منابع مالی مپنا و وام های وزارت نفت خرج ۶ میلیارد یورویی توسعه فروز B را تامین می کنند
مدیرعامل شرکت مپنا می گوید:حجم سرمایه گذاری در میدان فروز B حدود شش میلیارد یورو است که دو سوم آن از سوی شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران و بقیه آن از محل وام های وزارت نفت تامین می شود.
به گزارش nioc، عباس علی آبادی با اعلام این خبر گفت: با توجه به سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش تحقیقات بنیادی و توسعه ای در کشور، جایگزینی صادرات محصولات و فرآورده های نفتی به جای خام فروشی، شرکت مپنا همسو با این اهداف، داوطلب ساخت و بومی سازی تولید توربوکمپرسورهای مورد نیاز در صنعت نفت و گاز شده است.
مدیر عامل شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا) تصریح کرد: هم اکنون این شرکت در حال تامین مالی پروژه های توسعه میدان گازی فروز بی، و نیروگاه غرب کارون و عسلویه است و برای جلوگیری از خام فروشی گاز پیشنهاد تبدیل گاز به برق و صادرات برق را داده که در گام اول این امر در میدان فروز بی محقق خواهد شد.
علی آبادی افزود: کمپرسورها یکی از مهمترین تجهیزات مورد نیاز این صنعت است و تولید آن در داخل اهمیت بالایی دارد و بر این اساس در سال جاری ۳۰ دستگاه کمپرسور ساخته می شود و تا پایان سال ۱۳۹۴ نیز هر ساله ۳۶ دستگاه توربورکمپرسور تولید خواهیم کرد.
وی از مشارکت مپنا برای ساخت دو نیروگاه در عسلویه خبر داد و افزود: حدود یک سال است که با شرکت ملی نفت ایران برای ساخت این دو نیروگاه در حال مذاکره هستیم و کار در مراحل نهایی است.
به گفته این مقام مسئول، هزینه یی پی سی این پروژه ۵۹۱٫۲ میلیون یورو و هزینه تعمیرات و نگهداری آن ۲۶٫۲ میلیون یورو در نظرگرفته شده است و این دو نیروگاه در مدت زمان ۱۸ ماه ساخته خواهد شد.
علی آبادی با بیان این که فاز یوتیلیتی پالایشگاه گازی پارس جنوبی و پتروشیمی مبین از سوی شرکت مپنا انجام شد، افزود: این شرکت در اجرای پروژه های پتروشیمی خارگ، تامین توربوکمپرسور فاز ۱۹ پارس جنوبی، ساخت نیروگاه متمرکز پارس جنوبی، اجرای بخش یوتیلیتی و تامین برخی واحدهای فرآیندی فاز ۱۳ و ۱۴ پارس جنوبی مشارکت دارد.
وی تصریح کرد: همچنین در سال های گذشته قرار شده بود پالایشگاه بنزین سازی با مشارکت مپنا و صندوق بازنشستگی صنعت نفت در منطقه عسلویه احداث شود که تا کنون تعیین تلکلیف نشده است.
این مقام مسئول با اشاره به این که سیستم های نیروگاهی به مراتب پیچیده تر از پالایشگاه های نفت و گاز است ادامه داد: بطور کامل خود را برای اجرای فازهای ۱۳ و ۱۴ پارس جنوبی تجهیز کرده ایم.
علی آبادی با تاکید بر آمادگی شرکت مپنا برای اجرای پروژه ها بیشتر در صنعت نفت گفت: برنامه ریزی برای ساخت انواع ماشین های دوار، طراحی و ساخت سیستم های کنترل پالایشگاهی ابزرا دقیق، طراحی و ساخت همه اقلام و المان های گرم نفت، ایجاد پوشش برای تامین و ساخت لوازم یدکی انواع ماشین های دوار از دیگر برنامه های این شرکت در بخش نفت و گاز است.
مدیرعامل شرکت مپنا در باره روند شکل گیری فعالیت های این شرکت گفت: شرکت مپنا در سال ۱۳۷۲ و با مصوبه شورای اقتصاد تاسیس شد و این در حالی بود که تمام تاسیسات اصلی و مهم صنعت برق از خارج از کشور تامین می شد و تمام پیمانکاران صنعت نیروگاهی نیز خارجی بودند و مپنا موفق شد تا سال ۱۳۷۶ طراحی، مهندسی، ساخت و اجرای تجهیزات غیر اصلی نیروگاهی را در کشور بومی سازی کند.
وی ادامه داد: این شرکت توانست از سال ۸۰ همه تجهیزات اصلی مورد نیاز صنعت برق کشور را در داخل کشورتولید کند و مراحل مختلف اجرای پروژه ها در زمینه طراحی، مهندسی و اجرا را اانجام دهد همچنین از سال ۱۳۸۲ مپنا علاوه بر ساخت و اجرای پروژه های نیروگاهی به حوزه های صنعتی و سرمایه گذاری در احداث نیروگاه نیز روی آورده و از سال ۱۳۸۵ نیز در حوزه نفت و گاز وارد شده است .
علی آبادی با تاکید بر این که صنعت برق کشور قابل تحریم نیست، تصریح کرد: این شرکت تاکنون بیش از ۵۷ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی اجرا کرده و یا در دست احداث و یا در حال ا انعقاد قرارداد دارد و ۲۰ قرارداد انتقال دانش فنی نیز با شرکت های مانند زیمنس آلمان، ای.بی.بی(ABB) سوییس و برخی دیگر از شرکت های معتبر جهانی نیز به امضا رسانده است.
مدیر عامل مپنا تصریح کرد: این شرکت با دارا بودن ۳۵ شرکت و ۱۰ کارخانه بزرگترین و اولین پیمانکار نیروگاهی در خاورمیانه به شمار می رود و تاکنون موفق به راه اندازی ۱۰۶ توربین گازی شده و از معدود شرکت های دنیا در این زمینه است.
وی اظهار امیدواری کرد: بتوان الگویی مانند خودکفایی کشور در صنعت نیروگاهی را در صنعت نفت و گاز نیز اجرا کرد و دستیابی به ساخت تجهیزات نفتی مورد نیاز در داخل کشور امکان پذیر است.