سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲ EN

تعمیر، تأمین و تولید با اتکا به ظرفیت‌های داخلی، در شرکت مهندسی و توسعه نفت

شرکت ملی نفت ایران در سال‌های اخیر و به‌ویژه امسال که سال «جهش تولید» نام گرفته است، فعالیت‌های خود را به پیروی از سیاست‌های وزارت نفت در بهره‌مندی حداکثری از توان ایرانی، بیش از پیش با تأکید بر رویکردهای حمایت از ظرفیت‌های داخلی دنبال کرده است. در  این گزارش به مناسبت دهه فجر، به بررسی بخشی از دستاوردهای شرکت مهندسی و توسعه نفت در بخش‌های مختلف تعمیرات و بازسازی تأسیسات و ساخت و تولید تجهیزاتی که در یک سال اخیر با اتکای کامل به توان ایرانی عملیاتی شده، می‌پردازیم.

به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت، به نقل از شانا اهم فعالیت‌های صورت گرفته در این خصوص در شرکت بالادستی مهندسی و توسعه نفت را در ادامه میخوانید:

تعویض شیرآلات چاه ۳۱۲ مسجدسلیمان

با تلاش کارکنان بخش مهندسی نفت در شرکت مهندسی و توسعه نفت، مدیریت تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه‌ها شیرآلات زیرزمینی (۳ SV) چاه شماره ۳۱۲ ژوراسیک مسجدسلیمان بدون استفاده از دکل تعویض شد. عملیات تعویض شیرآلات این چاه با استفاده از دستگاه لوله مغزی سیار و گروه‌های خدمات فنی چاه‌ها انجام شد و چاه دوباره در مدار تولید قرار گرفت. از چاه‌های ژوراسیک مسجدسلیمان گاز مورد نیاز شرکت‌های پتروشیمی استخراج می‌شود که تعمیر آنها بدون استفاده از دکل سبب می‌شود چاه به‌سرعت در مدار تولید قرار گیرد و از این لحاظ سبب استمرار تأمین خوراک پتروشیمی‌ها و سودآوری برای کشور می‌شود.

بومی‌سازی شیرهای دروازه‌ای ۴۲ اینچ در طرح ملی گوره-جاسک

بومی‌سازی شیرهای دروازه‌ای ۴۲ اینچ، برای نخستین بار در کشور انجام شده است. شیرهای ۴۲ اینچ دروازه‌ای سازگار با سیال ترش (NACE) از سوی شرکت‌های داخلی در حال تولید و ساخت شیرهای کنترلی و قطع اتوماتیک نیز به شرکت‌های داخلی واگذار شده است، در حالی که این شیرها پیش‌تر از خارج تأمین می‌شد. در طرح ملی گوره – جاسک، ۸۳ عدد شیر ۴۲ اینچ در انواع «دروازه‌ای»، «کنترلی» و «شیرهای قطع‌کننده اضطراری» به ارزش حدود ۹ میلیون یورو استفاده می‌شود که همه تلاش‌ها معطوف به تهیه این اقلام از داخل کشور است. براساس اعلام شرکت مهندسی و توسعه نفت، نزدیک به ۹۰ درصد کالاهای مورد نیاز طرح انتقال نفت خام گوره – جاسک از داخل کشور تأمین می‌شود و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی در ایجاد زنجیره تولید لوله، احداث مخازن ذخیره‌سازی نفت ‌خام، نیروگاه برق، کارخانه آب‌شیرین‌کن و…، این طرح را به نمادی از ایجاد رونق و اشتغال برای پیمانکاران و سازندگان ایرانی تبدیل کرده است. طراحی، ساخت و تولید شیرآلات کاملاً از سوی شرکت‌های داخلی انجام و به‌واسطه آن، برای ۲۵۰ نفر به‌صورت مستقیم و بیش از ۵۰۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال‌زایی می‌شود، ضمن اینکه ساخت داخلی این شیرآلات از خروج حدود ۱۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

تولید شمش، تختال و ورق 

به‌منظور تأمین لوله‌های طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک، برای نخستین بار تولید شمش، تختال و ورق، متناسب با استانداردهای مورد نیاز از سنگ معدن آهن فراهم و این زنجیره بزرگ با تولید شمش، ورق و لوله طبق استانداردهای روز دنیا (API 5 L) و (NACE) در سه کارخانه بزرگ کشور در استان‌های اصفهان و خوزستان تشکیل شده است و توان سازندگان ایرانی برای تولید شمش/ تختال، تبدیل تختال به ورق و تولید ورق به لوله به‌کار گرفته شده، همچنین برای ساخت الکتروپمپ‌های مورد نیاز این طرح، ظرفیت‌های سه شرکت بزرگ پمپ‌ساز ایرانی به‌ میدان آمده است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۱ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۱۵۴۸۴ بازدید