سال مهار تورم و رشد توليد
جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ EN

امید به کشف منابع جدید نفت و گاز در مناطق غرب و شمال شرق کشور

وزیر نفت با بیان این که تاکنون افقهای جدیدی از منابع نفتی و گازی در استانهای گلستان، خراسان رضوی و شمالی و منطقه قصر شیرین یافت شده است، گفت: هنوز عملیات اکتشاف در این مناطق در مرحله ای نیست که بتوان نتایج آن را به صورت رسمی اعلام کرد.

وزیر نفت در مورد آخرین اکتشافهای نفت و گاز در ایران با اشاره به این که تاکنون منابع نفت و گازی که قابل عرضه و اطلاع رسانی باشد در کشور به دست نیامده است، اظهار کرد: بر اساس تعریف صنعت نفت و استاندارد اکتشافهای اثبات شده در دنیا، طی یک سال اخیر میدان جدیدی به صورت رسمی در ایران کشف نشده است.

بیژن زنگنه ادامه داد: تاکنون افقهای جدیدی از منابع نفتی و گازی در استانهای گلستان، خراسان رضوی و خراسان شمالی، مناطق مرزی مانند، شهرستان قصر شیرین پیدا شده و به نظر می رسد امیدهایی در این زمینه وجود داشته باشد، اما این منابع از نظر عملیات اکتشاف در مرحله ای نیستند که بتوان به صورت رسمی اعلام کرد، زیرا باید چاه های اکتشافی در این مناطق حفاری شود.

زنگنه در مورد احتمال اتصال لایه های نفتی زمین شناسی میدانهای موجود در حوزه نفتی غرب کارون (آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران و یاران) گفت: هنوز این فرضیه قطعی نشده است.

بر اساس اعلام مدیریت امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران برنامه های اکتشافی در سه سال نخست برنامه پنجم توسعه ۹۵ درصد پیشرفت داشته است. با توجه به برنامه ابلاغی از سوی مدیریت برنامه ریزی تلفیقی و تاکید هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران مبنی بر کشف ۴۰۰ میلیون بشکه نفت و ۱۳۲ میلیون متر مکعب گاز به طور سالانه، کشف میدانهای مرزی و مشترک در رأس اولویتهای مدیریت اکتشاف قرار دارد.

مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران آبان سال گذشته تعداد میدانهای کشف شده نفتی و گازی در حوضه های رسوبی ایران را به ترتیب ۱۷۸ و ۷۰ میدان اعلام کرده و گفته بود: از ۱۷۸ میدان نفتی کشف شده، تعداد ۱۷۶ میدان در حوضه زاگرس و خلیج فارس و ۲ میدان در حوضه ایران مرکزی بوده است؛ ضمن اینکه از میان میدانهای گازی کشف شده، ۶۵ میدان گازی نیز در حوضه زاگرس و خلیج فارس، ۲ میدان در حوضه ایران مرکزی و ۳ میدان در حوضه کپه داغ قرار دارد.

شرکت بی پی در تازه ترین بررسی آماری سالانه خود از افزایش ۲۰۰ میلیارد مترمکعبی ذخایر گازی ایران خبر داد و ایران را در جایگاه نخستین دارنده ذخایر گاز طبیعی جهان معرفی کرد. در این گزارش ایران برای دومین سال پیاپی با ۳۳٫۸ تریلیون مترمکعب ذخایر گازی، در صدر فهرست بزرگ ترین دارندگان ذخایر گاز جهان قرار گرفت.

بر اساس بررسی آماری سالانه بی پی، کل ذخایر اثبات شده گاز جهان تا پایان سال ۲۰۱۳ میلادی ۱۸۵٫۷ تریلیون مترمکعب اعلام شد که این رقم با سرعت کنونی تولید جهان برای حدود ۵۵ سال کافی است.

شرکت بی پی همچنین ذخایر اثبات شده نفتی جهان را درپایان سال ۲۰۱۳ میلادی ۱۶۸۷٫۹ میلیارد بشکه اعلام کرد که از ۱۶۸۷٫۳ میلیارد بشکه برآورد شده در پایان سال ۲۰۱۲ اندکی افزایش داشته و برای تثبیت سطوح کنونی تولید جهان به مدت ۵۳ سال کافی است.

منبع: mop

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ تیر ۱۳۹۳ساعت: ۱۵:۰۳۶۸۶ بازدید