مهندس اوجی بر گسترش فرهنگ تنوع انرژی در کشور تاکید کرد
نخستین دوره نشست هماندیشی اداره کل روابط عمومی وزارت نفت با مدیران ارشد صنعت نفت به منظور تدوین راهبرد اطلاعرسانی وزارت نفت، برطرفکردن موانع اطلاعرسانی و شفافسازی فعالیتهای این صنعت با دیداری با مهندس جواد اوجی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه یافت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، نهمین جلسه از این نشستها با مهندس اوجی با حضور مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت به همراه مسئولان حوزههای اطلاعرسانی این ادارهکل در روز سهشنبه (۱۳ دی) برگزار شد.
در این جلسه مهندس اوجی با اشاره به اینکه تا پایان سال ۱۳۸۴ فقط ۳۲۰۰ روستا گازرسانی شده بود، درحالی که این رقم هماکنون به ۱۱ هزار و ۳۰۰ روستا افزایش یافته است، تصریح کرد: در نتیجه اجرای مصوبات سفرهای استانی مقام معظم رهبری و رئیسجمهوری، بخش عمده برنامه افزایش ضریب نفوذ گاز به ۵۵ درصد در روستاها و ۱۰۰ درصد شهرها تا پایان برنامه پنجم توسعه محقق شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ضمن قدردانی از برنامه جدید اداره کل روابط عمومی برای برگزاری نشست های هم اندیشی با مدیران صنعت نفت گفت: شرکت ملی گاز ایران با توجه به اینکه با ۶۵ میلیون نفر از مردم کشور که از نعمت گاز بهره مندند در ارتباط است، یکی از پرمشغله ترین بخش های صنعت نفت است.
وی با اشاره به رتبه برتر شرکت ملی گاز ایران در بین شرکت های خدمت رسان در کسب رضایتمندی مردم خاطرنشان ساخت: امسال به لطف خداوند در هیچ نقطه ای از کشور قطع گاز نداشتیم و امیدواریم با تدابیر اندیشیده شده تا پایان زمستان نیز مشکلی در گازرسانی به کشور نداشته باشیم.
مهندس اوجی به ضرورت عزم ملی در توسعه میادین مشترک تاکید کرد و افزود: این کار تنها بر عهده وزارت نفت نیست و همه بخش های کشور باید برای تحقق آن کمک کنند. همچنین باید بودجه خاصی برای توسعه میادین مشترک اختصاص یابد چرا که اگر افزایش تولید نفت و گاز نداشته باشیم بودجه تمام بخش ها کاهش می یابد.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس نیز باید برای تامین بودجه های لازم در این بخش کمک کنند، گفت: اداره کل روابط عمومی وزارت نفت باید کمک کند تا توجه تمام بخش های کشور به ضرورت عزم ملی برای توسعه میدان های مشترک جلب شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، توسعه زیرساخت های صنعت نفت و گاز کشور در کنار افزایش تولید را مهم دانست و افزود: اگر در کنار توسعه میادین برای افزایش تولید به توسعه زیرساخت های موردنیاز از جمله پالایشگاهها و خطوط انتقال توجهی نشود، نمی توان از افزایش ظرفیت تولید بهره برد.
مهندس اوجی با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت انتقال گاز کشور به ۷۵۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است گفت: این در حالی است که ظرفیت تولید گاز هم اکنون ۶ میلیون مترمکعب در روز است و باید این نسبت به همین شکل افزایش یابد.
وی در ادامه به اهمیت صادرات گاز و نقش آن در افزایش درآمدهای کشور، اشتغال زایی و تقویت امنیت ملی اشاره و تاکید کرد: هم اکنون مشتریان زیادی برای خرید گاز از ایران وجود دارد و باید برای افزایش صادرات گاز کشور در کنار افزایش تولید برنامه ریزی کرد.
معاون وزیر نفت با اشاره به ضرورت آگاهیدهی هرچه بیشتر مردم و مسئولان مبنی بر تنوعسازی در مصرف انرژی در کشور خاطرنشان کرد: کاربرد انواع انرژیهای خورشیدی، آبی، بادی و زغال سنگ در کنار گاز و برق میتواند به مصرف بهینه انرژی منتج شود. هماکنون ۴۳ درصد انرژی نیروگاههای دنیا را در کشورهای صادرکننده زغالسنگ تشکیل میدهد، درحالی که در ایران باوجود داشتن معادن زغالسنگ، سهمی از سبد انرژی را به این حامل انرژی اختصاص ندادهایم.
