پیمانکاران خارجی با بهکارگیری نیروهای داخلی تشویق میشوند
مدیر امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران تاکید بر اینکه اگر پیمانکاران بیشتر از ۵۱ درصد ارزش قرارداد را به استفاده از توان داخلی تخصیص دهند، حقالزحمه آنها به تناسب میزان افزایش توان داخلی، بیشتر خواهد شد، از اعمال سیستمهای تشوبق برای استفاده هرچه بیشتر از پیمانکار داخلی در پروژههای خبر داد.
دکتر پیام بطحایی در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، با اشاره به امکان حضور پیمانکاران ایرانی در همه مناقصات شرکت ملی نفت ایران، خاطر نشان کرد: پیمانکاران ایرانی میتوانند مانند پیمانکاران خارجی با رعایت قوانین و مقررات موجود در مناقصات شرکت ملی نفت، در همه قراردادها از جمله قرار دادهای بیعمتقابل شرکت کنند.
وی افزود: در این قراردادها، پیمانکاران خارجی علاوهبر آنکه ملزم به رعایت قانون حداکثر استفاده از توان نیروهای ایرانی شدهاند، توان داخلی نیز بهمنظور تشویق بیشتر آنها در استفاده از پیمانکاران داخلی در قراردادها پیشبینی شده است.
از حضور پیمانکاران خارجی در کشور استقبال میکنیم
مدیر امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه از نظر شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت تغییری در شرایط حضور پیمانکاران خارجی در کشور به وجود نیامده و آنان همچنان میتوانند در کشور فعالیت کنند، اظهار داشت: ما از حضور پیمانکاران خارجی در کشور استقبال میکنیم.
وی یکی از دلایل بازبینی قرار دادهای بیع متقابل را جذابتر کردن آنها برای کلیه پیمانکاران شامل خارجی و داخلی دانست و با اشاره به اینکه قراردادهای ما در حال حاضر در برگیرنده منافع دو طرف (شرکت نفت و پیمانکار) است، به پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت گفت: با بازبینی قراردادها، جذابیت آنها برای پیمانکاران بیشتر خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول باز پرداخت هزینههای پیمانکاران نیز تاکنون بهموقع انجام شده است وآنها هیچ نگرانی از این بابت ندارند، از این رو تمام شرایط از طرف ما برای حضور پیمانکاران در پروژههای نفتی آماده و مهیا است.
آماده دریافت پیشنهادهای اصلاحی برای قراداد بیع متقابل هستیم
وی افزود: اگرچه کار اصلاح فرمت قراردادی بیعمتقابل در دست بررسی است ولی موسسات علمی و دانشگاههایی که کار اجرایی نکرده و اقدامات تحقیقاتی انجام میدهند نیز میتوانند هر زمان نظرات و پیشنهادهای خود را نسبت به قرار دادهای بیعمتقابل به شرکت ملی نفت ایران اعلام کنند.
دکتر بطحایی با اشاره به اینکه قراردادهای بیعمتقابل از ابتدا دارای کاستیهایی بوده و در حال حاضر نیز از این جهت جای تامل دارند، تبیین کرد: حقیقت این است که قراردادهای مذکور در طول زمان و در مراحل مختلف مورد بازنگری، تجدیدنظر و اصلاح واقع شده و همچنان نیز انواع قراردادها در صنعت نفت از جمله قراردادهای بیع متقابل با توجه به اوضاع و احوال و شرایط در حال بازنگری هستند.