ضریب بازیافت نفتخام در برنامه پنجم افزایش می یابد
مدیر عامل شرکت ملی نفت از افزایش ضریب بازیافت نفتخام در برنامه پنجم توسعه خبر داد و گفت: میزان ضریب بازیافت در انتهای سال ۱۳۸۹ و در ابتدای سال ۱۳۹۰ در بخش منابع هیدروکربوری مایع۲۹ درصد و نفتخام ۲۵ درصد بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس احمد قلعهبانی در نشستی که امروز (چهارشنبه -۱۴دی) در جمع خبرنگاران برگزارشد، در زمینه انعقاد قرار داد با شرکتهای جدید داخلی و افزایش همکاریها با این شرکتها خاطر نشان کرد: امروزه شرکت ملی نفت ایران درصدد است تا با بهرهگیری هرچه بیشتر از توان متخصصان داخلی و واگذاری پروژهها، در خصوص ساخت تجهیزات و توسعه میادین گام بلندی به سوی خود کفایی در صنعت نفت و گاز کشور بردارد.
مهندس قلعه بانی افزود: با عملکرد موفق مهندسان و کارشناسان داخلی باوجود مشکلات مالی، توسعه فازهای جدید پارس جنوبی تا ۵۰درصد پیشرفت داشته است.
افزایش میزان تزریق گاز به میادین نفتی
وی از افزایش میزان تزریق گاز به میادین نفتی در سال جاری خبر داد و افزود: در حال حاضر بیشاز ۹۵ میلیون مترمکعب در روز تزریق گاز به میادین صورت گرفته است که در سال آینده بهعلاوه تزریق مستمر ۵۰ میلیون مترمکعب در روز به میدان نفتی آغاجاری، میزان تولید نفت افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: هم اکنون بسیاری از مخازن نفتی در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و تولید صیانتی از آنها نیازمند اجرای طرحهای تامین و تزریق گاز مورد نیاز است.
فاز نخست میدان گازی کیش در دست متخصصان داخلی
مدیر عامل شرکت ملی نفت از توسعه فاز اول میدان گازی کیش توسط مهندسان و متخصصان داخلی خبر داد و گفت: برای فاز های دوم و سوم میدان گاز کیش در حال مذاکره با شرکتهای داخلی بوده و در صورت واجد شرایط بودن این شرکتها، در توسعه این میدان گازی از آنها استفاده خواهد شد.
برداشت مشترک از میدان نفتی آرش
وی در خصوص تشکیل شرکت مشترک با عربستان و کویت به منظور برداشت از میدان نفتی آرش در خلیج فارس اظهار داشت: ایران آمادگی لازم در زمینه همکاری مشترک با عربستان و کویت را دارد و در صورت تمایل این کشورها برای همکاری میتوان از ذخائر خدادادی این میدان بهرهمند شد.
ارزان فروشی در نفت نداشتیم
معاون وزیر نفت با بیان این که تااکنون در زمینه معاملات نفتی صورت گرفته با کشورها به هیچ عنوان ارزانفروشی نکردهایم و تخفیفی داده نشده است، تصریح کرد: باوجود تحریمهای موجود، نفتخام کاملا با قیمت رسمی به فروش رسیده است و در حال حاضر تقاضاهای بیشماری از سوی کشورهای خریدار نفت وجود دارد که ایران نیز برای همکاری با آنها آمادگی دارد.
تلاش برای جذب سرمایهگذاری های بیشتر
وی با اشاره به ضرورت جذب ۳۶ میلیارد دلار سرمایهگذاری در سال جاری، اظهار داشت: تلاش خواهد شد تا بیش از ۵۰ درصد از میزان سرمایهگذاری پیشبینی شده، از محل منابعی غیر از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران جذب شود.
این مقام مسئول ادامه داد: نقش تعیین کننده سرمایهگذاری در صنعت نفت و به خصوص در توسعه میادین، غیرقابل انکار است و از این رو، راهکارهای مختلف جذب سرمایهگذاری باید مدنظر قرار گیرد.
به گفته معاون وزیر نفت، جذب سرمایهگذاریهای خارجی در کشور، بیش از پیش نیازمند نهادسازی است و بر همین اساس تدوین قوانین و مقررات تسهیلکننده این فرایند، یک ضرورت است.