با توسعه کامل پارس جنوبی سالانه ۱۱۲ میلیارد دلار درآمد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: با توسعه کامل فازهای پارس جنوبی، سالانه ١١٢ میلیارد دلار درآمد عاید کشور خواهد شد که این رقم با تولیدی شدن لایه نفتی پارس جنوبی به میزان ١٨٠ هزار بشکه در روز به بیش از ١٢٠ میلیارد دلار در سال خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران به عسلویه، رکن الدین جوادی ظهر امروز (٨ اردیبهشت ماه) در نشست مشترک معاون اول رئیس جمهوری و مدیران صنعت نفت در پارس جنوبی با اشاره به پیشرفت فازهای اولویت دار میدان گازی پارس جنوبی گفت: هم اکنون فازهای ۱۲ و ۱۵ تا ۱۸ این میدان به ترتیب با ۹۵، ۹۲ و ۸۲ درصد در حال توسعه است، ضمن آن که فازهای اولویت دوم این میدان با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت در حال اجراست.
جوادی با بیان اینکه در عسلویه در کل ۲۴ فاز معادل ۲۹ فاز استاندارد ایجاد می شود، گفت: هم اکنون ۱۰ فاز به بهره برداری رسیده است و ۱۷ فاز در حال توسعه و ۷ فاز نیز از فازهای در حال توسعه در مرحله پایانی قرار دارد.
وی توضیح داد: هم اکنون گاز پارس جنوبی از ۱۱۶ حلقه چاه با میزان حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز در حال بهره برداری است.
ارزش ۲ میلیارد دلاری تولید گاز طبیعی هر کدام از فازهای ۱۲،۱۵ و ۱۶ و ۱۷ و ۱۸
معاون وزیر نفت با اشاره به ارزش تولیدات گازهای طبیعی فازهای ۱۲،۱۵ و ۱۶ و ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی که در مرحله نهایی توسعه قرار دارند، گفت: این فازها معادل ۷ فاز استاندار هستند و از هر فاز روزانه ۲۵ میلیون مترمکعب گاز (معادل ۸میلیارد متر مکعب گاز در سال) استخراج می شود که ارزش گاز تولیدی هر کدام از این فازها به ۲ میلیارد دلار در سال می رسد.
وی همچنین در مورد گاز مایع تولیدی فازهای که در مرحله نهایی توسعه خود فراردارند، گفت: از هر فاز سالانه ۵۰۰ هزارتن گاز مایع استخراج می شود که ارزش ان برابر با ۲۵۰ میلیون دلار در سال است.
جوادی تصریح کرد: ارزش تولید اتان هر کدام از فازهای ۱۲،۱۵ و ۱۶ و ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی با ۵۰۰ هزار تن در سال به بیش از ۱۷۵ میلیون دلار در سال می رسد.
به گفته وی ارزش جمع کل تولیدات ۱۰ فاز بهره برداری شده، ۳۸ میلیارد دلار در سال است.
وی با اشاره به این که فاز ۱۱ تنها فاز توسعه نیافته میدان گازی پارس جنوبی که معادل ۲ فاز استاندارد است، گفت: هم اکنون کمیته فنی وزارت نفت برای ارزیابی پروژه ال ان جی که قرار است از این فاز خوراک دریافت کند در حال بررسی میزان بودجه موردنیاز برای اتمام ساخت پروژه ال ان جی هستند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: تا کنون برای ساخت پروژه ایران ال ان جی بیش از دو و نیم میلیارد دلار هزینه شده است.
جوادی با اشاره به ساخت ٨ پالایشگاه کوچک مایعات گازی در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته ظرفیت فرآورش این پالایشگاه ها روزانه حدود ۵۰۰هزار بشکه خواهد بود.
معاون وزیر نفت اظهار داشت: تا سال ۱۴۰۰ در مجموع ۸۵ طرح پتروشیمی به ظرفیت ۱۱۶ میلیون تن در کشور ساخته می شود که برای ساخت این تعداد مجتمع پتروشیمی حدود ۷۴میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است که بازگشت سرمایه آن با راه اندازی این طرح های پتروشیمی کمتر از یک سال و نیم خواهد بود.
جوادی تصریح کرد: از ۱۱۶ میلیون تن تولیدات پتروشمی ۶۶٫۸ میلیون تن قابل فروش با ارزش بیش از ۵۶ میلیارد دلار در سال است.
وی میزان سرمایه گذاری های صورت گرفته در صنایع کوچک در منطقه پارس جنوبی مانند ساخت اسکله را طی ۱۶سال گذشته ۸۲۳ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تاکنون در بخش صنایع کوچک پارس جنوبی ۲۹۷ قرارداد با بخش های دولتی و خصوصی منعقد شده و بیش از هزار و ۱۵۸هکتار زمین به این صنایع و طرح های کوچک واگذار شده است.
جوادی افزود: طی ۱۶ سال گذشته دو هزار و ۶۰۰ تن کالا و تجهیزات به ارزش ۲۱ میلیارد دلار وارد منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی شده است.
وی ادامه داد: طی ۱۶ سال گذشته همچنین ۶٫۲ میلیون تن مایعات گازی به ارزش ۴۶ میلیارد دلار و ۵۸میلیون تن محصولات و فرآورده های غیر نفتی همچون گوگرد به ارزش ۳۷ میلیارد دلار از منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی صادر شده است.