سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲ EN
يادداشت:

هر پنج مخزن هورالعظیم آبگیری شده است/ صنعت نفت نه تنها مانعی برای سیلاب ایجاد نکرده که خود آب را در بخش های مختلف هور توزیع کرده است

هر پنج مخزن هورالعظیم آب‌گیری شده است/ صنعت نفت نه تنها مانعی برای سیلاب ایجاد نکرده که خود آب را در بخش های مختلف هور توزیع کرده

شرکت مهندسی و توسعه نفت به عنوان معین شهرستان هویزه شامل شهرهای هویزه و رُفیع که متصل به هور العظیم هستند از حدود سه ماه پیش مشغول مهار سیل است.

سیلاب در بهمن ماه با دبی خروجی ۴۵۰ مترمکعب در ساعت به دلیل سال‌ها خشکسالی توانست به راحتی سیلاب‌ها را شکسته و از سر راه خویش بردارد.

در طول سه ماه گذشته با همراهی پیمانکاران نفتی که بعضا به صورت رایگان ماشین‌آلات و تجهیزات خود را در اختیار عملیات مهار سیل قرار  دادن و همچنین شرکت آب و برق منطقه‌ای شرکت مهندسی و توسعه نفت  با ترمیم سیل بندها، شهر رُفیع و روستاهای آن حفظ کند.

متاسفانه امروز خروجی از ۴۵۰ مترمکعب در ساعت به ۲۵۰۰ متر مکعب رسیده است و به دلیل پر شدن حجم آب پشت سدها و رسیدن به ظرفیت‌های بحرانی، مجبور شده‌اند میزان خروجی را با ورودی برابر و حتی در مواقعی بیشتر در نظر بگیرند. در حال حاضر همه  دشت‌های خوزستان در حال زیرآب رفتن است. اما همچنان در تلاش ‌ها  برای توزیع  سیلاب و  جلو گیری از خسارات شدید به شهرها و روستاها  ادامه دارد.

رودخانه کرخه در بهترین شرایط در گذشته حداکثر ظرفیت انتقال ۸۰۰ متر مکعب را داشته است. توزیع آب از طریق سد تنظیمی حمیدیه با همین ظرفیت پیش بینی شده بود. حال آنکه  این سد هم اکنون در  مرز ورودی  ۱۰۰۰ متر مکعب قرار گرفته است. به همین علت بالادست حمیدیه شکسته شده و بخشی از آب به صحرا و زمین‌های کشاورزی سر ریز می شود.

وضعیت در منطقه هورالعظیم به گونه‌ای است که نفت نه تنها مزاحمتی برای عبور سیلاب نداشته که با تمام قوا و از طریق شکافتن جاده‌ها و لوله‌گذاری، پنج مخزن موجود در بخش ایرانی هورالعظیم را بهم متصل کرده است. به گونه‌ای که هم اکنون این پنج مخزن به صورت ظروف مرتبط درآمده‌اند.برخی لوله گذاری‌ها در مخازن دو و سه در کف هورالعظیم انجام شده و هم اکنون با این لوله گذاری آب تقریبا به صورت هم سطح در هر پنج مخزن وارد شده است.در محدوده شهر رُفیع دایک مرزی شهید باکری  که حریم تالاب و شهرها و روستاها را جدا می‌کرد  برای انتقال سیلاب به مخزن شماره ۲ شکافته شد.

بنابراین صنعت نفت نه تنها مانع از انتقال آب نشده که خود با انجام شکافت‌ها و لوله‌گذاری همه تلاش خود را برای ورود آب شیرین به مخازن هور العظیم انجام داده است.  انشاءالله این آب در تابستان برای کشاورزی و دامپروی  در منطقه هور بسیار مفید خواهد بود.

منبع: مهدی افشارنیک

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۸ فروردین ۱۳۹۸ساعت: ۱۶:۱۳۸۳۷ بازدید