گفتگو با آقای محمد نمد پوش ترانه سرا، نوازنده، آهنگساز و خواننده
(زمانی از خود رضایت دارم که مادرم از من راضی باشد)
– لطفاً از خودتان برایمان بگویید؟
محمد نمدپوش هستم. سال ۱۳۶۴در شهر رشت به دنیا آمدم . مجرد هستم . در سال ۱۳۸۳ رشته معماری را بخاطر علاقه به موسیقی رها کردم و مشغول فراگیری آن شدم . مدرک کاردانی ام را در رشته موسیقی اخذ نمودم. از سال ۱۳۸۷ به تهران آمدم زیرا احساس می کردم در پایتخت فضای بیشتری برای پیشرفت وجود دارد. سال ۱۳۹۰ وارد شرکت مهندسی و توسعه نفت شدم و در واحد حراست مشغول به کار شدم، که تا کنون در همین واحد در حال انجام وظیفه می باشم. از سنین طفولیت به صوت و آوا علاقه خاصی داشتم. از ۱۲ سالگی مکبر مسجد بودم و تا ۱۶ سالگی قرائت قرآن را با جدیت ادامه دادم. به تدریج متوجه علاقه وافرم به موسیقی شده، به صورت حرفه ای وارد این عرصه گردیدم.
– در چه زمینه ای از موسیقی فعالیت دارید و چه توانایی هایی در آن دارید؟
نوازندگی را از سبک پاپ شروع کردم. هر ساز سیمی که در دنیا وجود دارد را به صورت حرفه ای می نوازم. در کل حدود ۱۴ سال است که ساز می زنم، به عنوان نوازنده چهار ساز مادر را می نوازم. مانند گیتار( الکتریک، باس، اسپانیش، جاز و …) . تمامی اشعار مورد استفاده در آهنگ هایم، سروده ی خودم است. تنها تا حدی که بتوانم احساسم را به شعر و ترانه تبدیل کنم، با ادبیات آشنایی دارم.
حدود ۹ سال است که بصورت حرفه ای آهنگسازی نیز می نمایم و توانایی کار با تمامی نرم افزارهای حرفه ای آهنگسازی را هم دارم.
– چه چیزی باعث شده تا شما به موسیقی و خوانندگی علاقه مند شوید؟
در نوجوانی یکی از کاست های استاد شجریان به دستم رسید و همان آوا سرآغاز علاقه و کارم شد. در ابتدا حدود سه سال در موسیقی سنتی فعالیت کردم ولی پس از آن متوجه شدم که موسیقی سنتی با روحیات من سازگار نیست اما مرا در مسیر خوانندگی یاری نمود و نشان داد چگونه می توانم از صدایم استفاده نمایم. در ابتدا به خوانندگی پرداختم و سپس متوجه شدم برای خواندن نیاز به نواختن ساز نیز هست و آموزش نوازندگی را شروع کردم. به طور رسمی خوانندگی را از ۲۰ سالگی شروع کردم و تا کنون ۹ تک آهنگ اجرا نموده ام.
– خانواده چقدر در موفقیت و تلاش شما نقش داشته است؟
خانواده ام همه چیز من است. به خصوص مادرم که حتی با داشتن عقاید کاملاً مذهبی، همواره مشوق من بوده و هست. همچنین یکی از برادران بزرگتر از من نیز در زمینه موسیقی سنتی فعالیت می نماید که این امر موجب ایجاد انگیزه، خصوصاً در آغاز فعالیت حرفه ایم شد.
– از آهنگ هایی که تا کنون ساخته اید برایمان بگویید ؟
– تقریباً هر سال یک تک آهنگ ساخته ام. کامل ترین آنها، آهنگ حضرت فاطمه زهرا (س) بوده است که در سال ۱۳۸۸ از طرف آقای هیربد حسینی(میکس مستر برنامه های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) در وصف حضرت فاطمه (س) به بنده پیشنهاد شد و من نیز اجرای آن را وظیفه خود دانستم. این آهنگ از شبکه ۳ سیما بارها پخش شده است.
