سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ EN

مهندس علی‌آبادی بر توسعه پایدار توام با حفظ محیط زیست تاکید کرد

سرپرست وازرت نفت در پیامی به مناسبت برگزاری یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست در ایران با اشاره به تعامل غیر قابل انکار بهره برداری از منابع هیدروکربوری و آلودگی محیط زیست، بر ضرورت ایجاد تعادل زیست محیطی در راستای توسعه ای پایدار توأم با حفظ محیط زیست تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت(MOP)، یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست با شعار «مدیریت خردمندانه، ضامن حیات محیط زیست» از ۲۲ تا ۲۵ تیر ۱۳۹۰ در محل دایمی نمایشگاه های بین‌المللی تهران برگزار شد.

در متن پیام مهندس محمد علی‌آبادی به مناسبت یازدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست در ایران آمده است:

“محیط زیست مجموعه بسیار عظیم و درهم پیچیده‌ای از اجزا و عوامل فعال گوناگونی است، که بر اثر یک روند و تکامل تدریجی موجودات زنده و اجزای سازنده سطح زمین شکل گرفته است. این مجموعه که از آب، هوا، انرژی، حیات زیستی و غیره تشکیل شده است طبیعت و کلیه موجودات زنده را در برگرفته، بر فعالیت‌های انسان تاثیر می‌گذارد و در ضمن از آنها متاثر می‌گردد.

موثرترین و مهم‌ترین عامل تغییرات زیست‌محیطی را می‌توان خود انسان دانست که با موجودیت یافتن در آن و با فعالیت‌هایی که برای تداوم زندگی در محیط زیست انجام می‌دهد، اعم از کشاورزی، صنعت، بهره‌برداری از منابع و امکانات، ضمن ایجاد تغییرات مفید و مناسب سبب آلودگی و تخریب آن نیز می‌گردد.

منابع عظیم نفت و گاز جمهوری اسلامی ایران که از مواهب طبیعی و خدادادی به شمار آمده و به عنوان سرمایه‌ای ملی و ارزشمند بایستی به طریقی معقول مورد بهره‌برداری قرار گیرد، به‌هنگام اکتشاف و استخراج و تبدیل به فرآورده‌های نفتی علاوه بر رفع بخش عمده‌ای از نیازمندی اقتصادی جامعه، متاسفانه موجبات آلودگی زیست محیطی آب، خاک و هوا را نیز فراهم می‌نماید .

در تعامل غیر قابل انکار بهره‌برداری از منابع هیدرو کربوری و آلودگی محیط زیست بایستی درصدد ایجاد تعادل زیست محیطی در راستای توسعه‌ای پایدار توام با حفظ محیط زیست باشیم. صنعت نفت همواره به موضوع مهم و حیاتی حفاظت محیط زیست همراه با توسعه‌ای موزون اعتقاد راسخ داشته و در تحقق این مهم در دهه هفتاد اقدام به تاسیس دفتر محیط زیست در وزارت نفت و در دهه هشتاد با ارتقاء این دفتر به اداره کل HSE  در ستاد وزات نفت و مدیریت و و مدیریت‌های HSE در سطح کلیه شرکتهای اصلی و فرعی و مهندسی و اجرای طرحها به طور گسترده نظام مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE- MS) را در صنعت نفت مستقر و فعال نموده است . نشانه‌ای از این عملکرد زیست محیطی، حضور فعال و همه ساله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست در جمهوری اسلامی ایران می‌باشد.

امیدواریم در راستای تحقق اصل پنجاهم (۵۰) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با همراهی و همت همه دوستداران محیط زیست بالاخص سازمان حفاظت محیط زیست بتوانیم بیش از پیش با افزایش بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص و فناوری‌های نوین و تخصیص منابع مالی کافی در پیشگیری از آلودگی محیط زیست و رعایت ملاحضات زیست محیطی همواره در مسیر بهبود مستمر گام برداریم .”

براساس این گزارش، این نمایشگاه با حضور ۲۳۲ شرکت داخلی و خارجی در بخش‌های صنایع و واحدهای خدماتی برپا شد و در آن شرکت‌هایی از کشورهای اتریش، انگلیس، آلمان، هلند و ژاپن نیز حضور داشتند.

صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، بانک‌ها، خودروسازان، صنایع و معادن، واحدهای مربوط به شهرداری تهران، ادارات کل محیط زیست استان ها و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء‌ (ص) از جمله شرکت کنندگان داخلی در این نمایشگاه بودند.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۸ تیر ۱۳۹۰ساعت: ۱۱:۰۴۳۱۱ بازدید