سال مهار تورم و رشد توليد
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ EN

عملیات بارگیری و به آب اندازی سه پایه های فازهای ۱۷ و ۱۸ آغاز شد

عملیات بارگیری سه پایه های فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی از دقایقی پیش در یارد شرکت تاسیسات دریایی در خرمشهر آغاز شد.

به گزارش خبرنگار شانا، عملیات بارگیری سه پایه فازهای یاد شده هر یک به ارتفاع ۸۳ متر و وزن هزار و ۱۰۰ تن (با احتساب شمع ها) به همت شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، از صبح امروز (یکشنبه ۴ دی) آغاز شد.

مدیر کنترل پروژه شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران با اعلام این که عملیات بارگیری سه پایه دوم (FSP24) دو هفته پس از سه پایه اول اجرا خواهد شد، اظهار کرد: زمان نصب هریک از سه پایه‌ها از پیش برنامه ریزی و مشخص شده است و عملیات نصب روزهای آینده انجام خواهد شد.

 وی با اشاره به بارگیری سه پایه های فازهای ۱۷ و ۱۸ به وسیله شناور ابوذر ۱۲۰۰ تصریح کرد: با بهره گیری از توان فنی و ناوگان گسترده شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، در زمینه ساخت، بارگیری و نصب سازه ها مشکلی نخواهیم داشت.

به گزارش شانا، به دستور مهندس قاسمی، وزیر نفت،روند فعالیت های اجرایی بخش فراساحل و حفاری فازهای ۱۷ و ۱۸ شتاب گرفته و شرکت نفت و گاز پارس با طراحی و تدوین سازکارهای عملیاتی جدید و ابلاغ آن به سازندگان و پیمانکاران مجری طرح، برنامه تازه ای برای دستیابی به تولید زودهنگام گاز از این پروژه میدان مشترک آغاز کرده است.

سپهر سپهری، مجری طرح توسعه فازهای ۱۷ و ۱۸ در شرکت نفت و گاز پارس نیز پیش از این با اشاره به اهمیت اجرای برنامه زمان بندی و تعهدهای پیمانکاران در راه اندازی طرح ها، پایان مراحل حفاری این فازها را مهم ترین اولویت راهبردی صنعت نفت در بهره برداری از این پروژه خوانده بود.

وی پیشرفت ساخت و نصب پایه سکوها و تجهیزات دریایی بخش نخست این پروژه را بیش از ۶۵ درصد اعلام و تصریح کرده بود: اجرای خط لوله فاز ۱۷ و ۱۸ نیز با پیشرفتی ۷۲ درصدی از سوی شرکت تاسیسات دریایی ایران در حال پیگیری است.

به گفته وی، تجهیزات دریایی مورد نیاز بخش دوم حفاری فازهای ۱۷ و ۱۸ با روندی منطقی از سوی گروه صدرا در حال ساخت است و انتظار می رود با نصب سکوی SPD25 تا ۶ ماه آینده، دور جدید عملیات بالادستی در بخش دوم حفاری فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی آغاز شود.

بر پایه این گزارش، هدف از طرح توسعه فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی، تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز تصفیه شده، تولید روزانه ۷۰ میلیون متر مکعب گاز اتان، تولید سالانه یک میلیون تن گاز مایع، تولید سالانه ۲۷ میلیون بشکه میعانات گازی، استحصال روزانه ۴۰۰ تن گوگرد است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ دی ۱۳۹۰ساعت: ۱۲:۴۰۳۸۶ بازدید