سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۲ EN
عضو کمیسیون انرژی مجلس:

همکاری با شرکت‌های بزرگ نفتی جایگاه ایران در عرصه انرژی جهانی را ارتقا می‌دهد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: امضای قرارداد با شرکت‌های بزرگ نفتی در شرایط کنونی منطقه، نوعی دیپلماسی نرم اقتصادی محسوب می‌شود که به افزایش نقش ایران در معادلات منطقه‌ای و جهانی در عرصه انرژی کمک خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت به نقل از شانا، جلال میرزایی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به تمایل شرکت‌های بزرگ نفتی برای همکاری با صنعت نفت ایران اشاره کرد و گفت: کشورهایی که در فکر تحریم ایران بودند امروز با ورود شرکت‌ها و سرمایه گذاران بزرگ نفتی به ایران بیش از پیش مایوس خواهند شد.

وی با بیان این‌که صنعت نفت، صنعتی رقابتی در جهان محسوب می‌شود، افزود: اگر نتوانیم سرمایه گذاری لازم را در صنعت نفت جذب کنیم، بدون تردید همکاری شرکت‌های بزرگ نفتی به سمت دیگر کشورها سوق داده خواهد شد.

میرزایی تصریح کرد: اگر خواهان حفظ بازار جهانی نفت هستیم باید تولید و صادرات خود را افزایش دهیم و برای افزایش تولید و صادرات نیز به افزایش سرمایه نیازمندیم.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در شرایطی که منابع داخلی کشور محدود است، جذب سرمایه گذاری خارجی به ویژه در صنعت نفت ضروری به نظر می‌رسد.

وی ادامه داد: همکاری با شرکت‌های بزرگ نفتی تکنولوژی‌های روز دنیا را وارد کشور خواهد کرد که این مهم نه تنها در اقتصاد کشور تاثیرگذار خواهد بود، بلکه می‌تواند به افزایش اشتغال‌زایی نیز در کشور کمک کند.

میرزایی تصریح کرد: امضای قرارداد با شرکت‌های بزرگ نفتی در شرایط کنونی منطقه، نوعی دیپلماسی نرم اقتصادی محسوب می‌شود که به افزایش نقش ایران در معادلات منطقه‌ای و جهانی در عرصه انرژی کمک خواهد کرد.

قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی تا لحظاتی دیگر میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‎پی‎سی) و پتروپارس امضا می‌شود.

این نخستین قرارداد بزرگ نفتى پس از لغو تحریم‌ها خواهد بود و نخستین قرارداد نهایى است که براساس الگوى جدید قراردادهاى نفتى امضا می‌شود.

توتال در کنار شرکت‌های سی ان پی سی چین و پتروپارس ایران قرار است در این پروژه ۴ میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلار سرمایه گذاری کنند، سهم هر یک از این شرکت‌ها به ترتیب ۵۰٫۱، ۳۰ و ۱۹٫۹ درصد است.

مذاکره با شرکت توتال به منظور تهیه رئوس (HOA) جهت توسعه و بهره برداری فاز ۱۱ پارس جنوبی در قالب قراردادهای جدید نفتی ایران از اوایل اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ آغاز و رئوس توافق ۱۸ آبان ماه (HOA) 1395امضا شد.

پس از امضای HOA، مذاکرات مربوط به متن قرارداد و ۱۴ پیوست آن و نیز جزئیات طرح توسعه میان طرفین صورت پذیرفت که متن تنظیم شده قرارداد و پیوست‌ها امروز امضا می‌شود.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۲ تیر ۱۳۹۶ساعت: ۱۵:۴۴۸۰۷ بازدید