موسسه مطالعات بین المللی انرژی با ژاپن تفاهم نامه همکاری امضا کرد
در نشست مشترک میان مدیران موسسه مطالعات انرژی و موسسه مطالعات اقتصاد خاورمیانه که زیر مجموعه سازمان مطالعات اقتصاد انرژی ژاپن است، آینده عرضه و تقاضای انرژی جهان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، در نشستی با حضور تاناکا؛ یکی از مدیران ارشد سازمان مطالعات اقتصاد انرژی کشور ژاپن(IEEJ) و نیز مدیران ارشد وزارت نفت، در خصوص نتایج و دستاوردهای پروژه تحقیقاتی مشترک این سازمان با آژانس بین المللی انرژی (IEA) در مورد پیش بینی عرضه و تقاضای انرژی جهان تا سال ۲۰۴۰ بحث و تبادل نظر شد.
در این نشست مدیران با بررسی آخرین گزارش منتشر شده از پروژه تحقیقاتی مشترک IEEJ و IEA وضعیت عرضه و تقاضای انرژی جهان و نیز اثر ظهور منابع انرژی غیر متعارف بر روی بازار جهانی مورد بررسی قرار گرفت.
پیش بینی می شود که روند تقاضای انرژی تا سال ۲۰۵۰، سیر صعودی داشته باشد و احتمالا بخش بزرگی از این تقاضا مربوط به کشورهای آسیایی باشد.
همچنین با ظهور منابع غیر متعارف انرژی نیاز به تکنولوژی های جدید و نوآوری در این خصوص بیش از پیش اهمیت می یابد.
تاناکا؛ مدیر ارشد موسسه IEEJ در این باره، گفت: کشف منابع گازی غیر متعارف (شیل گاز) در آمریکا و چین، سبب تحول عظیمی در عرضه انرژی جهان شده است و بدین ترتیب احتمال می رود، قیمت انرژی تا سال ۲۰۳۰ تغییر محسوسی نداشته باشد.
وی افزود: با وجود اقتصادی بودن قیمت گاز نسبت به زغال سنگ، احتمال می رود این منبع انرژی جایگزین کامل زغال سنگ شود به طوری که تا سال ۲۰۴۰ منابع غیر متعارف گاز، به منبع اصلی انرژی جهان تبدیل شوند.
مدیر ارشد سازمان مطالعات اقتصاد انرژی کشور ژاپن در ادامه افزود: رفته رفته صادرات سوخت فسیلی از کشور های آمریکای شمالی افزایش یافته و کاهش آن در کشورهای خاورمیانه نتایج اقتصادی مثبت بر روی کشورهای آمریکا، آمریکای لاتین و اقیانوسیه و آسیا به دنبال خواهد داشت و در عوض نتایج منفی اقتصادی بر دوش کشورهای خاورمیانه و بلوک شرق در راه است.
در پایان این نشست تفاهم نامه همکاری میان موسسه مطالعات بین الملی انرژی (وزارت نفت ایران) و موسسه مطالعات اقتصاد خاورمیانه (سازمان مطالعات اقتصاد انرژی ژاپن) به امضا رسید.