انجام مراحل نهایی حمل ۴ جکت فاز ۱۴ پارس جنوبی در خلیج فارس
مدیر فاز ۱۴ پارس جنوبی از آغاز عملیات اجرایی در بخش فراساحل این فاز خبر داد و گفت: ۴جکت فاز ۱۴ پارس جنوبی در مراحل نهایی برای حمل در خلیج فارس قرار دارد.
مهندس سعید ستاری در گفت و گو با خبرنگار شانا تصریح کرد: با استقرار یک دستگاه حفاری دریایی در آب های خلیج فارس عملیات حفاری در یکی از سکوها آغاز و به زودی نیز خبرهای خوشی از حفاری سه سکوی دیگر اعلام می شود.
ستاری با بیان این که برای نخستین بار در حوزه پارس جنوبی حفاری اولیه حلقه چاه توصیفی در اعماق دریا پیش از نصب جکت انجام می شود، افزود: هدف از اجرای این طرح شتاب بخشیدن در توسعه و بهره برداری از فازهای باقیمانده میدان مشترک پارس جنوبی است و مراحل حفاری این طرح با حفر نخستین چاه توصیفی دو ماه زودتر، آغاز شد.
وی افزود: پس از حفر نخستین حلقه چاه توصیفی در اعماق دریا، نصب جکت و حفر بقیه چاه ها نیز در ادامه انجام خواهد شد و عملیات حفاری چاه توصیفی به صورت متوسط در مدت ۶۰ روز انجام می شود.
مدیر فاز ۱۴ پارس جنوبی، حفاری نخستین چاه توصیفی در خلیج فارس را آغاز عملیات اجرایی در بخش فراساحل فاز ۱۴ اعلام و تصریح کرد: چهار جکت و چهار سکو برای نصب در این دریا ساخته می شود و هر سکو شامل ۱۱ حلقه چاه (جمعا ۴۴ حلقه چاه) است.
ستاری تصریح کرد: چهار جکت فاز ۱۴ آماده شده و در مراحل نهایی برای حمل است همچنین عملیات سازه های فلزی چهار سکوی این فاز نیز در یارد بندرعباس از سوی شرکت ایزوایکو آغاز شده است.
وی با بیان این که همزمان با انجام عملیات حفاری و نصب جکت خطوط لوله این فاز احداث می شود، افزود: در بخش فراساحل در مرحله ساخت سکو و جکت های فاز ۱۴، با ۳۲ درصد پیشرفت، حفاری ۱۶ درصد و احداث خطوط لوله ۴۲٫۵ درصد پیشرفت داشته ایم.
به گفته وی در فاز ۱۴ پارس جنوبی جمعا ۲۱۱ کیلومتر خط لوله به قطر ۳۲ اینچ، ۱۵ کیلومتر خط لوله به قطر ۱۸ اینچ و ۲۲۷ کیلومتر به طول ۴٫۵ اینچ ساخته می شود.
ستاری پیشرفت ساخت پالایشگاه در بخش خشکی فاز ۱۴ را ۳۲ درصد اعلام و تصریح کرد: بخشی از عملیات بتن ریزی در این فاز انجام شده و سازه های فلزی و مخازن تحت فشار نیز در حال اجرا و نصب است.
وی گفت: بیشتر تجهیزات مورد نیاز پروژه تامین شده و بقیه نیز در دست تامین است و تلاش می شود پروژه در مدت ۳۵ ماه به بهره برداری برسد.
فاز ۱۴ پارس جنوبی به روش تامین مالی فاینانس با برآورد مالی اولیه پنج میلیارد و ۲۴۹ میلیون دلار از سوی کنسرسیومی متشکل از ۸ شرکت پیمانکار و سازنده ایرانی در منطقه پارس ۲ ( پارس کنگان) و حوزه آب های مشترک ایران و قطر در دست اجرا است.
این فاز با هدف تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه ۱٫۰۵ میلیون تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است.