بیستمین کنگره جهانی نفت یکشنبه آغاز به کار می کند
بیستمین کنگره جهانی نفت چهارم دسامبر (یکشنبه ۱۳ آذر) با حضور فعال ایران و به مدت پنج روز و به میزبانی قطر در دوحه پایتخت این کشور برگزار می شود.
به گزارش پایگاه خبری د پنینسولا، برای نخستین بار از سال ۱۹۳۳ همزمان با تاسیس شورای جهانی نفت (دبلیو.پی.سی) در لندن قرار است بیستمین دوره کنگره جهانی نفت خام، یکی از نخستین مجمع های بین المللی موجود در صنعت نفت و گاز جهان در خاورمیانه برگزار شود که قطر میزبانی آن را به عهده خواهد داشت.
عیسی بن شاهین الغنیم، رئیس کمیته بیستمین برگزاری کنگره جهانی نفت در دوحه قطر در گفت و گو با پایگاه خبری د پنینسولا اعلام کرد: بیشتر مدیران اجرایی شرکت های عمده نفت و گاز در سراسر جهان برای حضور در بیستمین دوره کنگره جهانی نفت به قطر می آیند.
وی افزود: همچنین انتظار می رود وزیران نفت و انرژی حدود ۳۰ کشور مصرف کننده و تولید کننده در این رویداد پنج روزه شرکت کنند.
در بیستمین کنگره جهانی نفت حدود ۱۰۰ مقاله با تمرکز بر تمام حوزه های انرژی جهان از جمله صنایع بالادستی، میان دستی و پایین دستی ارائه می شود.
همچنین هیئت های حاضر در این رویداد جهانی درباره مسائل کلیدی مانند حمل و نقل فرآورده های نفت و گاز، صنعت پالایش، مدیریت، ایمنی و بهداشت محیط زیست به بحث و گفت و گو می پردازند.
الغنیم گفت: کنگره جهانی نفت تنها به تعداد حاضران در این نشست اهمیت نمی دهد بلکه کیفیت حضور هیئت های شرکت کننده نیز مهم است.
با توجه به این که کنگره جهانی نفت هر سه سال یک بار برگزار می شود، برای آن عنوان المپیک جهانی صنعت و نفت گاز را در نظر گرفته اند زیرا نمایندگان بسیاری از کشورهای مصرف کننده و تولید کننده در این رویداد جهانی شرکت می کنند.
دبیرخانه شورای جهانی نفت در لندن واقع شده است و ۶۵ کشور جهان که حدود ۹۵ درصد نفت و گاز جهان را مصرف می کنند، عضو این شورا هستند.
شورای جهانی نفت برای گفت و گو درباره مسائل بین المللی نفت و گاز هر سه سال یک بار کنگره جهانی نفت را برگزار می کند که امسال نیز این قرعه به نام قطر افتاده است.
این کنگره جنبه های مختلف صنعت از جمله پیشرفت های فناوری در بخش های بالادستی و پایین دستی، صنعت گاز و انرژی های تجدیدپذیر، مدیریت صنایع و امور اجتماعی، اقتصادی و تاثیرهای مخرب صنعت نفت و گاز بر محیط زیست را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
همچنین شرکت کنندگان دیگر از جمله دولت ها، دیگر بخش های صنعتی، سازمان های مردم نهاد و موسسه های بین المللی برای بحث و گفت و گوها در این رویداد جهانی شرکت می کنند.
تولیدکنندگان و صادرکنندگان از شرکت های ملی نفت، همچنین شرکت های مستقل نفتی می توانند در این شورا عضو شوند، هر کشور یک کمیته ملی متشکل از نمایندگانی از صنعت نفت و گاز، دانشگاه ها و نهادهای پژوهشی و اداره های دولتی دارد.
گردانندگان شورای جهانی نفت از نمایندگان کمیته ملی کشورهای عضو این شورا هستند.
علاوه بر کنگره جهانی نفت که سه سال یک بار برگزار می شود، شورای جهانی نفت به طور منظم نشست هایی از جمله مجمع جوانان شورای جهانی نفت، مجمع های مشترک میان شورای نفت با سازمان ملل متحد و سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و همچنین کارگاه های درباره کاهش انتشار دی اکسید کرین، کاهش انتشار گاز متان، فرصت هایی برای بهبود تولید نفت، حل اختلاف ها، محاسبه ذخایر و منابع، پیشرفت های صنعت نفت و گاز در آفریقا برگزار می کند.
سیاست گذاران از جمله باب دادلی، مدیر اجرایی شرکت بی.پی انگلیس، سرگئی اشماتکو، وزیر انرژی روسیه، کریستوف دو مارژری، مدیر اجرایی شرکت توتال فرانسه، خوزه سرجیو گابریلی، مدیر اجرایی شرکت پتروبراس برزیل و فاو دو کلرک برنده جایزه صلح درباره همکاری ها، نوآوری ها و سرمایه گذاری ها در صنعت نفت و گاز سخنرانی می کنند.
در حاشیه این کنگره یک نمایشگاه بسیار بزرگ به مساحت ۳۵ هزار متر مربع که وسعت آن بیشتر از دوره نوزدهم کنگره جهانی نفت در مادرید اسپانیا در سال ۲۰۰۸ خواهد بود و بزرگ ترین نمایشگاه در تاریخ برگزاری این رویداد جهانی خواهد بود.