تدوین دیپلماسی انرژی ایران تا پایان سال جاری نهایی میشود
معاون اموربین الملل موسسه مطالعات بین المللی انرژی از تدوین دیپلماسی انرژی ایران تا پایان سال جاری خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت (MOP)، دکتر مجید محمدی حسین آبادی در نشست خبری که امروز (چهارشنبه – ۲۶مرداد) برگزارشد، به مشارکت و مدیریت معاونت امور بینالمللی موسسه مطالعات بینالمللی انرژی بر سه پروژه مهم تدوین دیپلماسی انرژی ایران، تدوین نقشه راه و برنامه ریاست ایران در اوپک و تدوین نقشه راه و حضور موثر ایران در کنگره جهانی نفت اشاره کرد.
وی افزود: تدوین دیپلماسی انرژی تنها حوزه نفت و گاز را در بر میگیرد که اکنون این پروژه در مرحله فاز صفر قرار دارد.
دکتر محمدی اضافه کرد: وزارتخانههای نفت، نیرو، امور خارجه، امور اقتصادی و دارایی، مجلس شورای اسلامی و نهاد ریاست جمهوری در تدوین دیپلماسی انرژی مشارکت دارند.
رصد آخرین تحولات انرژی دنیا در برنامه پایش تحولات بینالمللی انرژی (IEM)
معاون اموربین الملل موسسه مطالعات بین المللی انرژی گفت: برنامه پایش تحولات بین المللی انرژی (IEM) یکی از برنامههای این معاونت است که در پی رصد تحولات اخیر انرژی و اطلاعرسانی آخرین اخبار انرژی دنیا است.
وی با اشاره به این که تصمیمگیری در فضای بینالمللی و داشتن دیپلماسی انرژی قوی مستلزم داشتن اطلاعات دقیق و به روز منطقه و جهان است، خاطر نشان کرد: معاونت امور بین الملل موسسه با تشکیل واحد مطالعات بینالملل سعی در برطرف کردن نیازهای مطالعاتی صنعت نفت دارد که برنامه پایش تحولات بینالملل انرژی(IEM) یکی از برنامههای مهم این معاونت در شناسایی نیازهای صنعت است.
دکتر محمدی تصریح کرد: افزایش توانمندی و اطلاعات نیروهای متخصص، پایش، ارزیابی و نتیجهگیری از روند تحولات انرژی دنیا، ارائه پیشنهادهای استراتژیک و رهنمودهای اجرایی به مدیران ارشد از جمله اهداف برنامه پایش تحولات انرژی به شمار میرود.
وی با بیان این که مدیر برنامه (IEM) ساختار سازمانی این برنامه را به سه زیر گروه تقسیمبندی کرده است، اضافه کرد: در برنامه (IEM) سه نوع از بازیگران اصلی نفت و گاز جهان یعنی کشورها، شرکتها و مجامع شناسایی میشوند و برای هر یک از این گروهها میزهای مطالعاتی تشکیل میشود و اطلاعات روز دنیا که مربوط به هریک از این بازیگران اصلی است به صورت گزارشی در اختیار مدیران قرار میگیرد.
این مقام مسئول همچنین تاکید کرد : این اطلاعات به دو صورت اطلاعات پایهای و دریافت گزارشهای ادواری در دسترس موسسه قرار گرفته تا از این طریق توان نیازهای مطالعاتی و پژوهشی صنعت نفت را برطرف کرد.
وی با اشاره به این که این گزارشها به صورت روزانه هفتگی، ماهانه و سالانه ارائه میشوند، خاطر نشان کرد: از مهمترین ویژگیهای این گزارشها دارا بودن خلاصه مقاله ویژه مدیریتی به زبان فارسی است که بهمنظور سهولت استفاده مدیران ارشد صنعت نفت ارائه میشود.
دکتر محمدی برگزاری جلسات بحث و تبادل نظر کارشناسان و بررسی ابعاد مختلف تحولات حوزههای مورد مطالعه را مهم و ضروری خواند و تصریح کرد: در جلساتی که پس از مطالعه گزارشهای ارائه شده برگزار میشود، مسئولان و مدیران گروههای مطالعاتی به ارائه گزارش و تحلیل رویدادهای حوزه مورد مطالعه پرداخته و در پایان کارشناسان انرژی در مورد موضوع مربوطه اظهار نظر خواهند کرد.
فعال شدن ۱۷ میز مطالعاتی برای ۱۷ کشور
معاون امور بین الملل موسسه مطالعات بین المللی انرژی از فعال شدن ۱۷ میز مطالعاتی برای ۱۷ کشور خبر داد و اظهار داشت: در برنامه پایش تحولات بینالمللی انرژی، هدفگذاریهای این معاونت در بخش مربوط به گروه مطالعاتی کشورها فعال شدن ۲۰ تا ۲۵ کشور، در بخش گروه مطالعاتی شرکتها ۱۰ شرکت و در بخش گروه مطالعاتی مجامع فعال شدن ۵ مجمع است.
وی با تاکید بر این که مدیران صنعت نفت از مهمترین مخاطبان و کاربران این موسسه هستند، خاطر نشان کرد: ارائه پیشنهادات، حمایتها و بیان نیازهای اساسی آنها پس از مطالعه این اطلاعات و گزارشها چراغ راهی برای ادامه راه معاونت امور بینالملل این موسسه خواهد بود.