سال مهار تورم و رشد توليد
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ EN

طرح توسعه پاک، برای توسعه سبز موفقیت آمیز

معاون نظارت بر بهینه سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرح ها در مدیریت برنامه ریزی تلفیقی با اشاره به جایگاه بالای صنایع در تولید گازهای گلخانه ای از برنامه ریزی صنعت نفت برای کاهش این گازها خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، عبدالرضا اسدی؛ معاون نظارت بر بهینه سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرح ها در مدیریت برنامه ریزی تلفیقی، در مراسم گرامیداشت روز ملی ایمنی و آتش نشانی گفت: وضعیت انتشار گاز CO2 در صنایع نگران کننده است.
به گفته اسدی، صنایع تولید انرژی در ایران حدود ۵/۳۲ درصد از کل گازهای گلخانه ای ایران را تولید می کنند، که نسبت به دیگر تولید کنندگان گازهای گلخانه ای بسیار زیاد است.
وی با اشاره به گزارش سازمان اوپک در سال ۲۰۰۹ در مورد انتشار گازهای گلخانه ای جهان گفت: ایران بعد از لیبی مقام دوم را در تولید گازهای گلخانه ای در جهان به خود اختصاص داده است.
اسدی ادامه داد: بر این اساس وزارت نفت تصمیم گرفت؛ طرحی را با نام طرح مکانیزه توسعه پاک به اجرا بگذارد و در سال ۸۵ کارگروه ویژه ای را طراحی کرد و راهبری آن بر عهده مدیریت برنامه ریزی تلفیقی گمارده شد.
به گفته وی این کارگروه فعالیت های زیادی را در زمینه توسعه پاک در پیش گرفته است که از آن جمله می توان به فرهنگ سازی در زمینه HSEاشاره کرد.

معاون نظارت بر بهینه سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرح ها در مدیریت برنامه ریزی تلفیقی گفت:  این فرهنگ سازی با فعالیت های زیادی از جمله برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی و نیز کنفرانس هایی در مورد مکانیزم توسعه پاک صورت گرفته است.

اسدی تصریح کرد: شرکت هایی که می توانستند در این پروژه با ما همکاری کنند؛ شناسایی و به کار گرفته شدند و پس از آن، اولویت هایی برای این کار مشخص شد.
معاون نظارت بر بهینه سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرح در مدیریت برنامه ریزی تلفیقی با اشاره به این اولویت ها گفت: جمع آوری گازها، بهینه سازی فرآیندهای تولید، بهینه سازی مصرف سوخت اولویت هایی بودند که ما آن ها را تعریف کردیم و بر اساس این اولویت ها اقدامات بعدی مشخص شد.

وی با بیان اینکه پس ازانجام اقدامات اولیه پروژه در این زمینه،  ارسال زود هنگام گازهای همراه میادین سروش و نوروز به خارگ، انجام شد، تصریح کرد: این پروژه  به عنوان نخستین پروژه مکانیزم توسعه پاک جمهوری اسلامی نام گرفت.

اسدی تصریح کرد: پتانسیل سنجی هایی هم به منظور انجام اقدامات آتی انجام شده است،  که از آن جمله می توان به مبادله تفاهم نامه با شرکت کربن لیمیتد آس نروژی برای تهیه حداقل ۵ ایده اولیه پروژه نام برد و همچنین قراردادی نیز با پژوهشگاه صنعت نفت بسته شد.

اسدی همچنین به انجام مناقصاتی در این زمینه برای جمع آوری گازهای همراه نفت اشاره کرد و در پایان با برشمردن برخی مشکلات در سر راه این پروژه گفت: موانعی برای انجام این پروژه وجود داشت که برای حل آن ها تلاش کردیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده گفت:  فروش CER ها یا گاز های همراه مشکلاتی به دلیل مخلوط بودن با مواد نفتی در فروش  ایجاد کرده بود که با برگزاری جلسات و توجیح علمی بر طرف شد.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۳ مهر ۱۳۹۲ساعت: ۰۹:۲۴۳۹۸ بازدید