– لطفاً یکی از اشعار و ترانه های کوتاه خود را برایمان بخوانید؟
تقدیر ماست که تنها بمانیم با یاد هم بی هم بمانیم
این سهم ماست از این زمونه قانون عشق بازی همینه
که یکی دور باشه از عشقش و تنهایی تحمل کنه روزای جدایی
یکی در انتظار دیدن اون نگاهش پشت شیشست به خیابون
– روزانه چند ساعت به تمرین اختصاص می دهید؟آیا تدریس هم می کنید؟
روزهایی که در محل کار هستم از ۱۲ ساعت استراحت، ۳-۴ ساعت و روزهای غیر شیفت ۷-۸ ساعت تمرین می کنم. در حال حاضر رسماً سه سالی است که تدریس را کنار گذاشته ام ولی اگر نیاز باشد فقط به افراد غیر مبتدی آموزش می دهم.
– قصد انتشار آلبوم، سی دی ،کتاب و … را دارید ؟کارهای شما چگونه در اختیار دیگران قرار می گیرد؟
مسلماً نشر کارهایم را بسیار دوست دارم. حال نشر کتاب باشد یا موسیقی. در حال حاضر مشغول یادگیری و کار بر روی زبانهای انگلیسی و اسپانیایی هستم. امیدوارم و سخت تلاش می کنم تا یک روز توانایی خواندن به چند زبان دنیا را داشته باشم.
کارهایم را به صورت صد در صد رایگان در اختیار علاقه مندان قرار می دهم. تا الان به هیچ عنوان به کسب درآمد از این طریق فکر نکرده ام و با عشق و علاقه محض آن ها را انجام می دهم. البته شاید روزی هم برسد که از این طریق در آمد زایی کنم.
– آیا در گروه خاصی یا به همراه دیگر نوازندگان اجرا داشته اید؟
به اشخاصی مثل من، لقب نوازندگان”خونگی”را می دهند. ما معمولاً کار آهنگ سازان دیگر را نمی نوازیم یا برای خواننده ی خاصی ساز نمیزنیم، بلکه یک قطعه ملودی به یک سبک خاص را می سازیم و دیگران از روی آن می نوازند و یا از آن در ساخت آهنگهای خود استفاده می کنند.
– با توجه به اینکه سالهاست در زمینه موسیقی فعالیت دارید، نظرتان راجع به وضعیت موسیقی ایران چیست؟
وضعیت موسیقی در حاضر اصلاً خوب و مناسب نیست. خروجی کارها از نظر مقدار نسبت به گذشته بهتر شده ولی از لحاظ موضوع و مفهوم و قالب های شعری واقعاً فاجعه است. تنظیم های بسیار زیبا متاسفانه بر روی شعر های بی محتوا اجرا می گردد.
– به عنوان یک آهنگساز و خواننده، بفرمایید که چه چیز باعث می شود که یک ترانه و اجرا ماندگار شود؟
مسلماً ترانه ها با اشعارشان شناخته می شود، در ابتدا شعر و مفهوم هر ترانه مطرح است و بعد از آن به موزیک و آهنگ آن توجه می کنیم. اشعاری که از دل سروده شوند قابلیت ماندگار شدن دارند.
– چرا موسیقی را به عنوان کار اصلی خود انتخاب نکرده اید؟
وضعیت حال حاضر موسیقی و درآمد های آن به صورتی نیست که بتوان آن را به عنوان شغل اصلی در نظر گرفت. حقوق ثابت و امنیت شغلی از الزامات اولیه زندگی روزمره است به همین علت فعالیت موسیقی را از روی علاقه و نهایتاً به عنوان شغل دوم در نظر گرفته ام.
– نظر شما راجع به تفاوت میان نوع کاری که در آن مشغول هستید و حرفه موسیقی چیست؟
این تفاوت در بعضی مواقع آزار دهنده است، اما من کار خود را بسیار دوست دارم به عنوان صیانت از یک مجموعه بسیار ارزشمند (شرکت مهندسی و توسعه نفت، عوامل و پرسنل آن)، مسئولیت خاصی به من داده شده است که بسیار پرهیجان می باشد و این هیجان را نیز دوست دارم.
– آیا احساس خوشبختی می کنید؟
بله، هنگاهی که با مادرم صحبت می کنم، احساس خوشبختی می کنم.
– از خودتان و تلاشتان رضایت دارید؟
این سوال را باید از مادرم بپرسید، اگر او از من راضی باشد، من نیز از خود راضی هستم.
– حرف آخر . .
ضمن تشکر از شما باید بگویم که هر روز یادمان باشد بخاطر داشته ها و نداشته هایمان خدا را شکر کنیم.
آهنگ حضرت فاطمه زهرا (س) (در وصف حضرت فاطمه زهرا (س))که توسط آقای نمدپوش اجرا شده است.