نظام شایسته سالاری در صنعت نفت تقویت میشود
معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت گفت: درصدد هستیم با بهکارگیری نظامهای موثر درجهت انتصاب مدیرانی راهبر و دلسوز، گامی را برای ایجاد انگیزه و تقویت نظام شایسته سالار در وزارت نفت برداریم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، دکتر سید علیرضا میرمحمدصادقی در مراسم بزرگداشت کارمندان و مدیران نمونه صنعت نفت که صبح امروز (دوشنبه – ۱۱ مهر) انجام شد، با اشاره به اینکه نیروی انسانی سرمایههای اصلی صنعت نفت هستند و نقش اصلی و اساسی را در صنعت نفت بر عهده دارند، از آنان به عنوان شریک، مدافع و موتور پیشبرنده سازمان یاد کرد .
دکتر میر محمد صادقی با بیان اینکه از نظر ما تمامی مدیران و کارکنان این صنعت، شایسته و نمونه هستند، توضیح داد: ولی بهدلیل محدودیتهای سهمیهای ابلاغی از سوی ستاد جشنواره مرکزی شهید رجائی باید به نمایندگی از کل مدیران، تعدادی انتخاب می شدند که در این رابطه رعایت شاخص عدم انتخاب در پنج سال گذشته مورد نظر بوده است.
به گفته وی براین اساس باید هشت درصد از مدیران انتخاب میشدند که تعداد کل مدیران (با معیار پایه سازمانی C به بالا) در کل صنعت نفت ۸۶۹ نفر بود و مقرر شد در مجموع ۷۰ مدیر بهصورت نمونه انتخاب و معرفی شوند.
این مقام مسئول با اشاره به ۱۰ محور اساسی در انتخاب مدیران نمونه توضیح داد: ارزشهای دینی-مذهبی ، وجدان کاری، انضباط اداری اجتماعی و اقتصادی، مهارت و تخصص، حسن شهرت، خلاقیت و نوآوری، ارتقاء بهرهوری، تقویت روحیه کار گروهی و مشارکت کارکنان، توجه به عملکرد کارکنان و افزایش کارایی واحد و ویژگیهای عمومی مدیریتی در انتخاب مدیران نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: در حال حاضر تعداد ۸۹ هزار و ۴۴۲ نفر در صنعت نفت شاغل هستند که از این میان ۲۷۵۱ نفر در یکسال گذشته به جمع این خانواده اضافه شدهاند و در این مدت ۳۶۶۴ نفر بازنشست و از صنعت خارج شدهاند.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه پیشبینی میشود در پنج سال آینده ۱۲ هزار و ۳۹۳ نفر معادل ۱۴ درصد کل نیروی انسانی فعلی به افتخار بازنشستگی نائل آمده و از صنعت خارج شوند، یادآور شد: در حال حاضر در سمتهای مدیریتی (A به بالاتر)، ۴۰۵۵ نفر در صنعت نفت شاغل هستند که در مجموع تا پنج سال آینده ۱۵۲۵ نفر از این مدیران معادل ۳۷ درصد آنان از صنعت نفت بازنشسته میشوند.
وی با اشاره به ضرورت اندیشیدن تمهیداتی برای جایگزینی نیروی متخصص عنوان کرد: با خروج بخش عظیمی از تجربه از این صنعت، کار برای نیروهای جوان متخصص مشکل خواهد بود، بنابراین از هم اکنون باید برنامهریزی برای ثبت تجارب، حقایق، فن آوری، تکنولوژی، شیوهها و روشهای همه مشاغل تخصصی و در یک کلام ثبت “دانش سازمانی” اقدامات لازم صورت پذیرد؛ با خروج نیروهای کارآزموده از صنعت باید نیروهای جوان، تحصیلکرده، با انگیزه و در یک کلام نخبه جای آنان را در صنعت بگیرند،
دکتر میر محمد صادقی با بیان اینکه از میان جذبشدگان در طول یکسال گذشته، ۱۵٫۵ درصد دیپلم، ۱۳ درصد فوق دیپلم و ۴۶ درصد لیسانس، ۱۸٫۲ درصد فوق لیسانس، ۰٫۳ درصد دکترا و ۷ درصد دکترای درمانی بودهاند، تصریح کرد: نسبت به شهریور ماه سال ۸۹ تعداد پرسنل با تحصیلات دکترای غیر پزشکی ۱۰ درصد و تعداد پرسنل دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس ۱۴ درصد افزایش (رشد) داشته است.
وی برنامهریزی سازمان بهمنظور بهرهگیری از تجارب، دانش فنی و چگونگی شیوههای مدیریتی بازنشستگان را از مسائل مهم و ضروری صنعت نفت عنوان کرد و گفت: همانطور که باید در جذب نیروهای جوان با استعداد، کارآزموده و نخبه تلاش کنیم، نباید استفاده از تجارب نیروهای بازنشسته را از یاد ببریم .
به گفته وی در حال حاضر بهترین نیروی انسانی به دلیل حساسیت موضوع، در صنعت نفت مشغول به کار است و نیروهای کارآمد و نمونه کسانی هستند که کار درست را به درستی انجام داده و به بهترین وجه برای سازمان بهرهوری داشته باشند .
اقدامات سال گذشته معاونت منابع انسانی و مدیریت صنعت نفت
معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت با اشاره به اقدامات سال گذشته معاونت منابع انسانی و مدیریت صنعت نفت اظهار داشت: همکاری با دانشگاهها و پژوهشگاههای برتر، طراحی سیستم جدید پرداخت پاداش، برگزاری آزمون استخدامی برای جذب شش هزار نفر، تقویت و ارتقاء دانش فنی نیروهای متخصص، ساماندهی و برنامهریزی برای نیروهای پیمانکاری و گسترش رشته های دانشگاهی صنعت در مقاطع تحصیلات تکمیلی از اقدامات این معاونت در سال گذشته بود.
در ادامه این مراسم مهندس نازیلا عاکفیان، مدیرکل بهرهوری و توسعه کارآفرینی و ستاد جشنواره شهید رجایی ضمن تشکر از زحمات کارمندان و مدیران نمونه صنعت نفت گفت: کارکنان صنعت نفت زحمت کشانی هستند که امروز جمع شدهاند تا ما قطرهای از زحمات آنها را قدردانی کنیم؛ اگرچه تمامی افرادی که در این صنعت مشغول فعالیت میباشند، همه نمونه هستند.
وی افزود: ارزیابی و سنجش عملکرد باعث تعالی و بهبود سازمان شده و از سوی دیگر امکان انتخاب شایستهترین کارکنان را فراهم و راه را برای انتقال این تجارب در لایههای مختلف سازمان و حتی سازمان دیگر میسر میکند .
مهندس عاکفیان با تاکید بر اینکه فرآیند ارزیابی کارکنان نمونه توسط امور بهرهوری و مدیران عامل شرکتها صورت گرفت، افزود: نیروى انسانى با انگیزه یک مزیت بزرگ برای صنعت نفت است که ارتقاى نیروى انسانى مولد یکى از عوامل اساسى در تحقق آرمان توسعه ملى و حفظ جایگاه صنعت نفت است.