان است، یادآوری کرد: نماز محور زندگی سعادتمندانه است و باقی ماندن بر جایگاهی که از موفقیتهای اخیر به دست آوردهایم، در گرو اهمیت دادن به نماز است.
وی با اشاره به اینکه ستاد اقامه نماز و احیای امر به معروف و نهی از منکر وزارت نفت به عنوان یکی از ستادهایی که همواره مسوولیتی سنگین را در خصوص اشاعه فرهنگ نماز در بین خانواده بزرگ صنعت نفت به عهده داشته، توانسته است به کارنامه قابل قبولی در عرصه فعالیت های حوزه نماز دست یابد، ادامه داد: البته این بدان معنا نیست که ما به وضعیت مطلوب در این حوزه رسیدهایم اما تاکیدی بر بستر مناسبی است که در وضعیت موجود ساختهایم.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه بخشی از فعالیتهای ستاد اقامه نماز وزارت نفت بر حسب تقسیم وظایفی که در شورای اقامه نماز کشور صورت پذیرفته، انجام شده است، توضیح داد: این فعالیتها همچنین براساس تاکید نماینده محترم ولی فقیه در ستاد اقامه نمازکشور و هماهنگی که با ایشان به عمل آمده بر ارائه خدمات بیشتر و بهتر به نمازخانههای بینراهی و ارائه خدمات به مسافرین محترمی که در طول سال از جاده های مختلف کشور عبور میکنند و برای سوختگیری در جایگاههای سوخترسانی دولتی و یا خصوصی توقف میکنند، متمرکز شده است.