افزایش ۵٫۵ میلیارد لیتری تحویل سوخت مایع به نیروگاهها در سال ۹۰
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور گفت: میزان سوخت مایع تحویلی به نیروگاههای کشور در سال ۹۰ نسبت به سال گذشته ۵٫۵ میلیارد لیتر افزایش یافته است.
جلیل سالاری در گفت و گو با خبرنگار شانا با تاکید بر حجم مطلوب ذخایر سوخت کشور گفت: از ابتدای امسال تا نیمه بهمن ماه حدود ۱۸ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاههای کشور تحویل شده است که این میزان ۵٫۵ میلیارد لیتر بیش از سال گذشته بوده است.
وی با تاکید بر افزایش ظرفیت ذخیره سازی سوخت کشور در سال ۹۰ افزود: ظرفیت ذخیرهسازی سوخت کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۴۰۰ میلیون لیتر افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور با بیان این که در روزهای سرد امسال از تمام ظرفیت خطوط لوله در بخش نقل و انتقال فرآورده استفاده شده است، افزود: با توجه به ذخایر مطلوب سوخت مایع در سراسر کشور هیچ گونه کمبود و نگرانی برای تامین سوخت مورد نیاز بخش های مختلف وجود ندارد.
سالاری با تاکید بر کاهش توزیع سوخت از طریق حمل جاده ای در سال جاری افزود: هم اکنون حدود ۶۰ درصد ظرفیت جابه جایی سوخت کشور با ظرفیت خطوط لوله و حدود ۴ درصد آن از طریق مخزن دارهای راه آهن انجام می شود.
وی افزود: بقیه انتقال نفت خام و فرآورده در کشور از طریق تردد ۱۳ هزار نفتکش در طول سال محقق می شود که با راه اندازی خطوط لوله در نقاط مختلف کشور، ضمن کاهش تردد نفتکش ها، ایمنی جاده های کشور از طریق انتقال سوخت با استفاده از خطوط لوله تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش با اشاره به افزایش جابه جایی سوخت به وسیله مخزن دار راه آهن در سال ۹۰ گفت: راه اندازی ایستگاه صحرایی در راه آهن زاهدان به دلیل نبود خط لوله گاز در حوزه شرق کشور از آن جمله بوده که امکان جابه جایی روزانه ۳ میلیون لیتر نفت گاز را فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: هم اکنون ۱۳ انبار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به شبکه ریلی راه آهن متصل است.
سالاری تصریح کرد: با توجه به دسترسی نداشتن برخی نقاط کشور به خطوط لوله، ناگزیر از حمل و نقل جاده ای هستیم که امیدواریم با بهره برداری از خطوط لوله در حال ساخت و افزایش این ظرفیت، جابه جایی از طریق نفتکش در کشور باز هم کاهش یابد و ضمن نقل و انتقال مطمئن سوخت، ایمنی جاده های کشور نیز از این طریق تامین شود.
به گزارش شانا، کار انتقال نفت و فرآورده به وسیله ۱۴ هزار کیلومتر خطوط لوله در سراسر کشور کاری حساس و دقیق در مناطق جغرافیایی و آب و هوایی مختلف است که به فعالیت و نظارت مستمر و شبانه روزی نیاز دارد و در تمام طول سال با بازرسی و کنترل دقیق و پیوسته خطوط، بدون وقفه انجام می شود.
انتقال دو سوم (حدود ۶۷ درصد) از فرآورده کشور به وسیله خطوط لوله و یک سوم باقیمانده (حدود ۳۳ درصد) با روش های دیگر نظیر تانکر و راه آهن منتقل می شود که از نظر ایمنی، سرعت و دقت، قابل مقایسه با انتقال به وسیله خطوط لوله نیست، در بخش نفت خام نیز ۷۰ درصد ظرفیت نفت خام پالایشگاه ها توسط خطوط لوله تامین می شود.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با ۳۷ منطقه، ۲۳۲ ناحیه و حدود ۸۶ انبار ذخیره سازی فرآورده های نفتی، با ظرفیت بیش از ۱۲ میلیارد لیتر، ۴۵ مرکز سوخت گیری هواپیمایی و مدیریت و نظارت بر بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ باب جایگاه عرضه بنزین و نفت گاز و ۱۸۲۶ جایگاه عرضه سوخت گاز طبیعی و حدود ۱۵ هزار دستگاه نفتکش و استفاده از مخزن دارهای راه آهن، خطوط لوله انتقال فرآورده و کشتی های سوخت رسان، روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی را در سراسر کشور توزیع می کند.