بانک اطلاعاتی جامع پژوهشی تمامی میدان های هیدروکربوری کشور تدوین می شود
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران از تهیه بانک اطلاعاتی جامع پژوهشی تمامی میدان های هیدروکربوری کشور خبر داد.
محمد علی عمادی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران با اعلام این خبر، گفت: تهیه بانک اطلاعاتی جامع پژوهشی از تمامی میدان های هیدروکربوری کشور با اتمام پروژه کلان “تعیین پارامترهای اساسی و تهیه شناسنامه پژوهشی به منظور تعیین روش های ازدیاد برداشت از تمامی میدان های هیدروکربوری کشور با اولویت میدان های مشترک” محقق می شود.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با اشاره به ضرورت اجرای طرح “تعیین پارامترهای اساسی و تهیه شناسنامه پژوهشی به منظور تعیین روش های ازدیاد برداشت از تمامی میدان های هیدروکربوری کشور” گفت: با توجه به روند رشد روز افزون تولید فناوری های نوین و نیاز به کارگیری آنها در صنعت نفت و نیاز به اجرای طرح های تحقیقاتی پیرامون تولید صیانتی و حداکثری از میدان ها، این طرح کلان در پژوهشکده ازدیاد و برداشت از مخازن نفت و گاز کشورتعریف شد و هم اکنون در حال اجرا است.
وی توضیح داد: به منظور آگاهی از ویژگی های مخزن، غربال گری و شناسایی روش های بهینه ازدیاد برداشت از مخازن، تعیین نیازها و پارامترهای اساسی میدان و انجام تحقیقات آزمایشگاهی، تهیه شناسنامه پژوهشی از تمامی میدان های هیدروکربوری کشور در دستور کار قرار گرفته است.
عمادی، تهیه شناسنامه پژوهشی میدان های هیدروکربوری کشور را گامی اساسی و بنیادین در حوزه اجرای مطالعات پایلوت و اجرای طرح های ازدیاد برداشت از مخازن کشور دانست.
وی شناسایی و غربالگری فناوری های موجود و نوین ازدیاد برداشت از مخازن با توجه به مشخصه های میدان های هیدروکربوری کشور، گروه بندی میدان ها براساس برخی از پارامترها(مخزن، نوع و مرغوبیت سیالات مخازن، مکانیزم های تولید و سایر)، تهیه فهرستی از داده ها و پارامترهای مورد نیاز هر گروه و نیاز به بومی سازی تکنولوژی های برداشت بهینه و ازدیاد برداشت از میدان ها را از دیگر ضرورت های طرح کلان یاد شده، عنوان کرد.
تهیه سند راهبردی ایجاد ارتباط بین مراکز تحقیقاتی –پژوهشی با بخش های عملیاتی صنعت نفت
عمادی تهیه سند راهبردی برای ایجاد ارتباط بین مراکز تحقیقاتی –پژوهشی، دانشگاه ها و قطب های علمی- تحقیقاتی با بخش های عملیاتی شرکت ملی نفت ایران و جهت دار نمودن پژوهش ها در راستای اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور را از اهداف طرح کلان پژوهشی “تعیین پارامترهای اساسی و تهیه شناسنامه پژوهشی به منظور تعیین روش های ازدیاد برداشت از تمامی میدان های هیدروکربوری کشور با اولویت میدان های مشترک” بر شمرد.
وی با تاکید بر اینکه با اجرای طرح کلان یاد شده، بانک اطلاعاتی جامع پژوهشی از تمامی میدان های کشورتدوین می شود، گفت: تدوین استاندارها در مستند سازی اطلاعات پژوهشی- میدانی و انتخاب و به کارگیری یک بسته نرم افزاری مناسب برای انجام غربالگری تمامی روش های ازدیاد و برداشت برای میدان ها از دستاوردهای این طرح است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران همچنین تولید رقابتی از میدان های مشترک، اولویت بندی مخازن بر اساس شاخص های کلیدی، شناسایی آخرین فناوری های روز دنیا در زمینه حفاری، تکمیل، انگیزش چاه و فرآورش مصنوعی در مورد رفع مشکلات و افزایش تولید را از نتایج اجرای طرح کلان یاد شده، عنوان کرد.