صادرات نفت از بندر بصره عراق در پی وزش طوفان
شانا _ گروه بین الملل: به دنبال شرایط نامساعد جوی، صادرات نفت خام از پایانه های نفتی بندر بصره در جنوب عراق در ٢١ روز نخست ماه ژوئن روزانه با ٢٠٠ هزار بشکه کاهش رو به رو بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، منابع صنعتی به استناد آمار و داده های کشتیرانی اعلام کردند: صادرات نفت خام از پایانه های نفتی بندر بصره عراق در ٢١ روز نخست ماه ژوئن به میانگین حدود روزانه دو میلیون بشکه رسیده است، در حالی که این رقم در ماه مه روزانه دو میلیون و ١٩٨ هزار بشکه بود.
صادرات نفت خام عراق که در سال گذشته میلادی با رشد قابل توجه ای رو به رو بود، در ماه های اخیر کاهش یافته است، صادرات نفت این کشور در ماه مه به دنبال کاهش عرضه از میدان های نفتی شمال عراق به دلیل حمله های تروریستی و اجرای عملیات نگهداری در خط لوله صادرات نفت کرکوک-جیحان با کاهش رو به رو بوده است.
تاثیر شرایط نا مساعد جوی بر صادرات نفت خام عراق بیشتر از کاهش تولید و توقف های ناگهانی بوده است.
یک مقام مطلع در یکی از شرکت های خریدار نفت خام عراق، اعلام کرد: افت صادرات تنها به دلیل بدی شرایط آب و هوایی رخ داده است و من فکر می کنیم شرایط دیگر حالت عادی دارد.
بر اساس اعلام منابع کشتیرانی، صادرات نفت خام از میدان های نفتی کرکوک در شمال عراق در ٢١ روز نخست ژوئن سال جاری به میانگین روزانه ٢٨٠ هزار بشکه رسید، میانگین کل صادرات نفت عراق در دوره مورد بررسی دو میلیون و ٢٨٠ هزار بشکه بوده است.
مقام های دولت عراق دوم ژوئن (١٢ خرداد) اعلام کردند: صادرات نفت عراق در ماه مه به دو میلیون و ۴٨۴ هزار بشکه رسید، در حالی که این مقدار در ماه آوریل روزانه دو میلیون و ۶٢٠ هزار بشکه بود.
عراق بخش عمده نفت خام خود را از پایانه های نفتی بندر بصره در جنوب روانه بازارهای جهانی می کند.
صادرات نفت عراق پیش از این هم بارها به دلیل شرایط نامساعد جوی و فرسوده بودن تاسیسات صادرات نفت با کاهش همراه بوده است، همچنین با وجود انتظارها نسبت به افزایش عرضه نفت خام این کشور در بازارهای جهانی، تداوم کاهش صادرات نفت می تواند سبب نا امیدی مصرف کنندگان نسبت به عرضه منظم نفت این کشور شود.
در پی بهره برداری از دو پایانه صادرات نفت شناور جدید عراق و سرمایه گذاری شرکت های نفتی بین المللی در توسعه و برداشت نفت خام از میدان های نفتی، صادرات نفت این کشور پس از سال ها رویارویی با جنگ و تحریم به تدریج در حال افزایش است.
تعلیق دوباره صادرات نفت خام کردستان عراق به دلیل تشدید اختلاف هایش با دولت مرکزی بر سر پرداخت هزینه شرکت های نفتی بین المللی فعال در منطقه کردنشین نیز بر افت صادرات نفت خام این کشور عضو اوپک تاثیر گذار بود.
افزایش ظرفیت صادرات نفت، یکی از بخش های اساسی برنامه توسعه و احیای صنعت نفت عراق به شمار می رود؛ به طوری این کشور هم اکنون پس از رهایی از سال ها جنگ و تحریم اقتصادی در نظر دارد به جرگه تولید کنندگان و صادر کنندگان عمده نفت جهان بپیوندد.
عراق، یک عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بخش عمده درآمدهای خود را از محل فروش نفت خام به دست می آورد.