سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۲ EN

پایان سراب آب در سرزمین لاله های شهید

شمارش معکوس برای راه اندازی بزرگترین پروژه بازیافت آب در خاورمیانه/ پایان سراب آب در سرزمین لاله های شهید

بهره برداری از بزرگترین پروژه بازیافت آب خاورمیانه با استفاده مجدد از آب های دور ریز بلوک های اسمز معکوس پتروشیمی فجر واقع در ماهشهر،با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت در آینده ای نزدیک محقق می شود.

مهدی گوگل؛ کارشناس مرکز تحقیقات انرژی پژوهشگاه صنعت نفت و مجری بزرگترین پروژه بازیافت آب در خاورمیانه  در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر بزرگترین پروژه بازیافت آب خاورمیانه در مرحله نصب تجهیزات قرار دارد.

وی افزود: با اجرای کامل بزرگترین پروژه بازیافت آب خاورمیانه ۶۲ هزار متر مکعب برداشت روزانه این شرکت از رودخانه کارون کاهش می یابد.

گوگل توضیح داد: با بهره گیری از ترفندهای ارائه شده از سوی مشاور عملیاتی پروژه بزرگ بازیافت آب خاورمیانه، از دورریز سیستم های تصفیه آب، استفاده مجدد می شود و به میزان ۲۰ در صد، برداشت آب از رودخانه کارون کاهش می یابد.

وی در ادامه توضیح داد: پساب های خروجی از سیستم های تصفیه آب کارون که تا قبل از این دور ریخته می شد با سیستم های تصفیه مرسوم نظیر اسمز معکوس بدلیل نیاز به فشار بالا و تبخیری مقرون به صرفه نبود.

گوگل ادامه داد: کارشناسان پژوهشگاه صنعت نفت، با استفاده از ترکیب ماژول های تصفیه در سیستم های تصفیه قبلی آب کارون قبلی، توانستند ۷۳ درصد از پساب های خود سیستم های تصفیه،را بصورت کاملاً اقتصادی بازیافت و به آب مقطر تبدیل نمایند.

وی یادآور شد: با بهره برداری از این پروژه به میزان ۲۰ درصد برداشت آب از رودخانه کارون کاهش می یابد که این میزان معادل ۶۲ هزار متر مکعب در روز است.

وی با اشاره به اهمیت پتروشیمی فجرگفت: پتروشیمی فجر که کل نیاز ) utility آب ، برق و بخار) پتروشیمی های منطقه اقتصادی ماهشهر را تامین می کند و در صورت متوقف شدن این واحد ، تمامی واحد های منطقه از حرکت باز می ایستند.

کارشناس مرکز تحقیقات انرژی پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: بنابراین کلیدی ترین پتروشیمی در منطقه محسوب می شود و از نظر وسعت کار نیز به لحاظ اینکه آب،برق و بخار پتروشیمی های متعددی را تامین می کند، یکی از بزرگترین یوتیلیتی های جهان در کنار پتروشیمی مبین در عسلویه است.

وی رسالت اصلی پژوهشکده انرژی در پژوهشگاه صنعت نفت، را بهینه‌سازی مصرف آب، انرژی، سوخت و بخار در صنعت نفت، و اقلام موسوم به utilit عنوان کرد و افزود: مرکز تحقیقات انرژی پژوهشگاه از همان ابتدای کار با در نظر گرفتن اهمیت و نقش حیاتی تجربه عملیاتی و بهره‌برداری در موفقیت پروژه‌ها با به کارگیری افرادی که از دانش عملیاتی بالایی بهره می بردند ، پروژه های متعددی را در حوزه های گاز، پالایش و پتروشیمی اجرائی نمود.

وی به پروژه دیگری اشاره و تصریح کرد: با استفاده مجدد از آب برج خنک کننده واحد آمونیاک۱ مجتمع پتروشیمی رازی، در سال ۱۳۸۵، مصرف آب این پتروشیمی به ۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب در روز کاهش یافت.

گوگل گفت: پروژه کاهش مصرف آب در پتروشیمی رازی ” طرح موفق دیگری از مرکز تحقیقات انرژی پژوهشگاه صنعت نفت است که با اجرای آن، حدود ۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب در روز برداشت این شرکت از رودخانه کارون کاهش یافت.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۶ آذر ۱۳۹۰ساعت: ۱۲:۴۸۴۲۹ بازدید