حفاری ۱۹۱ هزارمتر چاه های نفت و گاز در شش ماه
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری در عملیات حفاری از تکمیل ۹۱ حلقه چاه نفت و گاز در شش ماهه نخست سال جاری در مناطق خشکی و دریایی کشور خبر داد.
مهران مکوندی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، از تکمیل ۹۱ حلقه چاه نفت و گاز در شش ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: این تعداد چاه شامل ۴۱ حلقه توسعه ای،۲ حلقه اکتشافی و ۴۸ حلقه تعمیری است که با تلاش متخصصان این صنعت تکمیل و در مدار تولید قرار گرفته است.
وی افزود: چاه های حفر شده در استان های خوزستان، خراسان رضوی، ایلام، فارس، کهگلویه و بویراحمد، بوشهر، خلیج فارس و در میادین نفتی تحت پوشش شرکت مناطق نفت خیزجنوب، فلات قاره، اکتشاف، نفت مرکزی و فازهای ۱۷ و ۱۸ پروژه های کلید در دست، انجام شده است.
مکوندی تعداد چاه های حفاری شده را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته یک حلقه چاه بیشتر عنوان کرد و گفت: از این تعداد، ۵۵ حلقه در حوزه عملیاتی شرکت مناطق نفت خیز جنوب، ۷ حلقه در گستره فعالیت های نفت مناطق مرکزی،۶ حلقه شرکت فلات قاره، ۲ حلقه مدیریت اکتشاف و ۲۱ حلقه در قالب پروژه ای تکمیل و در اختیار واحد متقاضی گذاشته شد.
وی تعداد دکل های در اختیار این شرکت را ۷۴ دستگاه برشمرد که در مقطع فعلی دستگاه دریایی شهید مدرس، ۶۱ فتح و۱۳ قدر، بر اساس برنامه ریزی تحت نوسازی و بازسازی دوره ای قرار دارند.
مکوندی به جلوافتادگی حفاری چاه ها در مدت پیش گفته پرداخت و تصریح کرد: در شش ماهه گذشته با برنامه ریزی، تلاش مضاعف و رعایت استانداردهای کار حفاری و ایمنی، تعداد ۲۰ حلقه، ۲۵۷ روز زودتر از برنامه های پیش بینی شده تحقق یافته است که از نظر سود و صرفه اقتصادی و پاسخگویی به نیاز شرکت های متقاضی جهت حصول به برنامه های افزایش تولید بسیار باارزش است.
مکوندی به پشتیبانی قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت حفاری اشاره کرد و گفت: سازندگان و تولیدکنندگان داخلی، بازوان توانمند شرکت در بخش کالا هستند و از طرفی ملی حفاری نیز حامی ساخت داخل است به طوری که هم اکنون بیشتر قطعات و تجهیزات پر مصرف ساخت داخل در دکل های حفاری به کارگیری می شود و البته انتظار می رود تا تولیدکنندگان با همگرایی و استفاده بهینه از مراکز دانش بنیان، ضمن توجه به کیفیت کالای ساخته شده، زمینه بالندگی و رقابت با جنس مشابه خارجی را فراهم آورند.
مکوندی تصریح کرد: حفاری چاه های نفت و گاز مجموعه ای متشکل از تلاش و کار طاقت فرسا، توام با خدمات فنی پیچیده بوده و بسیاری از دانش های روز را در بر می گیرد که خوشبختانه این کار هم اکنون با تخصص و مدیریت ایرانی انجام می شود.
شرکت ملی حفاری ایران در سه دهه گذشته در پرتو تلاش و همت متخصصان خود کوشیده است تا با توسعه فعالیت های کیفی در راستای سیاست های کلی نظام و توسعه سندچشم انداز، نقش خود را به عنوان بازوی توانمند صنعت نفت کشور ایفا کند.