سال مهار تورم و رشد توليد
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ EN

اجرای پروژه پژوهشی شبیه‌سازی و بهینه‌سازی تأسیسات سطح‌الارضی

پروژه پژوهشی «شبیه‌سازی و بهینه‌سازی تأسیسات سطح‌الارضی میدان نفتی اهواز واحد بهره برداری شماره ۳» از سوی واحد پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب انجام شد. 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، این پروژه پژوهشی با اعتبار۵۹۵ میلیون ریال زیر نظر گروه فرآورش نفت و گاز اداره پژوهش و فناوری و نظارت ارسلان چعبی از مجموعه مهندسی نفت (اداره متقاضی پروژه) و با همکاری حمید گنجی؛ پژوهشگاه صنعت نفت، انجام شد.
بر اساس این گزارش، تاسیسات سطح الارضی کاربرد گسترده ای در فرآورش نفت و گاز کشور دارند. نخستین گام در شبیه سازی این تاسیسات به ویژه واحد های بهره برداری، انتخاب مدل ترمودینامیکی مناسب برای پیش بینی رفتار فازی هیدروکربن ها در شرایط عملیاتی است. پکیج های ترمودینامیکی نرم افزارهای تجاری قادر به پیش بینی دقیق رفتار تعادلی هیدروکربن ها در شرایط مختلف نیستند.
با توجه به اینکه در سیستم عملیاتی خطوط لوله جریانی و تاسیسات فرآورشی نفت، برخی مواقع به دلیل بروز مشکلات پیش بینی نشده، تغییرات زیادی پدید می آید، برای ارائه راه حل مناسب در کمترین زمان ممکن و با دقت بالا، استفاده از نتایج شبیه سازی بسیار موثر است.
این پروژه نیز با هدف شناخت علل عدم تطابق رفتار تعادلی هیدروکربن ها در شرایط عملیاتی نسبت به شبیه سازی، ارائه روش جهت تنظیم نرم افزار و مطابقت دادن شبیه سازی ها با رفتار عملیاتی و بهینه سازی واحد های بهره برداری، نمزدایی و تقویت فشار واحد اهواز ۳ اجرا شده است.
با توجه به اینکه نتایج این تحقیق در دیگر میادین نفتی نیز قابلیت استفاده دارد با انجام این طرح ضمن افزایش دقت پیش بینی محاسبات شبیه سازی ها و بهینه سازی سیستم های موجود، شناخت بهتری از عملکرد سیستم ها فرآیندی به دست می آید.
این شناخت بهتر باعث افزایش دقت طراحی ها، کاهش هزینه پروژه ها و پیشگیری از مشکلات عملیاتی و طرح راه حل های مناسب برای معالجه پدیده های مشکل ساز فرآیندی در کمترین زمان ممکن می شود.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۸ اسفند ۱۳۹۲ساعت: ۱۵:۰۴۴۹۴ بازدید