ضرورت کمی کردن شاخص های ایجاد تحول نظام اداری
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران یکی از مولفه های اصلی ایجاد نظام تحول اداری در سازمان را کمی کردن شاخص های مورد نیاز آن عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، رکن الدین جوادی درششمین نشست شورای تحول اداری که با حضور برخی از مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران، ظهرامروز(۴ تیرماه) برگزار شد با بیان این مطلب گفت: با معرفی شاخص های تحول اداری و کمی کردن آنها، به طور یقین برنامه ریزی ها دقیق تر، هدفمندتر و متناسب با زمان، انجام می شود.
وی هنر مدیران را توانایی هماهنگی متغییرهای سازمانی به منظور تحقق اهدف از پیش تعیین شده تعریف کرد و خواستار پیگیری جدی شرکت های تابعه نفت برای ایجاد تحول اداری و تسهیل فرآیندها به منظور انجام درست و به موقع کارها شد.
جوادی بر ضرورت داشتن برنامه هدفمند برای تحول اداری تاکید و تصریح کرد: برای برنامه ریزی مدون در صورت لزوم باید از مشاوران توانمند استفاده کرد.
وی ایجاد نگاه استراتژیک در توسعه، یکپارچه سازی، هماهنگ سازی و نظارت کامل برتمامی فعالیت ها را از اهداف تحول اداری در صنعت نفت عنوان کرد.
معاون وزیر نفت درادامه بر ضرورت داشتن الگویی جامع، هدفمند وفراگیر برای پیاده سازی و راهبردی کردن نظام حرکت تحول اداری وبهره وری تاکید کرد و افزود: براساس ضوابط ومقررات ابلاغی، اجرایی نمودن محورهای کلیدی توسعه، کارآفرینی، تکریم ارباب رجوع، نظام پیشنهادات و تعالی سازمانی، مدیریت عملکرد و مدیریت دانش از اهم برنامه های آتی تحول اداری در شرکت ملی نفت ایران است.
وی بر ضرورت نهادینه سازی فرهنگ سازمانی مبتنی برکرامت انسانی و ارج نهادن به سرمایه های انسانی، عدالت محوری در جذب، تداوم خدمت و ارتقای منابع انسانی تاکید کرد.
میزان رضایتمندی کارکنان یکی از شاخص های تحول اداری
جوادی یکی از شاخص های سنجش تحول اداری را میزان رضایتمندی کارکنان و ارباب رجوع و کاهش شکایات آنها عنوان و تصریح کرد: خدمات رسانی برتر، نوین و کیفی به منظور ارتقای سطح رضایتمندی و اعتماد مردم باید نهادینه سازی شود.
وی رعایت عدالت در نظام پرداخت و جبران خدمات با تاکید برعملکرد، زمینه سازی جذب و نگهداری نیروهای متخصص درصنعت نفت را یک ضرورت خواند.
جوادی بر ایجاد زمینه رشد معنوی منابع انسانی، بهسازی و ارتقای سطح دانش، تخصص و مهارت های آنان، دانش گرایی و شایسته سالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی در نصب و ارتقای مدیران تاکید کرد.
جوادی در مورد مولفه تکریم ارباب رجوع برای ایجاد تحول اداری گفت: مصداق تکریم ارباب رجوع، انجام کار مراجع کنندگان با احترام است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه تغییرات سریع محیطی سازمان ها، مدیران را با چالش هایی مواجه ساخته است، گفت: برای مقابله با تغییرات، سازمان ها باید پویا و منعطف عمل کنند و از مدیران تحول گرا که از توانایی های ویژه برای مدیریت سرمایه های فکری سازمان برخودارهستند، استفاده شود.
جوادی تصریح کرد: مدیران باید بتوانند تهدیدها و فرصت های محیطی را شناسایی کرده تا ضعف های سازمانی را بهبود بخشند و از فرصت ها و قوت ها برای از میان برداشتن چالش ها استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: فرآیند تحول نظام اداری مجموعه کوشش ها و اقداماتی است که به منظور برنامه ریزی و اجرای تغییرات لازم و مناسب در ساختار، فن آوری و نیروی انسانی انجام می شود و هدف آن افزایش سازگاری بین ساختار، فرآیندها، راهبردها، افراد و فرهنگ سازمان، ایجاد و توسعه راه حل های نو و خلاقانه و توسعه توانایی نوسازی در سازمان هاست.
وی هدف تحول اداری را چابک سازی، متناسب سازی و منطقی ساختن تشکیلات نظام اداری در جهت تحقق اهداف چشم انداز بیان کرد.
کامبیز باغبان؛ رئیس امور بهره وری، تحول اداری و کارآفرینی شرکت ملی نفت ایران، ضمن تاکید برتبعیت از الزامات و ضوابط حاکم برای دستگاه های اجرایی، اهتمام و حمایت حداکثری مدیریت ارشد سازمان و همچنین تلاش و باور مدیریت ها را از ضرورت های اولیه هر چه بهتر اجرایی شدن تحول اداری دانست.
وی کمی کردن شاخص های تحول اداری را نیازمند ایجاد تحول نظام اداری عنوان و اظهار کرد: این مقوله به یک سیستم جامع نیاز دارد که هم اکنون زیر ساخت های لازم آن در بخش امور بهره وری، تحول اداری و کارآفرینی شرکت ملی نفت ایران درحال تدوین است.