سال مهار تورم و رشد توليد
جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ EN

افزایش تقاضای جهانی نفت طی سال ۲۰۱۴

گزارش ماهانه منتشر شده از سوی آژانس بین المللی انرژی نشان می دهد که تقاضای نفت جهان در سال ۲۰۱۴ با توجه به بهبود رشد اقتصاد جهانی بالاتر از برآورد قبلی این سازمان خواهد بود. 
به گزارش گروه بین الملل پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، عرضه نفت در ماه‌های آتی به دلیل کاهش فصلی مصرف، با افت رو به رو خواهد شد.
به نوشته بلومبرگ، آژانس بین‌المللی انرژی که به کشور‌های مصرف‌کننده نفت مشاوره می‌دهد در این گزارش آورد: مصرف جهانی نفت با روزانه ۱٫۴ میلیون بشکه (۱٫۵درصد) افزایش به رقم بی‌سابقه ۹۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید که حدود ۹۵ هزار بشکه در روز بیشتر از برآورد این نهاد در ماه گذشته است.

اگرچه سرمای منجمد‌کننده در آمریکا باعث کاهش ذخایر نفتی این کشور و رسیدن آن به پایین ترین سطح طی یک دهه گذشته شده است، کاهش تقاضا برای سوخت زمستانی به همراه افزایش عرضه عراق و رسیدن آن به بالاترین سطح طی ۳۵ سال گذشته به بازگشت ذخایر به وضعیت قبل کمک خواهد کرد.

این آژانس در ادامه نوشت: انتظار می‌رود شتاب رشد اقتصادی از وضعیت اقتصادی منسجم‌ تر بهره ببرد، اما کاهش فصلی در تقاضا به معنی این است که فشار روی بازار نفت کاهش خواهد یافت.
نفت سبک آمریکا در سال جاری نوسان کمی داشته و به ‌طور متوسط ۹۸ دلار در هر بشکه معامله شده است که به دلیل بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان و هم‌چنین کندی رشد اقتصادی در کشور‌های نوظهور بوده است.
آمار دولتی اوایل این ماه حاکی از آن بود که رشد اشتغال و تولید در آمریکا در ماه فوریه از پیش‌بینی‌ها فراتر رفته است.
افزایش مصرف جهانی نفت باعث خواهد شد که متوسط تقاضای نفت اوپک در سال جاری بیشتر از پیش‌بینی‌های قبلی شود.
اوپک که ۴۰ درصد نفت جهان را تامین می‌کند باید در سال ۲۰۱۴ روزانه ۲۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه (حدود ۱۰۰هزار بشکه در روز بیشتر از پیش‌بینی ماه قبل) نفت تولید کند، اما این رقم حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از تولید این سازمان در فوریه است.
۱۲کشور عضو اوپک در ماه فوریه تولید خود را با ۵۰۰ هزار بشکه افزایش به ۳۰ میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه در روز رساندند این در حالی است که افزایش صادرات در عراق تولید این سازمان را به بالاتر از سقف ۳۰ میلیون بشکه‌ای آن برای اولین‌بار طی پنج ماه گذشته رسانده است.
تولید نفت عراق روزانه با ۵۳۰ هزار بشکه افزایش به سه میلیون و ۶۲۰ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین سطح از سال ۱۹۷۹ تاکنون است در حالی که تولید عربستان به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده اوپک روزانه با ۹۰ هزار بشکه افزایش به ۹ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
گزارش ماهانه اوپک نیز نشان دهنده آن است که تولید این سازمان در ماه فوریه روزانه ۳۰ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه بوده و عراق بیشترین تولید از سال ۱۹۸۰ تاکنون را داشته است.
آژانس بین‌المللی انرژی همچنین گفت: در حالی که افزایش تقاضا سال آینده عمدتا از سوی کشور‌های در حال توسعه خواهد بود روند رشد اقتصادی در چین و دیگر کشور‌های نوظهور در حال کندشدن است.
تقاضای آمریکا همچنان رو به افزایش خواهد بود. تنش‌ها بین روسیه و غرب بر سر اوکراین نگرانیها درباره‌ مصرف جهانی نفت را بالا ‌برده است.
معمولا بعید است که سرمای زمستان در آمریکا باعث کاهش ذخایر نفتی در کشور‌های توسعه یافته شود در حالی که در ماه ژانویه با ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش به ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون رسید.
عرضه نفت سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی ۱۵۴ میلیون بشکه کمتر از متوسط فصلی این سازمان در پایان ژانویه بود که بیشترین کسری طی یک دهه گذشته بوده است.
چشم‌انداز بهبود عرضه تا حدودی این کاهش‌های اخیر را جبران می‌کند و عرضه کشور‌های غیرعضو اوپک با بیشترین سرعت از اوایل دهه ۹۰ رو به افزایش است.
تولید کشور‌های خارج از اوپک به ویژه آمریکا، کانادا و برزیل امسال روزانه با ۱٫۷ میلیون بشکه افزایش به ۵۶ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید برآوردی که نسبت به ماه قبل تغییری نکرده است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۶ اسفند ۱۳۹۲ساعت: ۱۱:۲۴۴۷۰ بازدید