سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۲ EN

ضرورت تحول در محتوای ماهنامه اکتشاف و تولید

فاز دوم تغییرات ماهنامه تخصصی اکتشاف و تولید با تمرکز بر تغییر محتوای مطالب منتشره ،اجرایی می شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، منوچهر خندان؛ رییس روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران و مدیر مسئول ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، در جلسه ای که به منظور ارزیابی این نشریه برگزار شد، به نتایج حاصل از آسیب شناسی آن اشاره کرد و گفت: طراحی جلد و صفحات نشریه اکتشاف و تولید نیاز به تغییرات اساسی داشت که به همین منظور در فاز اول اعمال تغییرات گرافیکی در مجله در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: همچنین شکل صفحه بندی مطالب نیز از حالت فشرده ۴ ستونه خارج شد تا از ایجاد خستگی زودهنگام و دلزدگی در مخاطب جلوگیری شود.

خندان در خصوص روند اعمال تغییرات جدید در این ماهنامه نیز گفت:  در فاز دوم، تغییرات محتوایی را در دستور کار خود قرار می دهیم.

 

وی هدف از اجرای فاز دوم تغییرات ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید را جذب مخاطب بیشتر، ارایه مطالب تخصصی با تغییر لحن و زبان ساده تر و ارایه راهکارهایی برای رفع نیاز صنایع نفت و گاز در قالب استفاده از آرای جمعی کارشناسان این حوزه مطرح کرد.

ارتقای نوآوری، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در اکتشاف و تولید

سید محمود محدث؛ مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران و عضو شورای سیاست گذاری ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، نیز در این جلسه به الزامات محتوایی یک مجله تخصصی پویا اشاره کرد و گفت: انتظارات مخاطبان از این نشریه در قالب سه محور نوآوری، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی خلاصه می شود.

وی خاطرنشان کرد: در بحث نوآوری باید معرفی روش های جدید اکتشاف، تولید و بهره برداری از میادین در دستور کار قرار گیرد؛ در همین راستا می توان با تعیین موضوع و سفارش مقالات جدید به متخصصان صنعت نفت، در جهت رفع نیاز این بخش گام برداشت.

مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران بر ارایه مطالب علمی با زبانی ساده و به دور از تحلیل های صرفا فرمولی تاکید کرد و گفت: ارایه این مطالب می تواند همراه با معرفی مدل های موفق در صنعت نفت انجام شود تا لطافت بیشتری داشته باشد.

لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی متخصصان صنعت نفت

پرویز نوری؛ مدیرکل پژوهش معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز در این جلسه بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی متخصصان صنعت نفت تاکید کرد و گفت: اجرای این طرح در قالب ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، می تواند به نیاز بخش قابل توجهی از مخاطبان حرفه ای آن پاسخ دهد.

وی همچنین اطلاع رسانی شفاف و انعکاس اظهار نظرهای مشترک و منطقی از روند پیشرفت یا معضلات مطرح در صنعت نفت را از دیگر الزامات کاری دست اندرکاران این نشریه برشمرد و اضافه کرد: این امر می تواند از ایجاد شایعات رسانه ای جلوگیری کند.

این عضو شورای سیاست گذاری ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، ادامه داد: از دیگر راهکارهای ارتقای سطح این ماهنامه، تبدیل آن به یک مجله مورد تایید وزارت علوم است؛ چراکه با دستیابی به این جایگاه امکان استفاده از مطالب ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، به عنوان مرجع علمی در دانشگاه ها و مراکز علمی کشور به وجود خواهد آمد.

نوری در پایان ضمن تاکید بر استفاده از تجارب پیشکسوتان صنعت نفت، تعریف مکانیسمی برای ثبت و انعکاس تجربیات این قشر از فعالان صنعت نفت و گاز از طریق ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید را خواستار شد.

افزایش سطح مشارکت واحدهای پژوهشی صنعت نفت با ماهنامه

امیرمسعود جباری راد؛ مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران نیز به لزوم ارایه مطالب تخصصی در این نشریه اشاره کرد و گفت: اطلاع رسانی به معنای رایج آن در این نشریه جایگاهی ندارد؛ چراکه هم اکنون رسانه های زیادی در این خصوص فعالیت می کنند.