وی با تاکید بر اینکه لازم است فرهنگ تنوع انرژی در کشور جا بیفتد، یادآور شد: محدود کردن انواع انرژی به گاز اشتباه است و باید با تهیه برنامه جامع انرژی، سهم انرژی خورشیدی، بادی، زمینگرمایی و آب در استانهای مختلف تعیین شود. با تقسیم سهم انواع انرژی در سبد انرژی، نوع انرژی غالب در هر استان مشخص میشود که به این ترتیب گازرسانیهای غیر اقتصادی به مناطق دور از شبکه اصلی به حداقل میرسد.
مهندس اوجی با اشاره به سختی کار در مناطق عملیاتی و بهویژه سکوهای حفاری خشکی و دریا گفت: ادارهکل روابط عمومی میتواند با به تصویر کشیدن این سختی کار، ارزش انرژی به دست آمده را برای مردم کشورمان تبیین کند که در نتیجه قطعا در مصرف بهینه انرژی موثر خواهد بود.
در این جلسه همچنین اسحق رویور مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با بیان اینکه ایجاد اتاق فکر در وزارت نفت و ایجاد زمینه مشورتگیری از این افراد میتواند کمک بزرگی به تدوین استراتژیهای صنعت نفت کند، افزود: گردآوری بازنشستهای نخبه و با تجربه و استفاده از پیشنهادها و ایدههای آنها بهترین مسیر برای حل موانع و چالشهای صنعت نفت در شرایط کنونی کشور است.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در این نشست از جمله دلایل برگزاری جلسات هم اندیشی با مدیران ارشد صنعت را بررسی مسائل و چالش های پیش روی وزارت نفت و کمک به حل آنها در کنار پیشبرد اهداف کلان صنعت نفت دانست و گفت: برای افزایش پویایی و انعطاف اداره کل روابط عمومی وزارت نفت تلاش می شود تا ساختار آن متناسب با تغییرات جدید حوزه روابط عمومی در جهان تغییر کند و از کارشناسان این رشته استفاده بیشتری شود.
رویور به استفاده از متخصصان حوزه نفت و انرژی در دانشگاه های کشور برای انتشار فصلنامه انگلیسی ژئوپرشین اشاره کرد و افزود: همچنین قصد داریم تا علاوه بر اصلاح ساختار پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(mop)، امکانات و نیروی انسانی موردنیاز برای ارتقای عملکرد شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) و هفته نامه مشعل تامین شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از چالشهای موجود در صنعت نفت موضوع منابع انسانی و تربیت نیروهای جدید است، خاطرنشان کرد: اسکله و شاکله افراد آموزش دیده تخصصی در این صنعت را افراد قدیمی تشکیل میدهند و نیاز است زمینهای برای آموزش و تربیت نیروهای جوان پدید آید.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت از برنامههای جدید ادارهکل روابط عمومی وزارت نفت برای تحلیل اخبار و اطلاعات مرتبط با صنعت نفت ایران در رسانههای خارجی خبر داد و گفت: رصد اخبار و موضعگیریهای بینالمللی نسبت به صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران در رسانههای خارجی میتواند در نوع واکنش و تصمیمگیری مدیران ما موثر باشد.
براساس این گزارش، در نخستین دور هماندیشی ادارهکل روابط عمومی وزارت نفت با مدیران ارشد صنعت نفت، تاکنون در جلساتی جداگانه مهندس قلعهبانی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، دکتر میر محمد صادقی معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت، مهندس بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دکتر مقدم معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت، خطیبی نماینده ایران در اوپک، مهندس خجستهمهر معاون وزیر نفت در امور برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری، مهندس زیرکچیانزاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران و دکتر راشد رئیس دانشگاه صنعت نفت به تشریح نظرها و انتظارات خود از ادارهکل روابط عمومی وزارت نفت پرداختند.