سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ EN

مهندس اوجی بر لزوم مصرف بهینه گاز در روزهای سرد تاکید کرد

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید برآمادگی کامل این شرکت برای گازرسانی زمستانی، با اشاره به جهش مصرف گاز خانگی تا مرز ۵۰۰ میلیون متر مکعب در روز ۱۸ آبان ماه امسال، خواستار توجه بیشتر مردم کشورمان به مصرف بهینه گاز طبیعی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس جواد اوجی با تاکید بر تشکیل جلسات هفتگی سوخت زمستانی با حضور وزیر نفت، افزود: وزارت نفت خود را جهت سوخت رسانی پایدار برای زمستانی سخت‌تر از زمستان ۸۶ آماده کرده است. در همین رابطه درحالی مصرف گاز در ۱۸ آبان تا ۴۹۵ میلیون متر مکعب افزایش یافت که در سال‌های گذشته بین ۴۲۰ تا ۴۳۰ میلیون متر مکعب در نوسان بود.

وی با بیان اینکه، روی وارد مدار شدن حداقل ۱۲٫۵ میلیون متر مکعب تولید گاز از فاز ۱۵ پارس جنوبی در زمستان امسال حساب باز کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: درحال حاضر توانایی تولید روزانه ۶۳۰ میلیون متر مکعب گاز در کشور وجود دارد.

مهندس اوجی با اشاره به اینکه تامین ذخیره سوخت مایع برای سال جاری حدودا ۱۵ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است، یادآوری کرد: بنابراین در صورت لزوم صنایع کوچک، بزرگ و نیروگاه‌ها می‌توانند از سوخت مایع استفاده کنند.

وی با بیان اینکه با راه‌اندازی فازهای پارس‌جنوبی و توسعه میدان‌های مستقل گازی، تولید کشور در آینده به حدود دو برابر یعنی روزانه یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید؛ همچنین  درحال حاضر قدرت انتقال ۷۵۰ میلیون متر مکعب گاز در روز از طریق شبکه گازی کشور وجود دارد که به‌تدریج متناسب با افزایش توان تولید، توان انتقال نیز بیشتر می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به امضای ۹۰۰۰ میلیارد تومان قرارداد گازی در سال گذشته توضیح داد: درحالی که از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۴ گازرسانی به ۳۲۰۰ روستا محقق شده بود، امروزه ۱۱ هزار و ۳۰۰ روستا از نعمت گاز برخوردارند که ۴۰۰۰ روستا در ۲٫۵ سال گذشته گازرسانی شده‌اند.

وی موقعیت جغرافیایی ایران را موقعیتی منحصر به فرد خواند و تصریح کرد: در حوزه صادرات گازی، امکان صادرات گاز به شکل ال.ان.جی یا خط لوله امکانپذیر است؛ همچنین امکان گازرسانی به اروپا از مسیرهای متعدد وجود دارد که در این رابطه ماه گذشته مهندس قاسمی وزیر نفت مجوز ترانزیت گاز از ترکیه را از طرف وزیر انرژی ترکیه به صورت مکتوب دریافت کرد.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه محاسبه‌ها نشان می‌دهد میزان مصرف کشور در افق ۱۴۰۴ حداکثر به روزانه یک میلیارد متر مکعب خواهد رسید که با وجود تزریق ۲۵۰ میلیون متر مکعب در روز، ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب گاز اضافی برای صادرات خواهیم داشت.

به گفته وی در همین رابطه قرار است سهم یک درصدی کنونی ایران از تجارت گاز جهانی در پایان برنامه پنجم توسعه به ۱۰ درصد افزایش پیدا کند. که به این منظور مذاکرات با کشورهای حوزه خلیج فارس آغاز شده و باوجود اینکه این کشورها در گذشته دنبال گاز ارزان بودند ولی قیمت‌های جهانی گاز امروزه برای آنها نیز قابل قبول است.

مهندس اوجی با اعلام خبر تزریق به طور میانگین ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز ترش و شیرین به میدان‌های نفتی از ابتدای امسال تا کنون تشریح کرد: بنابراین میزان تزریق نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱۰ درصد رشد داشته است. با تزریق گاز پارس جنوبی به مخازن نفتی، از یکسو جبران افت طبیعی فشار میادینی که عمدتا در نیمه دوم عمر خود هستند و در نتیجه افزایش تولید آنها شده‌ایم و از سوی دیگر گاز میدان مشترک را در میدان‌های مستقل ذخیره کرده‌ایم.

وی درخصوص تاثیر تزریق به افزایش تولید از میدان‌های نفتی توصیح داد: به ازای تزریق هر چهار تا پنج هزار فوت مکعب گاز طبیعی، امکان تولید یک بشکه نفت بیشتر از میدان محقق می‌شود. در این رابطه امسال برای اولین بار تزریق گاز شیرین به میدان‌های کوپال، کرنج و پارسی به میزان متوسط روزانه ۱۲ میلیون متر مکعب در مدت هفت ماه ابتدایی سال محقق شده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه اظهار کرد: اگرچه سیاست تزریق، صادرات و مصارف داخلی باید به طور همزمان پیش رود ولی امروزه براساس تحقیقات علمی ثابت شده در میدان‌های نفتی، از زمان آغاز برداشت نفت باید روش‌های تزریق از گاز گرفته تا آب، پلیمر و سایر روش‌ها نیز به کار گرفته شود. به ویژه شرایط کنونی میدان‌های کشور ما که در نیمه دوم عمر خود قرار دارند.

وی از رشد ۲۴ درصدی صادرات گاز کشور به ترکیه، ارمنستان و نخجوان خبر داد و گفت: بر اساس جدیدترین آمار امروز ۳۲ میلیون متر مکعب گاز به این کشورها صادر شده است.

مهندس اوجی همچنین درباره طرح ذخیره‌سازی گاز در کشور یادآور شد: حدود دو ماه است که روزانه ۳٫۵ میلیون مترمکعب گاز به میدان سراجه قم تزریق می‌شود و این تزریق باید حدودا ۶ تا ۹ ماه ادامه داشته باشد تا بتوانیم از این میدان برداشت کنیم. پس‌از تکمیل تمامی فازهای این میدان، تزریق گاز به ۱۵ تا ۱۷ میلیون متر مکعب نیز می‌رسد.

وی به تفکیک ۳۰۰ هزار کنتور گاز در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: در این رابطه حدود ۱۵۰ هزار مشترک تهرانی متقاضی تفکیک کنتور بوده‌اند و هزینه تفکیک کنتور نیز افزایش نداشته است.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۵ آذر ۱۳۹۰ساعت: ۰۸:۵۱۳۶۵ بازدید