میلیارد دلار اتلاف انرژی داریم
امکان صرفه جویی سالانه معادل ۳۰درصد تولید یک فاز از پارس جنوبی /۵۰ میلیارد دلار اتلاف انرژی داریم
در صورت اعمال پروژه های استاندارد سازی شرکت بهینه سازی مصرف سوخت شرکت ملی نفت ایران، در حوزه های مربوط به پالایشگاه های نفت، گاز،خطوط لوله نفت و ایستگاه های تقویت فشار، سالانه ۵/۳ میلیارد متر مکعب گاز معادل ۳۰ درصد تولید سالانه یک فاز پارس جنوبی صرفه جویی خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، حمدالله محمد نژاد، معاون وزیر نفت در امور مهندسی و ساخت داخل، صبح دیروز شنبه(اول مرداد ماه)،در جمع مدیران شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برگزار شد با بیان این مطلب گفت:بودجه جاری و پروژه ای مصوب شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در سال گذشته درمجموع ۲۷ میلیارد تومان بوده که خروجی کارهای شرکت بهینه سازی مصرف سوخت شرکت ملی نفت ایران، در قیاس با بودجه اندک آن بسیار زیاد است.
همچنین عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، بازنگری و تصویب قوانین مربوط به عرضه و تقاضای انرژی، تدوین استانداردهای احیای ملی تولید و واردات تمام وسایل انرژی بر و گسترش تولید برق از نیروگاه ها را از مهم ترین سیاست های ابلاغ شده رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش اصلاح الگوی مصرف به این شرکت اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت نیز تصریح کرد: در حال حاضر شدت متوسط مصرف انرژی در جهان ۱۸۹٫۷ تن معادل نفت خام است؛ در حالی که این رقم در کشورمان ۸۶۳٫۹ یعنی حدود چهار برابر میزان جهانی است.
کاظمی تاکید کرد: هم اکنون سالانه حدود ۶۲۴ میلیون بشکه معادل نفت خام تلفات انرژی صورت می گیرد که این میزان اتلاف انرژی با احتساب بشکه ای ۸۰ دلار به بیش از ۵۰ میلیارد دلار در سال می رسد.
وی ادامه داد: پتانسیل صرفه جوی در هشت صنعت مختلف کشور نیز هم اکنون بالا و این میزان به سالانه بیش از ۱۴ میلیون بشکه معادل نفت خام به ارزش هزار و ۴۴۵ میلیون دلار است.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: هم اکنون سالانه در بخش ساختمان در ایران ۲۱۱ میلیون بشکه معادل نفت خام انرژی معادل ۲۱٫۱ میلیارد دلار (هر بشکه ۱۰۰ دلار) اتلاف می شود.
کاظمی با اشاره به اتلاف بخش زیادی از انرژی سوختی و برق کشور از طریق دستگاه های وارداتی بدون برچسب انرژی گفت: هم اکنون بیش از ۴۰ درصد از دستگاه های برقی مصرفی به داخل کشور قاچاق است.
وی با تاکید بر ایجاد تنوع در سبد سوختی کشور گفت: هم اکنون در سبد سوختی، سهم گاز ۶۲ درصد، فرآورده های نفتی حدود ۲۴ درصد، برق ۱۱٫۵ درصد و زغال سنگ ۲٫۲ درصد است.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: تا پایان برنامه چشم انداز ۲۰ ساله کشور، مصرف سوخت خودروهای داخلی در هر ۱۰۰ کیلومتر از ۸٫۶ لیتر کنونی به ۷ لیتر به طور متوسط در هر خودرو کاهش خواهد یافت.
کاظمی با تاکید بر این که ناوگان سبک و سنگین کشور در بخش حمل و نقل باید نوسازی شود، گفت: هم اکنون ۵۰ درصد از سوخت کشور در بخش حمل و نقل متعلق به ۲۰ درصد از ناوگان فرسوده کشور است.
مهندس کاظمی از سهم ۹۲ درصدی بنزین در سبد سوختی کشور در بخش حمل و نقل خبر داد و گفت: این سهم تا پایان برنامه پنجم به ۶۹ درصد کاهش و در مقابل سهم سوخت دیزل افزایش خواهد یافت