سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
سه شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲ EN

صادرات گازفقط تا شعاع ۲۴۱۵ کیلومتری ایران به صرفه است

سرمایه ساخت ایران LNG در عرض ۳۰ ماه برمی گردد /صادرات گازفقط تا شعاع ۲۴۱۵ کیلومتری ایران به صرفه است

علی خیراندیش، مدیری که نام وی با طرح های مایع سازی گاز طبیعی ایران پیوند خورده است می گوید: بر اساس محاسبات انجام شده، سرمایه ساخت کارخانه ایران ال ان جی طی ۳۰ ماه آینده قابل بازگشت است و در صورت جایگزینی ال ان جی به جای گازوییل، هزینه ساخت پلانت ایران ال ان جی در کمتر از ۶ سال جبران می شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، علی خیراندیش؛ مدیرعامل شرکت ایران ال ان جی در همایش ال ان جی ایران که امروز (دوشنبه ۲ آبان) در مرکز همایش های رایزن برگزار شد، بازده سالانه شرکت ایران ال ان جی را ۳۸ درصد اعلام کرد و گفت: در صورت صادرات این محصول، هزینه های اولیه طی ۳۰ ماه آینده جبران خواهد شد.

وی با بیان اینکه صادرات گاز از طریق خط لوله با توجه به میزان سرمایه گذاری در ایران تا شعاع ۲۴۱۵ کیلومتر مقرون به صرفه است، تصریح کرد: برای صادرات گاز به فواصل دورتر باید ال ان جی را جایگزین گاز طبیعی کرد.

خیراندیش، فروش تک محموله ای، انعطاف در اصلاح بازار و دستیابی به بازارهای دوردست را از جمله مزایای صادرات ال ان جی عنوان کرد و با بیان اینکه در حال حاضر قیمت گاز در ژاپن ۱٫۵ برابر قیمت گاز صادراتی ایران است، اظهار داشت: ژاپن فرصت بسیار خوبی برای صادرات محصولات گازی است.

وی در خصوص صرفه اقتصادی تزریق گاز به میادین نفتی نیز گفت: در صورت تزریق منطقی گاز می توان به ازازی تزریق هر متر مکعب گاز ۰٫۴ لیتر نفت احیا کرد که این به معنای دستیابی به ۶۰ درصد قیمت فوب خلیج فارس است؛ همچنین در صورت احیای ۰٫۶ لیتر نفت به ۸۰ درصد قیمت فوب خلیج فارس دست می یابیم؛ در نتیجه صادرات ال اجی بسیار مقرون به صرفه تر از تزریق گاز است.

مدیرعامل شرکت ایران ال ان جی در خصوص مصرف گاز در مقیاس خانگی نیز توضیح داد: مصرف یک پلنت ایران ال ان جی در مقیایس خانگی برابر با ۱۲٫۵ درصد درآمد حاصل از صادرات گاز به شاخص قیمت های فوب خلیج فارس است که مقرون به صرفه نیست.

وی ادامه داد: استفاده از گاز برای تولید برق، ۳۵ درصد از قیمت فوب خلیج فارس سوددهی خواهد داشت که در صورت آزادسازی قیمت و بالابردن راندمان نیروگاه ها این رقم به ۸۰ درصد افزایش خواهد یافت.

خیراندیش در خصوص تولید محصولات مختلف پتروشیمی از گاز طبیعی گفت: درآمد محصولات حاصل از این فرایند بین ۲۹ تا ۶۵ درصد قیمت محصولات پتروشیمی بر مبنای  فوب خلیج فارس خواهد بود.

وی در خصوص استفاده از گاز طبیعی به عنوان سوخت نیروگاه ها نیز با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰ نیروگاه فعال در کشور وجود دارد که سوخت غالب آنها نفت کوره است، خاطرنشان کرد: هر یک میلیون BTU گازوییل ۸ دلار گرانتر از همین مقدار ال ان جی است؛ با این حساب ۶۰ روز استفاده از ال ان جی هزینه ۱۲۰ میلیون دلاری به دنبال دارد.

وی تاکید کرد: با جایگزینی ال ان جی به جای گازوییل، هزینه ساخت پلانت ایران ال ان جی در کمتر از ۶ سال جبران می شود.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۳ آبان ۱۳۹۰ساعت: ۱۱:۰۳۳۵۳ بازدید