این عضو شورای سیاست گذاری ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، خاطرنشان کرد: به منظور ارتقای سطح کیفی مطالب ارایه شده در این ماهنامه، باید سطح مشارکت واحدهای پژوهشی بخش های مختلف صنعت نفت با هیات تحریریه این ماهنامه افزایش یابد و سازوکاری برای استفاده از پتانسیل واحدهای فعال و خوش فکر صنعت نفت در تدوین مقالات علمی نشریه اندیشیده شود.

وی ادامه داد: باید مسیری برای بیان تجربیات موفق و اطلاع رسانی سودمند برای همکاران صنعت نفت و گاز در قالب ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، پیش بینی شود تا بدین طریق توان کاری و تجربی مجموعه ارتقا یابد.

وی تاکید کرد: در همین راستا می توان بررسی و ارزیابی فعالیت شرکت های موفق پیمانکاری و مشاوره ای صنعت نفت در سطح جهانی را در دستور کار قرار داد.

مطالبات مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران

صبحی؛ نماینده محمدعلی عمادی؛ مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در جلسه شورای سیاست گذاری ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، مطالبات این مدیریت از ماهنامه را در سه محور کلی خلاصه کرد.

وی گفت: با توجه به لزوم پرداختن به فناوری های مطرح در صنعت نفت، مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران پیشنهاداتی را مبنی بر سفارش مقاله در موضوعات تخصصی نظیر روش های ازدیاد برداشت از میادین ارایه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: بیان مقالات علمی به صورت ساده تر برای مخاطبینی که اطلاعات تخصصی در خصوص آن مقاله ندارند، می تواندگام موثری در راستای بسترسازی برای جذب مخاطب بیشتر به شمار آید.

صبحی در ادامه متذکر شد که بهتر است مقالات چاپ شده در زمینه های مختلف (مثل حفاری یا اکتشاف و …) در قالب یک مجموعه مجزا جمع آوری و منتشر شود که در ادامه این بحث، لاله حسینی عباسی؛ یکی از کارشناسان ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، اعلام کرد که تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شده و به زودی بانک اطلاعات مقالات در قالب یک وب سایت با دسته بندی موضوعی منتشر خواهد شد.

مرور فعالیت های اکتشاف و تولید در سال گذشته

در ادامه جلسه شورای سیاست گذاری ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، مهدی شاه حسینی؛ عضو هیات تحریریه و نماینده محسن خجسته مهر؛ سردبیر این ماهنامه، دستاوردهای این نشریه در سال گذشته را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: در خصوص ساده سازی مقالات ارایه شده،  هیات تحریریه تلاش کردند تا فرمول ها و مفاهیم سنگین ریاضی را تا حد امکان کاهش دهند تا مقاله برای مخاطبینی که تخصصی در یک موضوع نداشتند نیز جذاب شود.

وی از برگزاری سه نشست تخصصی و سمینار با موضوعات “زمان انتظار دکل های حفاری”؛ با محوریت بخش خصوصی، “ارتباط صنعت نفت با دانشگاه”؛ با محوریت دانشگاه صنعت نفت و برگزاری نشست های تخصصی با نشریات فعال در بخش پایین دست و بالادست صنعت نفت و بیان مشکلات و رایزنی برای رفع آن ها اشاره کرد و گفت: چاپ ۱۵۰ مقاله و سرفصل ویژه و انجام بیش از ۱۵ گفت و گوی اختصاصی از اقدامات موثری است که در سال گذشته انجام شد.

شاه حسینی افزود: با مجموع اقدامات انجام شده در ماهنامه فنی و تخصصی اکتشاف و تولید، موفق شدیم تا سال گذشته رتبه اول سرفصل های ویژه در روابط عمومی های سراسر کشور و رتبه اول انتشارات در سطح صنعت نفت را از آن خود کنیم.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۹ آبان ۱۳۹۰ساعت: ۱۲:۴۰۶۳۱ بازدید