سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲ EN

صادرات نفت ایران به بالاترین میزان خود از اواسط سال ۲۰۱۲ رسید

بر خلاف تصور واهی دولت اوباما که تحریم‌های نفتی علیه ایران این کشور را به سازش در خصوص برنامه هسته‌ای وا داشته است،صادرات نفت ایران در حال حاضر به بالاترین سطح خود از اواسط ۲۰۱۲ تاکنون رسیده و تردید‌ها درباره تاثیر استراتژی تحریم ها علیه ایران را زیر سوال برده است.

نشریه فارین پالسی  (Foreign Policy)در گزارشی نوشت، آمار آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد صادرات نفت خام ایران در ماه فوریه به دلیل افزایش خرید چین، هند و کره جنوبی به یک میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است. این رقم کاملا بالاتر از سطح روزانه یک میلیون بشکه ای تعیین شده طبق توافقنامه موقت هسته‌ای است.
آژانس بین‌المللی انرژی همچنین اعلام کرده است، بر اساس اطلاعات اولیه صادرات نفت ایران در ماه مارس به حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است، اما این رقم احتمالا بار دیگر افزایش خواهد یافت و به آمار ماه فوریه نزدیک خواهد شد. به عبارت دیگر به نظر می‌رسد صادرات نفت ایران از زمان اعلام توافق ‌موقت در سال گذشته جهش داشته و در سطح بالا باقی مانده است.
صادرات نفت ایران یک منبع مهم درآمد‌ی برای دولت ایران است. مقامات آمریکایی معتقدند ایران تا حد زیادی به دلیل تحریمهای مالی و نفتی پس از سال ۲۰۱۲ با مذاکرات موافقت کرده است.
به گفته صندوق بین‌المللی پول در ماه جاری ایران یک جهش اقتصادی کوچک را تا سال آینده تجربه خواهد کرد.
منتقدان لغو محدو کردن تحریم‌ها علیه ایران، در پی توافق ژنو می‌گویند صادرات نفت بیش از انتظار ایران یک ضربه به طرف غربی بوده و می‌تواند گفت و گوهای هسته‌ای که در حال حاضر به دردسر افتاده را بیشتر تضعیف کند.
کاترین اشتون؛ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف؛ وزیر خارجه ایران که ماه آینده در وین مجددا دیدار خواهند کرد، روز چهارشنبه گفتند: برای غلبه بر اختلافات بین دو طرف کار زیادی باید انجام شود.
ین پساکی؛ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: تلقی ما از میزان فروش نفت ایران، متوسط شش ماهه است و این رقم در طول دوره شش ماهه به سطح یک میلیون بشکه کاهش خواهد یافت.
اما تازه‌ترین آمار آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که به رغم تلاش های آمریکا برای کاهش خرید چین و هند، این دو کشور همچنان بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران هستند. چین در سه ماهه اول ۲۰۱۴ روزانه حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت ایران را وارد کرده اند در حالی که این آمار در سال گذشته روزانه ۴۳۰ هزار بشکه بوده است.
خرید نفت هند از ایران نیز به رغم فشارهای آمریکا و تعهد هند به کاهش واردات از ایران، جهش قابل توجهی داشته است. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: هند در سه ماه اول امسال روزانه حدود ۳۴۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است در شرایطی که در سال گذشته این رقم روزانه تنها ۱۹۰ هزار بشکه بود.
مقامات دولت اوباما می‌گویند: توجه چندانی به برآوردهای سالانه ایران ندارند و بیشتر به دنبال حفظ متوسط صادرات نفت ایران روی روزانه یک میلیون بشکه در دوره شش ماهه هستند.
جهش اخیر در صادرات نفت ایران در شرایطی است که مسکو تلاش‌های آمریکا برای فشار روی ایران را به چالش کشیده است. از زمان شروع امسال روسیه و ایران ظاهرا گفت و گوهایی را درباره توافق تهاتر نفت و کالا که صادرات نفت ایران را به میزان روزانه ۵۰۰ هزار بشکه افزایش می‌دهد، آغاز کرده‌اند.
مقامات دولت اوباما از جمله جان کری و وزیر خزانه‌داری این کشور بارها تاکید کرده‌اند که چنین توافقی اگر نهایی شود تحریم های آمریکا علیه روسیه را به همراه خوهد داشت.
قانونگذاران برجسته آمریکایی نظیر رابرت مندز و مارک کرک از اصلی‌ترین طراحان قانون تحریم‌های ایران از اوباما خواستند که مراقب باشد ایران از محدودیت‌ها در زمینه فروش انرژی فرار نکند.
آنتون سیلونوف وزیر دارایی روسیه این هشدار‌ها را رد کرده و می‌گوید: روسیه تنها تحریم‌های سازمان ملل را در قبال ایران می‌پذیرد و محدودیت‌های آمریکا را قبول ندارد.

منبع : nioc.ir

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ساعت: ۱۰:۰۰۵۹۷ بازدید