قراردادهای ساخت الکتروپمپهای طرح راهبردی انتقال نفتخام به پایانه جاسک امضا شد
قراردادهای ساخت و خدمات بهره برداری ۵۰ دستگاه الکتروپمپ طرح ملی و راهبردی انتقال نفت خام به پایانه جاسک میان شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت های پمپهای صنعتی ایران، پمپیران و پتکو، امروز (دوشنبه ۸ مهرماه) با حضور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در سالن شهید بهشتی وزارت نفت امضا شد.
به گزارش خبرنگار شرکت مهندسی و توسعه نفت، این قراردادها با شرکت پمپهای صنعتی ایران با هدف ساخت و خدمات پشتیبانی۲۰ دستگاه الکتروپمپ به ارزش تقریبی ۱۹ میلیون یورو،۲۰ دستگاه شرکت پمپیران به ارزش تقریبی ۱۹ میلیون یورو و ۱۰ دستگاه الکتروپمپ با شرکت پتکو به ارزش ۱۰ میلیون یورو منعقد گردید.
وزیر نفت در سخنرانی خود در این مراسم به جایگاه نفت در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: “نفت نه فقط با فروش نفت بلکه با بکارگیری صنایع دیگر، موتور محرک اقتصاد کشور است و آنچه که برای من اهمیت دارد این است که امید در دلهای مردم زنده باشد.
زنگنه بهره برداری و دریافت خدمات پشتیبانی ۵ ساله پمپ سازان در طرح را از مزیت های این قرارداد دانست و گفت: اینکه سازنده خودش بهره بردار باشد و تعمیرات و بهره برداری از پمپهای طرح برعهده خود پمپسازان باشد کیفیت و سرعت کار را بالا می برد.
مسعودکرباسیان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ضمن بیان این مطلب که به همه قراردادهای شرکت ملی نفت ایران ضمیمه ای مبنی بر بکارگیری سازندگان داخلی پیوست می شود،گفت: این گونه مراسم ها فرصت مناسبی است تا وزارت نفت بتواند میزان استفاده از توانمندی داخلی را در صنعت نفت نشان دهد.
وی در ادامه به ویژگیهای خاص این طرح راهبردی از جمله جلوگیری از خروج ۳۰۰ میلیون یورو ارز اشاره کرد و گفت: این امر نشان می دهد که خط حمایت و تولید نفت توقف ناپذیر است و باور و یقین به تولید داخل در صنعت نفت وجود دارد.
طرح ملی و راهبردی انتقال نفت خام به پایانه جاسک شامل احداث یک خط لوله ۴۲ اینچ به طول تقریبی ۱۰۰۰ کیلومتر، پنج تلمبهخانه در مسیر آن، ۲۰ مخزن ۵۰۰ هزار بشکهای به ظرفیت کل ۱۰ میلیون بشکه و نهایتاً احداث تأسیسات دریایی برای صادرات نفت خام است که این سه قرارداد بخشی از قراردادهای این طرح ملی محسوب میشود.
سال گذشته نیز شرکت مهندسی و توسعه نفت قرارداد دیگری از این طرح را با عنوان ساخت مخازن ذخیرهسازی نفت خام و تاسیسات جانبی آن در بندرجاسک با ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه و در قالب روش ساخت، بهره برداری و واگذاری (BOT) با شرکتهای ایرانی پتروامیدآسیا و گروه مدیریت سرمایهگذاری امید امضا کرد.
خط لوله انتقال نفت به پایانه جاسک از منطقه گوره، شهرستان گناوه واقع در استان بوشهر آغاز و پس از عبور از استانهای بوشهر،فارس و هرمزگان به پایانه جاسک وصل می شود.