فازهای ۲۹ گانه پارس جنوبی، هر سال حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار برای ایران درآمد خواهد داشت
درآمد سالانه کشور از محل بهره برداری از ۲۹ فاز توسعه ای در میدان مشترک پارس جنوبی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش می یابد.
موسی سوری؛ مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، با بیان این مطلب گفت: در آینده با بهره برداری از ۲۹ فاز توسعه در میدان مشترک پارس جنوبی، میزان اثر گذاری اقتصادی وثروت آفرینی این طرح بزرگ ملی به چند برابر سطح کنونی خواهد رسید به طوری که درآمد سالانه کشور از میدان پارس جنوبی حداقل به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ( با محاسبه نرخ ۵۰ دلار برای هر بشکه نفت خام) و به احتمال زیاد به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در سال ( بانرخ هر بشکه نفت خام ۱۰۰ دلار) افزایش می یابد.
وی توضیح داد: میدان پارس جنوبی در شرایط کنونی علاوه بر تامین حدود ۵۰ درصد گاز مصرفی کشور، گاز مورد نیاز تزریق به چاه های نفتی استان خوزستان ( به منظور افزایش برداشت از چاه های نفتی و ذخیره سازی گاز برای مصارف نسل های آتی) را تامین می کند و به طور مستمر محصولات با ارزشی نیز به بازارهای جهانی صادر می کند که بر میزان تولید ناخالص ملّی می افزاید و در تراز بازرگانی کشور اثر گذار است.
سوری تصریح کرد: علاوه بر اهیمت اقتصادی و مالی مستقیم این ثروت عظیم و بی نظیر ملّی، توسعه میدان گازی مشترک پارس جنوبی و افزایش تولید گاز و نفت خام از این میدان در واقع باعث راه اندازی ده ها زنجیره تولیدی میان دستی، پایین دستی و صنایع تبدیلی در کشور می شود که علاوه بر منطقه عسلویه و استان بوشهر، در استان های مختلف به عنوان نیروی محرک اقتصادی و پیشران توسعه اقتصادی، انواع محصولات میان دستی و خوراک صدها کارخانه و واحد تولیدی را تامین می کند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تاکید کرد: راه اندازی بخش های مختلف در پارس جنوبی، استان های جنوب و غرب کشور را تحت تاثیر موج توسعه صنعتی قرار می دهد و در نتیجه باعث تسری، تعمیم و پیشرفت صنعتی به سایر بخش های اقتصادی و صنعتی کشور شده و می تواند باعث خیزش و جهش اقتصادی و صنعتی سایر بخش های اقتصادی و استان های کشــور شود.
سوری تاکید کرد: روند پایدار و روز افزون ثروت آفرینی و پیشرفت و شکوفایی کشور و تامین و تحقق منافع و اهداف ملّی از میدان مشترک پارس جنوبی محقق خواهد شد.
وی با اشاره به مقوله اشتغال زایی گفت: وقوع رخدادهای بزرگ صنعتی و خیزش های اقتصادی ، که سرچشمه اولیه آن در میدان مشترک پارس جنوبی است، می تواند باعث ایجاد صدها هزار شغل جدید و اشتغال بخش عمده ای از جوانان و متخصصان کشور در این حوزه شود.