اجرای ۲ طرح ارتقای کارایی انرژی به صورت پایلوت در ایران
شرکت سیمان هرمزگان با پشتیبانی مالی و فنی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) و با نظارت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، ٢ طرح ارتقای کارایی انرژی را به صورت پایلوت اجرا می کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، قرارداد همکاری سازمان توسعه صنعتی ملل متحد و شرکت سیمان هرمزگان میان محمدباقر عالی؛ مدیرعامل این شرکت و الکساندر آمادیو؛ سفیر یونیدو در ایران، روز گذشته (٢٧ بهمن ماه) در محل سازمان بهینه سازی مصرف سوخت امضا شد.
مدیر بهینه سازی انرژی در بخش صنعت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در خصوص این قرارداد همکاری گفت: با امضای این قرارداد، شرکت سیمان هرمزگان متعهد می شود با بهره مندی از حمایت های مالی و فنی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، ٢ طرح پیشنهادی خود را در زمینه ارتقای کارایی انرژی اجرایی کند.
مهدی شریف افزود: طرح های پیشنهادی شرکت سیمان هرمزگان از سوی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و سازمان توسعه صنعتی ملل متحد مورد تایید قرار گرفته است و به این ترتیب، بخشی از اعتبار اجرای پایلوت طرح ها توسط سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) که از زیرمجموعه های سازمان توسعه صنعتی ملل متحد است، تامین خواهد شد و تامین مالی باقیمانده آن بر عهده شرکت سیمان هرمزگان است.
بر اساس این گزارش، طرح های پیشنهادی شرکت سیمان هرمزگان در زمینه بهینه سازی انتقال مواد و بهینه سازی سیستم خنک کننده کلینکر است که اعتبار مورد نیاز برای اجرای این دو طرح پایلوت، حدود چهار میلیارد تومان برآورد شده است و با امضای قرارداد همکاری میان مدیرعامل این شرکت و سفیر سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در ایران، سیمان هرمزگان از ۵٠٠ هزار دلار کمک بلاعوض و حمایت های فنی این سازمان بهره مند می شود.
سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) با هدف کاهش شدت مصرف انرژی و کاهش انتشار آلاینده ها، ۵,۵ میلیون دلار کمک بلاعوض به صنایع انرژی بر ایران اختصاص می دهد.
این سازمان از زیرمجموعه های سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) است و اعطای ۵,۵ میلیون دلار کمک بلاعوض را با هدف کاهش شدت مصرف انرژی و کاهش آلاینده های زیست محیطی در صنایع انرژی بر کشور تصویب کرده است.
پالایشگاه های نفت، مجتمع های پتروشیمی، صنایع آهن و فولاد، صنعت سیمان و صنعت آجر، پنج صنعتی هستند که مشمول دریافت این کمک بلاعوض می شوند و در این میان، وزارت نفت ملزم به تامین پنج میلیون دلار اعتبار نقدی برای کاهش شدت مصرف انرژی در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی است و پرداخت سه میلیون دلار اعتبار نقدی نیز از سوی سایر صنایع نامبرده شامل صنایع آهن و فولاد، سیمان و آجر در نظر گرفته شده است.
همکاری مشترک سازمان ملل متحد، سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای کاهش همزمان شدت مصرف انرژی و انتشار آلاینده های زیست محیطی در دسامبر سال ٢٠١٢ وارد مرحله اجرایی شد. در این میان اگرچه شاید تصویب ۵,۵ میلیون دلار کمک بلاعوض GEF در مقایسه با مصارف بودجه ای صنایع کشور قابل توجه نباشد، اما نکته اساسی این همکاری، تصویب کمک بلاعوض به ایران در اوج تحریم های بین المللی علیه کشورمان بوده است. همچنین این همکاری می تواند ضمن توسعه تعاملات بین المللی ایران، بستر مناسبی برای انتقال فناوری های نوین به کشورمان فراهم کند.