ضریب ازدیاد برداشت میدان توسن ۳ درصد افزایش می یابد
با مطالعات جامع پژوهشگران ایرانی و با بکارگیری فناوری مخزن هوشمند در تهیه MDP، ضریب ازدیاد برداشت از میدان نفتی توسن، ۳ درصد افزایش می یابد.
مسئول طرح مطالعه جامع میدان توسن در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران با اعلام این خبر گفت: با استفاده از تکنولوژی هوشمند چاه و ارایه یک روش تولید بهینه، ضریب ازدیاد برداشت میدان توسن ۳ درصد افزایش می یابد.
غفور کریمی استفاده از تکنولوژی هوشمند در مطالعه جامع میدان نفتی توسن را یکی از نوآوری های این طرح خواند و افزود: با مطالعه جامع میدان های اکتشافی پیش از توسعه، قابلیت های میدان و مکان های بهینه حفاری با افزایش ضریب ازدیاد براشت مشخص می شود.
کریمی بر ضرورت مطالعات جامع میدان ها پیش از توسعه به منظور برآورد میزان اعتبار مورد نیاز و کاهش ریسک تاکید و تصریح کرد: مطالعات جامع میدان نفتی توسن به عنوان یکی از میادینی که در اولویت توسعه قرار دارد از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد.
به گفته وی پروژه مطالعه جامع میدان توسن که از میادین تحت نظارت شرکت نفت فلات قاره ایران محسوب می شود و حدود ۱۶ ماه به طول انجامیده است.
به گفته وی پژوهشگران پژوهشگاه صنعت نفت توانستند با استفاده ازمطالعات خود و مطالعات و داده های میادین مجاور، میزان ذخایر و نحوه استحصال منابع را از میدان توسن بررسی کنند.
خود کفایی پژوهشگران ایرانی در مطالعات جامع میادین اکتشافی
کریمی یادآور شد: درگذشته مطالعات میادین اکتشافی برای توسعه با همکاری شرکت های خارجی انجام می شد، هم اکنون پژوهشگران ایرانی در زمینه مطالعات جامع میادین اکتشافی پیش از توسعه، خودکفا شده اند و مطالعات جامع میدان توسن به طور کامل از سوی نیروهای داخلی انجام شده است.
وی کاهش هزینه، جلوگیری از خروج ارز و محرمانه ماندن اسرار یک مخزن در کشور را از دستاوردهای خودکفایی در زمینه مطالعات جامع میادین اکتشافی برشمرد.
مسئول طرح مطالعه جامع میدان توسن، تشکیل بانک اطلاعاتی و ساخت نرم افزار به منظور دسترسی سریع و آسان به اطلاعات مخزن توسن و جلوگیری از کپی مکرر فایل ها و داده ها و ارائه الگو کامل مدیریت پروژه طرح جامع میادین نفت و گاز را از دیگر دستاوردهای این طرح معرفی کرد.
وی درمورد الگو کامل طرح مدیریت جامع میدان توسن توضیح داد: در این الگو تمام مراحل انجام کار، گزارش دهی، محصولات و ریسک های پروژه و کنترل کیفی ارائه شده است.
کریمی آنالیز حساسیت سنجی و آنالیز عدم قطعیت داده ها و مدل های مخزن در هر فاز از پروژه و ارائه سناریو های کاهش ریسک را از دیگر دستاوردهای این طرح برشمرد.