سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲ EN

وزارت نفت مسئول تامین مالی ساخت پالایشگاه‌های ستاره خلیج فارس و پارس

مدیر امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران تامین منابع سرمایه‌گذاری پالایشگاه میعانات‌گازی در بندرعباس (ستاره خلیج فارس) و پالایشگاه پارس (شیراز) را از اختیارات وزارت نفت دانست.

دکتر پیام بطحایی در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت(MOP) با بیان اینکه به وزارت نفت اجازه داده شده است از طریق شرکت‌های تابعه و از محل منابع داخلی و یا منابع خارجی به تامین منابع سرمایه‌گذاری پالایشگاه‌های میعانات‌گازی در بندرعباس و پارس اقدام کند، افزود: این سرمایه‌گذاری تا ۱۰۰ درصد اجرای طرح‌ها و با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی‌ است.

وی در این خصوص تاکید کرد: تا تکمیل این دو پروژه‌ پالایشی و بهره‌برداری ازآنها، استفاده از روش‌های تهاتری برای خرید و فروش نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی مورد نیاز با تصویب شورای اقتصاد در موارد ضروری مجاز است.

به گفته مدیر امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران از سوی دیگر به وزارت نفت اجازه داده شده از محل منابع داخلی شرکت‌های تابعه، نسبت به تامین منابع مالی مورد نیاز برای مشارکت در طرح‌های ایجاد یا تکمیل پالایشگاه‌ها توسط بخش غیردولتی با تصویب شورای اقتصاد اقدام کند.

لزوم استفاده از روش‌های بیع متقابل و انتشار اوراق مالی برای توسعه میدان‌های مشترک

وی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه استفاده از روش‌های بیع متقابل و انتشار اوراق مالی ریالی و ارزی از مهم‌ترین اقدامات وزارت نفت برای پیشبرد اکتشاف، توسعه و تولید از میادین مشترک است، خاطرنشان کرد:  قانونگذار در برنامه پنجم توسعه بر لزوم توجه هر چه بیشتر به پیشبرد برنامه‌های اکتشاف، توسعه و تولید از میادین مشترک تاکید کرده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در این زمینه به وزارت نفت اختیار داده است تا از انواع روش‌های اکتشاف، توسعه و تولید در دوره زمانی معین در میادین نفت و گاز استفاده کند، تصریح کرد: این قوانین تنها شرایط اساسی محدود کننده وزارت نفت در انتخاب این روش‌ها را حفظ حق مالکیت و اعمال تصرفات مالکانه برای دولت ذکر کرده و آزادی عمل مطلوبی در استفاده از انواع روش‌های بیع متقابل، انتشار اوراق مال، ریالی و ارزی برای حداکثر سازی اکتشاف، توسعه و تولید صیانتی برای وزارت نفت در نظر گرفته شده است.

ضرورت تهیه سند ملی راهبرد انرژی کشور به عنوان سند بالادستی بخش انرژی

دکتر بطحایی در زمینه لزوم تهیه سند ملی راهبرد انرژی کشور به عنوان سند بالادستی به پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت تاکید کرد: لزوم تهیه سند ملی راهبرد انرژی کشور به عنوان سند بالادستی بخش انرژی برای دوره زمانی بیست و پنج ساله به مدت ۶ ماه است که باید تهیه و جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

وی ادامه داد: در تبصره ذیل بند ب ماده ۱۲۵ نیز ذکر شده است وزارت خانه های نفت و نیرو می باید ‹‹برنامه اجرائی طرح جامع انرژی کشور» را را به مدت دوازده ماه پس از تصویب قانون سند ملی راهبرد انرژی کشور تهیه و به تصویب هیأت‌وزیران برسانند.

مدیر امور حقوقی شرکت ملی نفت تصریح کرد: در این برنامه به دولت اجازه داده می‌شود برای شناسایی و اکتشاف هر چه بیشتر منابع نفت وگاز در سراسر کشور و نیز انتقال و به‌کارگیری فناوری‌های جدید در عملیات اکتشافی، در تمام مناطق کشور (‌به استثنای استان‌های خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد) که عملیات اکتشافی مربوط با ریسک پیمانکار انجام و منجر به کشف میدان قابل تولید تجاری می‌شود‌، در قالب ارقام مذکور در ماده ۱۲۵ این قانون و پس از مبادله موافقتنامه با معاونت، نسبت به امضای قرارداد‌های بیع متقابل توام برای اکتشاف و توسعه میادین جدید از طریق برگزاری مناقصات اقدام کرده و پیمانکار را مطابق ضوابط قانون انتخاب کند.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱ شهریور ۱۳۹۰ساعت: ۱۰:۴۷۳۰۵ بازدید